Реклама / Ads
39| 20158 |08.01.2014 ГЛАСЪТ

Съдия В. Тенева е чиста, щом и прокурор Б. Сарафов е чист

.
Краен квартал в Рохалес...
Заместник-главният поркурор Борислав Сарафов е горд и законен собственик на 6 апартамента. Не, не го бъркаме с ексминистър Цветан Цветанов. Просто съвпадение. (Закон на прехода: Имотните съвпадения са право пропорционални на кариерното и политическото израстване в България.) Сарафов също има 6 жилища, повечето дарени му от любящите родители.
 
Пет от тях са в София, а едно е в Испания. Става дума за 4 дарени имота, един купен със спестявания и заем и жилище в град Рохалес, Испания. (Курортен град на крайбрежието. По данни на агенциите за недвижими имоти цените в курорта за жилище от 92 до 120 кв. м. варират от 190 000 до 290 000 евро.) Апартаментът, който е купила майката на Сарафов е от 121 кв.м. за 234 000 лв - около 116 000 евро. Не си правете никакви изводи, няма смисъл.

Освен това Борислав Сарафов има и къща в гр. Момин проход, известен с 9-те си минерални извора, заради които е обявен за балнеоложки курорт още през 1950 г. Малка спретната къщурка (120 кв.м), две липи отпред, знаете как е - Ран Босилек.

Всичко е законно. Сделките са перфектни. Данните са официални и са от сайта Инициатива за прозрачни съдебни назначения - https://judicialprofiles.bg . Дори строгата, но справедлива етична комисия на Висшия съдебен съвет не е имало за какво да се хване. По този начин съвсем открито и прозрачно Борислав Сарафов кандидатства за главен прокурор, но в крайна сметка бе назначен за зам.-главен прокурор, което пак не е никак малко, между нас казано. Още от първия ден на назначението си той подгони яко престъпността в България. И костинбродските бюлетини - тоже. Оттук насетне каквото й гадно нещо да чуете за някакво разследване срещу него или за принадлежност към кръг "Сливница", който кадрува в магистратурата, да знаете, че идва от душманите му, които са душмани и на държавата, че и на целия народ. Господ здраве да му дава.

Ето такива хора са нужни на Родината.

Сега отново се чуват мръсни гласчета, този път те съскат срещу съдия Веселина Тенева. Ама как е възможно, моля ви се, да притежавала толкова имоти?

Долу ръцете от г-жа Тенева, казваме ние, без никой да ни е питал! Стига манипулации! Щом сарафовите имоти са законни, защо теневите да не са?! Няма причина. А няма и начин. 

Припомняме на късопаметното население и злобните журналя, че единственият кандидат за главен съдебен, инспектор Веселина Тенева, е дала аргументирани обяснения пред Етичната комисия за имотните си сделки. А в Етичната комисия членуват чисти като момина сълза юристи и граждани, запомнете това. Е, намерили се някакви нейни колеги, които коментирали, че обясненията били неубедителни, но това е от злоба и завист. Ако и те имаха повечко имоти и те щяха да дадат същите обяснения, така че да си траят и да мислят за собственото си изграждане. Съдията от Върховния административен съд Тенева разяснила, че целта на продажбите и даренията била да се прекрати предварително съпружеската имуществена общност между нея и мъжа й Георги Георгиев, като за целта двамата съпрузи или тя сама продавала на майка си, а после възрастната жена дарявала обратно на дъщеря си, така че имотите да станат индивидуална собственост на съдията. Всичко това било свързано с децата на двамата съпрузи от първия им брак. Нормални човешки истории, би казала Старуха Изиргил. Досущ същото казали и етичните - разбирай членовете на комисиата във ВСС. А вие ако не сте разбрали точно за какво иде реч - много ви здраве.
Тенева бе изслушана в понеделник по нейна молба. По-късно от ВСС излязоха в лаконично съобщение, че е представила доказателства за 4 сделки и комисията е преценила, че става дума за "строго лични имуществени отношения и не са налице данни за етично нарушение". Браво! Етична комисия на място.

Освен това през цялото време зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова бранеше г-жа Тенева като Раймонда Диен. Даже повече - като Долорес Ибарури комунизма я бранеше от нападките на медийните дебили. Законни са, отблъскваше тя с гърди и думи нечистоплътните атаки, давайки да се разбере, че законно и морално в тази държава не са братче и сестриче. Не са били - няма и да бъдат. Защото ако имаха дори и далечна роднинска връзка, доста магистрати щяха да изгорят за задкулисни сделки с имоти като нуждаещи се по летни и зимни курорти. Но не изгоряха, колкото и ГЕРБ да се хвалеше, че ще бори корупцията по време на мандата си. Наужким, де. Защото всичко е законно. Ако не е съвсем, ще се натъкми и пак ще стане. Това е положението. Ако не ви харесва, айде в Англия през Ламанша, да видите кон боб яде ли...

Виждате колко е просто. Но българите все търсим под вола теле. Лоши хора сме, коравосърдечни. Не гледаме каква апостолска дейност вършат хора като Боби Сарафов и Веселина Тенева, а все си врем зурлите в имотите им. В казармата, когато у нас все още имаше казарма, съществуваха няколко железни правила. Едно от тях гласеше: не гледай в канчето на старшия, защото може да изхвръкне лъжицата и да те удари по челото. Великолепно правило, ама народът прост, не вдява. Кой да му обясни каква лъжица може да изкочи от канчетата на Сарафов и Тенева и какви интересни неща могат да се случат с любопитните...

 

Темида Българска

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 27662 |07.01.2014 Не ща тютюн, ще гледам пепелянки! . 51| 18309 |05.01.2014 Нешка Робева - митове и реалности . 89| 44059 |03.01.2014 Тома Томов: Ако Близкият изток се срути, загиваме . 36| 14041 |02.01.2014 10 куплета за смъртта на една баба в Овча купел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads