Реклама / Ads
22| 13163 |24.12.2014 ГЛАСЪТ

Сертов go home. Михнева, Лазаров, аутогонистофилия*

.
Петко Сертов още се издирва. Изчезналият бивш шеф на ДАНС Петко Сертов обаче е наясно, че го търсят под дърво и камък. Поне така твърди МВР. Но не му пука. Хапва в гръцки таверни, спи в долнопробен хотел, където да получиш секс е като да си поръчаш едно узо и упорито не се обажда на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.
 
Защо на него? Защото Лазаров много професионално, на стъпалата пред МВР, го призова: Сертов go home. Като човек и колега те моля.  

 

Каквото й да стане оттук нататък с Петко Сертов, сагата с неговото изчезване вече е в графата "трагикомедия" (от гръцкото τραγωδία + κωμωδία). А всичко започна със слонски дози драматизъм. Постепенно обаче черното започна да избледнява и в момента е направо жълто. Така изглеждат нещата отстрани, колкото това да не се харесва на семейството му.

 

Заслуга за оцапването на пейзажа е на самия Сертов. Зрял човек, сериозен - според познати и приятели, - работил цял живот в тайните служби, а разиграва цялата държава. Ако и другите шефове на тайни служби имат подобно чувство за хумор, ни чакат още забавни сериали...

 

И медиите имат дял в превъзбудата около сюжета. Без съмнение обаче Оскарите за женска и мъжка роля печелят Маргарита Михнева и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Двамата с такава страст и упование се изявяват пред всяка срещната камера и микрофон, че човек може да си помисли, че са  в плен на аутогонистофилията. В тяхно лице Сатиричният театър е загубил много. За сметка на медицината.  

 

На 09.12. Михнева заявява специално за агенция ПИК: Петко Сертов е избягал заради любовница, която е работила за Сергей Станишев. Драматично и пикантно. Точно каквото се търси на пазара.

 

Пак на 09.12., пак Михнева, пак специално за ПИК, но няколко часа по-късно: Петко Сертов се е самоубил, ще го съобщят по-късно. А сега де? Уж избягал с любовница, пък се самоубил. Иска се голямо въображение да "види" как труп бяга с любимата си нанякъде. Михнева не спира дотук и дообяснява на простия народ: Бил е отчаян заради бедност и любовна афера! Станишев го е предал! Беден, но любовчия. Предаден от премиера, който го направи шеф на ДАНС. Какъв драматизъм само. Как да не се запитаме ак ли Сертов е смогвал в беднотията с подаръците за 8 март, Свети Валентин и Коледа? Екзистенциално е. Не понесъл тежеста и налапал дулото. Сценаристите на "Местопрестъплението..." да хващат първия самолет от Маями - тук е животът.

 

На 11.12 Михневият сюжет вече е друг. Тя е наясно (никой друг) как Сертов е споделил пред свой приятел, че има намерение да замине за Гърция, тъй като е притеснен от случай с фирмата, в която работи. Срещу шефа на фирмата било заведено дело за няколко милиона евро, а самият Сертов имал намерение да напусне от понеделник. Михнева развива тази своя теза, като намесва в тюрлюгювеча американски дипломати, турски граждани, българи, Южен поток, енергетиката и пр. В резултат собственикът на цитираната фирма завежда дело срещу нея за 300 000 лева. Дано Михнева има документи, които да покаже първо и специално в ПИК, а след това и в съда. За да натрие носа на нахалния бизнесмен. Странно, но залозите не са в нейна полза. Обяснявам си го със завистта на брокерите. Гадни копИлита.

Следите ли нишката? Първо кахърна любов, предателство, бедност, а после фирмен катаклизъм, международни афери, мръсни милиони, бягство през граница. Уау! Като Марги няма втора! Делфийският оракул ряпа да яде.

Междувременно Петко Сертов бе показан в записи от камера пред фришоп на Кулата. Защо пред фри шоп? Защото на митницата няма работеща видео техника. А няма, за да заснеме случайно някоя неприлична сцена с участието на митничар. Рисковете трябва да е избягват.

 

Бяхме информирани също, че Петко се е появил в град Патра, Гърция. Оттам пътувал с влак до Атина.

 

По този повод главсекът на МВР Лазаров ни убеждава с каменно лице: „Действително имаме достатъчно данни и за лични причини за изчезването му. Не са изключени обаче и свързаности с лицата, за които е работил, за да е на територията на Гърция и на Балканския полуостров.“ Същински Бъстър Кийтън - най-доброто ченге в киното. Нямото. Лазаров обаче не казва, защо само на Балканите, а не и в цяла Европа. Явно знае нещо, което не е за ухото на непросветените. Друго си е като гледаш от върха надолу. Струва ти се, че никога повече няма да си в подножието, нали Лазаров?

 

На 23.12 Михнева догонва конкурента Лазаров и му повежда по точки. Прави го по БНТ, където заявява, че Сертов е получил заплаха за живота си в деня на изчезването. Не е ясно от какви хора, но това го принудило да напусне страната. Поредното пророчество на маг Михнева, което спира дъха на силно оредялата аудитория.

 

На същата дата, пак тази женица заявява, че информацията, която дава МВР за Сертов е чиста измама. След което забива поредния пирон в сагата, която преди това си бе направо ковчег: Сертов е в Италия, по-точно в Сан Марино. Оттам той се обадил на майката на жената, чиято собственост е автомобилът и която се пада сестра на Сурталов (приятел на Сертов)". Великите прозрения отново са направени специално за? Познахте - за ПИК. Странно защо агенцията все не е обявила Михнева за българската Силвия Браун или монах Авел. Но сигурно и това ще стане, да не прибързваме.

 

В същото време, все още главият секретар на МВР Светлозар Лазаров, се опита да навакса с появата си в друго шоу. Пред зажаднелите за истината и само истината репортери той заяви бодро, че Петко Сертов е в хотел в кв. Лариса на гръцката столица Атина. С лукава усмивчица той призова чрез медиите Петко, "като колега и човек от нашите редици", където и да се намира, при първа възможност да покаже личната си карта в което и да е полицейско управление на територията на Европейския съюз, за да може българските служби да имат възможност да прекратят издирването му и да не се ровят в личния му живот. Забелязали ли сте какво благородство е изписано на лицето на Лазаров, всеки път, когато говори за важни неща? А той с маловажни не се занимава.

"Сертов нито е извършил е престъпление, нито има данни за нарушения, нито имаме някакви данни, които да говорят за осъществено насилие спрямо него, така че се надявам, ако следи процесите в страната, да направи един жест към нашите колеги", зове още Лазаров. Ако следи процесите в страната... Кои процеси по-точно, че те всеки ден се увеличават. В съдебната система, в парламента, в циганските махали, митниците... Процеси да искаш. Но такъв си е нашият Лазаров - необработен диамант. Ако пък му бяха ударили един шлайф... Ама не може всичкото хубаво на едно място. Не е здравословно сред завистливи хора като българите.  

 

Михнева обаче репликира: Не е ясно дали Сертов е жив или мъртъв. От което излиза, че Лазаров може да е видял в гръцкия ресторант не самия Сертов, а негова восъчна фигура, изнесена от Музея на мадам Тюсо. Дали самолетът със сценаристите излетя от Маями? Лазаров щял да даде брифинг.

 

Но да оставим сюжета да се развива и да се обърнем към професионалните анализи и поуки от случая "Петко Сертов". След изчезването на този важен бивш шеф на ДАНС, се разбра, че камерите на МВР в София не работят. Почти на 100%. Което е "обосновано предположение", както казва Лазаров, да си помислим, че професионалното ръководство на вътрешното ведомство е пълна пародия. Защото именно то отговаря за въпросната техника, която в други страни служи за повишаване разкриваемостта на престъпленията. По този повод зам.-министърът на МВР Красимир Ципов рекъл, че Лазаров ще бъде наказан. Ципов, не си прав. Нито справедлив. Защото не може Лазаров хем да забавлява народа, хем да проверява някакви си камери. Долу ръцете от Лазаров! Ако беше до наказания и оставки, премиерът Борисов отдавна да е шутирал главсека. Но не е. Което тряба да говори много на Ципов.

 

Петко Сертов, Маргарита Михнева и Светлозар Лазаров - едно шоу, което ще се помни. Всеки от триото направи сериозна заявка за участие в следващия формат на ВИП Брадър и дори за спечелването му. Ликуй, народе!

 

Най-интересното обаче е в края, както ни учи Шекспир. Предстои да чуем и видим поздравлението на президента в Новогодишната нощ... Дано да сте добре с въображението.

 

Севт III,

тракийски цар

 

* Аутогонистофилия - парафилия, при която се изпитва сексуално удоволствие от изява на сцена или пред камера

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 11198 |22.12.2014 Позор! 7 посланика зоват за реформи в съдебната система, ние мълчим . 42| 13689 |20.12.2014 Л. Местан: ДПС няма медии! Б. Борисов: ДПС има цяла медийна група! . 14| 10018 |18.12.2014 Крокодилските сълзи на ДПС и БСП за ДАНС излизат от мода . 54| 9093 |16.12.2014 Премиерът каза "А" за КТБ, прокуратурата да продължи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads