Реклама / Ads
30| 18360 |01.05.2020 ГЛАСЪТ

Щабът: Ленин е починал от COVID-19, антиреволюционна (ди)версия

.
Мумията на Ленин
Искате извънреден брифинг? Чуват се бисове за сутрешния брифинг на Щаба? Разбирам: настоявате да сте информирани граждани в режим на мерки. Обичате твърдата ръка. Брифингът за вас е като слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество. Живо същество ли сте?
 

Животните също са хора, - каза онзи ден Теди Москов, но от Щаба не обърнаха внимание. Заети са. Правят сметки кой какъв ще стане след края на пандемията. Нещо някъде се обещава на четири очи. И въображението генералско полита нагоре по стълбата на Смирненски... Много крачета са се устремили към нея. Бутане, хапане, щипане, дърпане, подливане на вода, доноси, интриги. Целият арсенал.

 

Това ме подсеща за Готфрид Вилхелм Лайбниц и Исак Нютон. Двамата гении били в непрекъсната конкуренция и противоборство. Искри хвърчали между тях. Но. Но и двамата признавали качествата и постиженията на другия. Хора с голям дух, сърце и мозък. Благодарение на конкуренцията помежду им човечеството се радва на гениални открития, променили света и цивилизацията.

Лайбниц казвал, че „В душата на човек се извършва нещо подобно на кръвообращението и работата на вътрешните ни органи, което ние не осъзнаваме, така както не се замисляме за шума на воденицата, когато живеем или работим в нея“.

Нютон пък залагал на: За всяко действие има винаги противоположно и равно по сила противодействие… Също и: „Платон е мой приятел, Аристотел е мой приятел, но най-голям приятел ми е истината.

 

Ей такива хора. Но има и едни други истории, които са доста по-близко до това, в което живеем. Щаба ни информира. Брифингите - извънредни и редовни – също ни информират. Задръстени сме от информация. Задръстеняци, с една дума.

 

През декември 1923 г. Ленин вече бил сериозно болен. Всяка сутрин в дома в Подмосковние горки, където живеел с Надежда Крупская, му носели новите вестници. Сталин разпоредил редакциите на “Правда“, „Известия“ и „Труд“ да въртят специални броеве за вожда на революцията, в които да има само статии за трудови рекорди, преизпълнени планове, крупни икономически успехи и възхода на диктатурата на пролетариата. Идеята била да вижда вождът, че Сталин се справя блестящо с управлението на страната. Веднъж обаче шофьорът на Ленин случайно занесъл от истинските броеве и Владимир Илич открил измамата. Вдигнал скандал на Сталин, но Висарионович имал готово отговор: „Владимир Илич, вие сте нужен на съветския и световния пролетариат. Смятах, че повече добри новини, ще повдигнат  духът ви и ще се възстановите по-бързо“.

 

Ленин умира на 21 януари 1924 г. привечер. На 22 януари във вестници няма нито ред за смъртта на вожда. Чак по обед на 22 януари до партийните организации е спуснат кратък бюлетин, в който се съобщава, че Ленин е починал. Всички да запазят спокойствие и да проявят революционна бдителност, за да не се разстроят трудещите се. Въведено е извънредно положение. Феликс Едмундович Дзержински оглавява щаба по поклонението и прощаването с вожда. Лев Троцки, който е очакваният наследник на Ленин, но по това време е на лечение в Сухуми, от щаба изпращат телеграма, в която нарочно е променена датата на погребението. И той закъснява. Оказва се фатално…

 

От което следват поне две питания към днешна дата:

 

1. Щабът от Сталин ли получава информация за брифингите?

 

2. Правителството от „Правда“, „Известия“ и „Труд“ („Монитор“, „Телеграф“ и Пик&Блиц) ли получава информация за грандиозните успехи в икономиката и всичко останало?

 

Тези, които залагат на Нютон и Лайбниц обаче знаят, че винаги идва 24 януари, дори за вечно живите като Ленин. Тия двамата спорили за диференциалното и интегралното изчисление. Властта и Щабът коронавирусен обаче не ги занимава толкова елементарно нещо. Постът, постът е важен. Затова така упорито се държат с нас като с овце. Тренират и свикват.

 

Ленин, вече се знае, е починал от COVID-19 – антиреволюционна мутирала версия. Може тогава да се е казвал COVID-17 - на Октомвриската революция, нали разбирате. Което няма никакво значение за историята.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 35777 |27.06.2017 Лили, удави ”бацила Боршош” в секс и пиячка, учи Ленин . 44| 18698 |24.07.2013 Как ленинци окупираха сталинци в София . 90| 35527 |23.08.2012 Pussy Riot биха Ленин и Че. Мъртво вълнение . 29| 10513 |24.06.2010 Почитай властта, както комунист - мумията на Ленин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads