Реклама / Ads
35| 30315 |27.02.2020 ГЛАСЪТ

Ще се простреля ли Борисов с „Лафка“ на Пеевски?

.
Държавата да изкупи пунктовете на „Лафка“, за да ги ползват държавното Тото и Български пощи за разпространение и продажба на вестници и списания. Тази идея се опитват да прокарат пред премиера Борисов близки до Пеевски министри и издатели. В момента всички будки на депутата от ДПС са затворени.
 

Печатните издания се продават в магазини и бензиностанции, но което вещае фалитите им, ако скоро нещо не се промени радикално. Сред аргументите за сделката е и този, че държавата щяла да контролира хем хазартните талончета, хем разпространението, за което отдавна ни критикуват отвън, че е монополизиран от Пеевски. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Парламента.





Премиерът Борисов и транспортният министър Желязков се похвалиха, че от 1 март Български пощи ще поемат транспортирането на печатните издания до различни точки на страната. Така изпълнявали обещанието си от миналата година да преборят монопола на пеевското разпространение. Не е ясно обаче кой ще продава изданията.

Борисов в типичния си стил се пошегува с Желязков: „Остава да ги продавате накрая… Да ги печатате и да ги пишете“. Всъщност много от новините се пишат именно от властта, но това е друга тема…

 

Преди дни от „Лафка“ обявиха официално, че прекратяват дейността си „заради спирането на бизнеса с лотарийни билети“. Въвеждането на държавен монопол направил невъзможно съществуването на веригата от павилиони, казват още от фирмата. Това обаче не е вярно, тъй като мрежата от пунктове съществува доста преди появата на Държавната лотария на Васил Божков. Всъщност основната версия „Лафка“ да спусне кепенците е заради отказа на Божков да купи фирмата от Пеевски. А е отказал, защото била в затруднено финансово състояние. Това, според наблюдатели било причина за избухналата война между тях, в която се включи и прокуратурата и Божков бе принуден да се спасява в АОЕ.

 

Говори се, че „Лафка“ има големи задължения. Милиони са получени от държавната ББР, които трудно ще бъдат върнати. Ако държавата не придобие „Лафка“, банката ще бъде принудена да влезе във владение на „Лафка“. От което излиза, че олигархът ще е взел едни милиони, а ББР нещо, което не работи…  





Ако премиерът Борисов се съгласи държавата да изсипе милиони на Пеевски, купувайки „Лафка“, това ще е прострелване не просто в крака, а направо в главата, коментират запознати със ситуацията. Финансово това е напълно необосновано, а политическите последствия могат да бъдат катастрофални, защото ще се потвърдят съмненията, че ГЕРБ и ДПС са в комбина.  

 

Борисов е доказал, че умее да се справя с тежки ситуации и скандали, но в сегашната ситуация да извади милиони от хазната, за да спасява Делян Пеевски би било истинско самоубийство.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 23718 |24.02.2020 Русия печели милиарди от Борисов и има поне 17 причини да не води хибридна война . 25| 23318 |04.12.2019 След като оправи държавата, Борисов ще стане разследващ журналист с камерка и сайтче . 14| 15021 |03.12.2019 Борисов да не слуша кретените, които съзерцават пръста му, а не Луната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads