Реклама / Ads
57| 15714 |21.04.2011 ГЛАСЪТ

Съвестта е еврейска измислица*

.
Набийте си в главите, че „Наглите” са пример за гражданска доблест, за да не ви го набиват те
 

Френският комик Колюш е автор на остроумния израз: „Човекът, имал най-малко късмет през живота си, е Юрий Гагарин. Излетял от Съветския съюз, направил 17 обиколки на Земята, и се приземил пак в Съветския съюз.“


Не знам дали това е смешно или тъжно. Ние, българите, където и да ходим, накрая се прибираме в родината. Плюем я, но и плачем за нея. Като едни комплексирани хора обичаме да се фукаме, че сме голямата работа, а всъщност сме си едни обикновени момчета и момичета, от които често не става и чеп за зеле. За нас България е велика държава на три морета със страхотни царе, победи, красиви жени, деца генийчета, мъже мачовци и райска природа. Всъщност реалността е доста по-семпла, да не кажа сива. Колкото и да обикаляме в орбитата около мечтите си, накрая се приземяваме в панелните гета, циганията, запустелите села, изкъртените пътища и мрачното политическо и гражданско реалити. Ако на някого всичко това не му звучи оптимистично, да не се чуди. Точно това е целта. У нас и вицовете за блондинки не са смешни, защото са истина.
Има и други бедни, че и по-сиромаси от нас народи, но са весели и приветливи.

Ние обаче презираме бедността и я считаме за тежък грях. Сигурно защото не ценим свободата. Предлагам ви един малък граждански тест. Първи въпрос: Откъде младокът Варнаджиев има 316 млн. лв. да купи „Кремиковци”?

Отговори: а/ Изкарал ги е с пот на челото; б/намерил е златно тракийско съкровище; в/ дадени са му от мафията. Втори въпрос: Колко корумпирани политици са с присъди от българския съд? Отговори: а/ няма корумпирани политици; б/ няма осъдени; в/ няма такъв съд. Трети въпрос: Мафиот или герой е Алексей Петров-Трактора? Отговори: а/ в България няма мафиоти; б/ герой на мафията; в/ страх ме е да отговоря Четвърти въпрос: Кой искате да е новият президент? Отговори: а/ Меглена Кунева; б/Трактора с Меглена Кунева; в/ посочен от Георги Първанов; г/ страх ме е да отговоря (точки: а/ 3 т.; б/ 5 т.; в/ 10 т., г/ 15 т.) Ако сте събрали до 15 т., това означава, че избирате живот на скот. До 20 т. – лицемер сте, браво! Над 21 точки – спасявайте се в друга страна, тази се разпада!

Познати, на които имам доверие, ми казаха, че след сделката за „Кремиковци” Бойко Борисов бил бесен от наглата демонстрация на безпардонност. Някакъв пишлигар вади милиони и мълчи като партизанин на разпит. Премиерът извикал собствениците на Първа инвестиционна банка и ги питал дали Алексей Петров е забъркан в този цирк. Те се клели, че нямат нищо общо с него. Явно някой ги е излъгал, че в Банкя пасат трева Слуховете, че в далаверата са забъркани Дамбовците, които бяха арестувани преди една година и после пуснати, бившият собственик Валентин Захариев и Трактора, стават все по-упорити и звучат все по-достоверно. И логично, защото нищо не се случва напоследък в държавата без участието или коментара на Трактора? Муха в клозет да бръмне – веднага някоя телевизия ще покаже Ал. Петр., който ще каже няколко умни и актуални думи за банките, сигурността, доматите, политиката, международното положение, съдебната система и въобще за живота. Но той си е такъв – един лоялен гражданин.

Току преди Цветница ни озари ново чудо. Почтените бизнесмени от транспортния сектор Даниел Димитров-Релето и Митко Лебешковски, несправедливо и коварно обвинени, че са част от групата на „Наглите”, извършила 11 отвличания - изведнъж проговориха пред телевизионната камера. Направо от затвора. Както се и очакваше от такива стожери на истината и морала, те вдигнаха завесата и истината лъсна. Оказа се, че обвиненията срещу тях са скалъпени, че Цветан Цветанов и главен комисар Калин Георгиев им обещавали свобода, ако накиснат Алексей Петров. Мръсна роля играел и зам.-главният прокурор Бойко Найденов. Момците обаче не се огънали. Нещо повече, те разкриха и друг тайна, че всъщност отвличанията и убийствата открай време били дело на действащи и бивши барети работещи ангария за имиджа на Бойко Борисов. Какво коварство, а? Ние си мислим, че правителството и прокурорите се борят с престъпността, а те се опитвали през цялото време да дискредитират тези светли личности! Някои колеги изразиха съмнение, че Релето и Лебешковски били заплашени или подкупени от Трактора да говорят срещу сегашната власт.

Това обаче е абсурдно, защото нито „Наглите”, нито „Октопода” са такива хора – това всеки го знае. Ако пък някой все още не го е разбрал, ще му се обясни по подходящ начин. На мен ми обясниха само веднъж за има-няма 5-6 минути и вече всичко ми е ясно като бял ден. Звезди посред бял ден... Ах, щях да забравя. Яне Янев не е фалшифицирал подписката за референдум, както твърдят активисти от РЗС. Той само разпоредил да се осигурят фалшификатори на подписи срещу заплащане. Така че спете спокойно. Струва ми се, че всичко, което се опитах да ви кажа по-горе, може да се събере и в две изречения. Например в Хитлеровото прозрение, че „съвестта е измислица на евреите”. Видя ми се подходящо и за заглавие*, защото привлича вниманието. Или крилатата фраза на пруския хусар Фердинанд фон Шил: По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Сякаш за нас го е казал човекът. P.S. В Япония дават по 5000 долара на час на доброволци да чистят АЕЦ „Фукушима”. Колко ли струва един час живот у нас? И кой би платил за такова нещо?

Огнян Стефанов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 14322 |17.04.2011 Четвърти километър . 70| 14154 |13.04.2011 Веселите мазохисти . 17| 13357 |10.04.2011 Четвърти километър . 40| 14769 |06.04.2011 Адвокат на дявола: Който съд вади, от съд умира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads