Реклама / Ads
21| 7076 |13.03.2009 ГЛАСЪТ

Сезонът на тенекиените зайци

.
Политически „коктейл Молотов” метна в публичното пространство Николай Бареков. Пред микрофона на новинарското радио К2 и водещата Илиана Беновска той обяви, че Бойко Борисов му споделил сензация.
 

Става дума, че в бъдещия кабинет лидерите на СДС и РЗС Мартин Димитров и Яне Янев ще са вицепремиери. Причината: тежките отговорности върху новото правителство по време на криза, наследените батаци от сегашното управление и дефицитът на кадри в ГЕРБ. Звучи логично, но защо Борисов избра точно ухото на Бареков? Най-бързото обяснение е, че сегашният водещ ще смени Би Ти Ви с говорителското кресло на „Дондуков” 1, когато му дойде времето. И с просто око се вижда, че Бареков тренира за този пост от доста време, но това е друга тема. Такава новина не се изпуска случайно в ефир. Обикновено тя се обсъжда предварително на четири, шест и повече очи. И обикновено е чута поне от чифт уши, които моментално докладват където трябва. Такава е традицията и практиката у нас. Тактиката на Борисов е простичка: да тества реакциите на общественото мнение и противника. Социолозите също ще се размърдат. Обикновено това означава да погледнат ветропоказателя, за да обърнат палачинката в точния момент. Бойко обаче е наясно с таланта им да сменят и предават господарите си в движение и по-скоро ги пробва дали се правят на заспали, дали са зашеметени или са в будна кома. Пред управляващите обаче питанките са сериозни. Ако високомерието им не ги е качило безнадеждно на облаците на собственото им величие, е възможно да отделят няколко минути за анализ на новината. Обикновено след това ставаме свидетели на две - три активни мероприятия. Те ще имат за цел пропукването на крехкия коалиционен хоросан между ГЕРБ, СДС и РЗС. Знайно е от българската история, че няма наша крепост, която да е устояла на подкупи и компромати. Яне ще се окаже по „документ” мегафон на нездравите сили в службите, а Мартин Димитров - агент на прикритие в щаб - квартирата на революцията, внедрен от Командира. Атакувано по този начин честолюбието Борисово ще се окаже доста уязвимо. Толкова е лесно, че чак не е за вярване. Затова не е лошо мозъчните тръстове на партиите от сегашната коалиция да отделят малко време и за друг вариант. А той е, че Борисов пуска тенекиения заек Бареков да отклони хрътките в грешна посока. И докато те препускат нанякъде ГЕРБ да издърпа още от избирателите им. Да видим какво ще измисли в тази ситуация например новото оръжие на „Позитано” 20 Кирил Добрев, който, когато не е зает с шопинг терапия за имоти в София и спонтанни младежки мероприятия, храбро громи „екшън героя” от Банкя.

Хрътки, започна сезонът на тенекиените зайци! 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6504 |12.03.2009 Как кленовият лист се превръща в листо от гнила круша . 21| 6557 |10.03.2009 NOVINAR.NET на диалект? Карайте си го по книжовному! . 15| 9159 |08.03.2009 Половин милион за Жени . 34| 8031 |07.03.2009 Депутатските благини и нахалство нямат край

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads