Реклама / Ads
31| 8322 |18.09.2008 ГЛАСЪТ

Самият Путин насаме само със Станишев в самия център на Сочи

.
В руския курорт Сочи предстои ЛЯТНА олимпиада, съобщава на 17 септември сензационно българският официоз „Труд" (в изданието, което жадните за сензации софиянци си купиха още по тъмно).
 

Иво Инджев

Така пише най-сериозно тиражният всекидневник на първа страница.

Жегата в международните отношения, предизвикана от незабелязаната и до момента от официална София руска агресия в Грузия,  най-сетне подгря бавно загряващите пропагандни реотани и превърна зимната олимпиада в лятна. Фройдистко превъзбуждане е тази грешка, като онази в официоза „ Дума" преди близо 15 години. Тогава също на първа страница писаха за предстоящите месни, вместо месТни, избори, водени от нагона да нахранят с надежди избирателите, на което те, впрочем, клъвнаха лакомо. От това преяждане с червени гласове после повръща цяла България, върната години назад от управлението на победоносните другари.
Поводът за „сензацията" е екслузивната информация на официозите за посещението на министър-председателя Сергей Станишев в руския курорт Сочи ( на броени километри от разнебитената от руската инвазия Грузия) . Точно така, официозите са два.Управляващите така са се престарали в подсигуряването си, че официозите тук действат стерео-уникални сме! Правят се на различни, но от некролозите, до рекламите излизат под индиго, а по отношение на пропагандните кампании в подкрепа на властта се разминават само в нюансите. А и никак не са сами в тази дейност на пропагандния фронт.
Цял свят, с изключение на ултралевите режими в Боливия, Венецуела и Никарагуа, се възмущава от нашествието на ( иначе дясната в социално-икономическо отношение) Русия в Грузия. Току-що и лидерите на НАТО демонстративно дебаркираха в Тбилиси, за да декларират подкрепата си. САЩ, МВФ, ЕС наддават кой ще подпомогне с повече средства пострадалата от руската мечка миниатюрна държава-дотук отпуснаха повече от два милиарда евро.
Нашият премиер обаче заминава не в Тбилиси, а в курорта Сочи, където, макар и на международен форум с много участници, го чакал лично премиерът Владимир Путин, който бил... инициатор на идеята българският бизнес да спечели от предстоящия строителен бум. Станишев щял да ходатайства за български фирми да се включат в изграждането на хипотетични обекти за все по-хипотетичната зимна олимпиада през 2014-та година. Това щяло да стане на четири очи „ с колегата Путин" , доверително ни информират двата официоза. И още, Путин щял да чака колегата Станишев не къде да е, а правителственият комплекс „Ривиера" в самия център на Сочи. Така пише- не в някакви си покрайнини, а „ самия център" на Сочи. Самият Путин в самия център на Сочи насаме със Станишев. Просто потресаващо как ни уважават, нали!?
Стават грешки, макар и тази с обявяването на зимната олимпиада за лятна да е наистина издайническа, фройдистка, рожба на прекомерен мерак и подсъзнателното му изригване. Но в едно няма грешка: признанието, че не друг, а самият Путин бил инициаторът за българското бъдещо участие в , както пише, „грандиозните проекти".
Точният цитат е : „ Идеята за участието ни в строителството на олимпийски обекти дойде от самия Путин". Това споделил пред „Труд" българският бизнесмен Валентин Николов.
Самият Путин вече е решил, а Станишев за какво да ходи там тогава? За украшение на руското решение? Ако Тони Блеър е бил пуделът на Буш, одобрявайки войната в Ирак, Станишев какво е -украшението на чекисткия ревер, нещо като прословутата брошка на Мадлин Олбрайт, която тя си сменяла в зависимост от настроението и ситуацията, но винаги със символичен подтекст?
Не знам. Вие сами си отговорете. Защото самият аз нямам думи.

Ivo.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 13130 |04.08.2008 Първанов и Станишев - война в мъжко синьо и розово . 24| 7849 |29.07.2008 Станишев - медиен последовател на Първанов . 3| 6780 |19.02.2008 Някои бележки за посещението на премиера Станишев в Молдова . 7| 11144 |05.07.2007 Първанов, Станишев и Петков като Сталин, Тито, Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads