Реклама / Ads
30| 21328 |31.01.2010 ГЛАСЪТ

Съдбата на България – пак в Правец

.
Охотники на привале Източник: Тони Ганчев по Василий Перов
Обичта ми към хората се преплита винаги с обичта ми към Отечеството. Искам в България да няма бедни хора, искам моята родна страна да стане силна, богата и независима сред останалите държави.
 
Тези думи са на Тодор Живков. Нали го помните? Онзи „човек от народа”, който ни управлява близо 30 години и бе свален от другарчетата си на 10 ноември 1989 г. За тях това бе „нежна революция”, за други „дворцов преврат”, а за трети – български вариант на съветската перестройка.

Както някога, днес отново нещата се решават в Правец. Няма я Първа въстаническа оперативна зона, но има кръг „президент”, който замисля мащабен политически проект. Този проект също ще е насочен към „да няма бедни хора, а родината да стане силна, богата и независима”. Близалка, приемана винаги охотно от българина. Добър смукач е той, да има само кой да му подава...

Подавачи винаги се намират. Разузнавачът ген. Бриго Аспарухов изрече на глас това, което мнозина коментираха отдавна: иде ново национално-освободително движение. Начело с президента Първанов. Нещо като левица, но не съвсем. Нещо като БСП, но по-така. Нещо като опозиция, но не баш. Просто алтернатива на ГЕРБ. Не, не враг, а само алтернатива. При това с богати хора, щото то бедни в БСп не останаха... А къде ще отиде Бойко Борисов, който сега е премиер, попита водещата в „Станция нова” Люба Кулезич генерала. Ще стане президент, мъдро и кратко обясни той. Откъде знаел всички тези конспиративни неща, продължи с питанките Кулезич. Чета между редовете, простичко отвърна разузнавачът, който никога не може да бъде бивш.

Брей, пляскаме се ний по неразумните чела и цъкаме с език. Друго си е Първо главно, другооо и намигаме на портрета от стената... Сиреч, малко акъл, ама навреме.

И тръгваме и ний между редовете, да разчоплим кодираното послание. Бриго солово не играе. Щом се е съгласил да говори, значи някой му е разрешил. Този „някой” може да е само авторът и бъдещ предводител на проекта – Георги Първанов. И понеже работата тръгнала от „някои публикации” за намеренията на шоумена Слави Трифонов да участва в политиката – слагаме и него в заверата. Освен това е и богат, каквито хора били нужни на новото апостолско движение.

Водени за ръчичка от логиката на междуредието, няма как да не стигнем и до друг личен българин - Валентин Златев. Защо точно той? Защото отговаря на условията: богат е, умен е, успешен е, обича лова, също като Първанов и Трифонов, възпитан е в революционно-предприемаческите традиции на родния Правец. Ще прибавим към тези аргументи малък щрих: баща му – Васил Златев, е основател на Клуба на успелите, който включва около „500 изявени личности от областта на политиката, икономиката, културата и спорта. Те са поканени за членове на Pravets Golf&Spa Club”, казва самият Златев-старши. Което ни отваря очите съвсем.

Разбира се, патриотичното начинание ще се сблъска и с някои подводни рифове. Най-опасният от които е събирането на останалите членове. Няма да е лесно, защото немалко от тях са пръснати из Малдивите, именията си в Швейцария и Франция, в курортите на Австрия и Италия, Сейшелските острови... Но пък, когато става дума за народни дела – те винаги се отзовават. Едно звънване на Верту-то и те довтасаха от всички краища на света за масовата приватизация и масовото фалиране на банките. С една дума: високоотговорни и партиотично българи.

Защо в Правец? Елементарно, Уотсън. Отворете Google и ще видите: Правец голф, Правец хотели, Правец палас, Правец шатрата, Правец ризорт, Правец 16, Правец университет, Правец спа... Все синоними на Първа въстаническа зона, наричана за краткост „проект”.

От няколко години в този китен градец на победилата демокрация великолепната тройка Първанов, Златев и Трифонов често се събира на раздумка за народните дела. На чаша билков чай и задушено сърнешко (нищо че дивечът в ДДС „Витиня” е намалял с 60 на сто). Като спечели народното доверие, новият проект ще реши и този проблем. Защото е алтернативен и за благото на всички.

И като споменах ДДС (държавна дивечовъдна станция), се сетих да потърся между редовете какво се споменава за другото ДДС, което някои източват като за световно, за да са в списъка на успелите. Политическата традиция от последните 4 петилетки показва, че без тях занятието няма да мине.

И така, да обобщим. Имаме трима смели, успели и отговорни мъже, които няма как да не реализират своя проект. Вальо Златев е приятел със сегашния премиер Борисов и най-вероятно ще поеме ресора с финансите. Трифонов е бивш приятел на Бойко. За него е културно-масовата работа. Първанов пък е партньор с Борисов в държавността. Той ще е водачът. Както виждате, държат Борисов на къс пас. И понеже България не е Руанда все пак, след две години Бойко ще получи шанс бъде избран демократично за президент. Оперативното управление на страната ще поемат тримата големи. Ще бъдат подкрепени от БСП (Първанов все пак е лидерствал дълго в тази партия, а и до тогава Станишев и Дончева ще са я докарали до шепа симпатизанти на Бузлуджа, Жабокрек и Трявна). Рамо ще даде и ДПС, с чиито гласове Първанов седна в клеслото на „Дондуков” 2.
По това време ГЕРБ ще са обрали доста негативи от властта и ще се радват, ако вкарат 30-40 депутата в парламента. СДС и ДСБ ще са малка, но справедлива опозиция. Яне Янев, с остатъците от РЗС, ще изучава някъде, скрит от лоши думи хорски, опита на израелските служби в борбата с тероризма в условията на джихад. Волен Сидеров пък ще се опитва да събере под знамената на „Атака” европеизиралите се националисти.

Народът ще гледа вдъхновено, с близалка в устата, към Правец – мястото, където се раждат чудеса като Тодор Живков, Първа въстаническа оперативна зона, първият български компютър, голф клубове и спа центрове. Ето това пише между редовете на първо четене.
Генерал Аспарухов трябваше само да стартира тестването на общественото мнение. И го направи. Кънчо Стойчев и Андрей Райчев ще свършат останалото. Ще помагат национални телевизии, „сериозни”, „жълти” и „масови” вестници. Както винаги е било. Да живей! Ура! Алилуя.

Севт ІІІ,
Тракийски цар

P.S.
Сега като се замисля, май нямаше нужда от ровене между редовете. Нещата и така си бяха ясни. Едно прасе като се научи да яде лайна – няма спиране, казват старите хора. Така е и с вкусилите от властта и парите, извинявайте за натуралистичния пример. Ако си направите труда да се разходите и вие между редовете, ще откриете поименно кои честити люде ще съставят гръбнака на новата президентска формация. Колкото до простите тракийци, наричани също и прости българи, какво друго им остава, освен да дадат тон за песен и да подкарат в един глас:

Шумете дебри и балкани,
Шумете родни лесове,
Ний идем бодри партизани –
Народни, верни синове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 9314 |18.01.2010 Агджа, добре дошъл в България! . 12| 8602 |09.12.2009 Болестта България . 52| 25313 |10.08.2009 Елате в България – тук можете да убивате безнаказано! . 38| 19584 |04.07.2009 Президентът – „черната кутия” на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads