Реклама / Ads
24| 16394 |14.09.2019 ГЛАСЪТ

Скопените медии. Фандъкова – руска шпионка

.
Сонам Капур, която иска да играе Данчето-Кет, обсъжда идеята със съпруга си...
На Кръстовден от сутринта БНТ облъчва силно стопеният брой зрители с Георги Марков и Йорданка Фандъкова. Ударно начало на сезона. Марков и Фандъкова - ужким са гости, а се развихрят като истински пропагандни машини. За Фандъкова е логично – пак е кандидат за кмет на София. Агент „Николай“ и „Стефан“ на ДС, отричано от него, но обявено от Комисията по досиетата с Решение № 4 от 21.06.2007 г., Решение № 10 от 25.07.2007 г. и Решение № 14 от 04.09.2007 г.
 

Уж говори за своя книга, но всъщност удря яка реклама на Фандъкова. За целта първо напада конкуренцията Мая Манолова. Била кюстендилска софиянка. Като Цветанка Ризова, която също била кюстендилска софиянка, - шегува се Марков. Кикотещият се като ощипана девица Георги Любенов „забрави“ да го попита дали пък Данчето Фандъкова не е самоковската софиянка? Щото, нали, не е родена на жълтите павета, а в столицата на компирите.

 

Над Фандъкова обаче тегне драма като в индийски сериал. Кметицата на ГЕРБ е заподозряна от мега прокурорите Сотир Цацаров и Иван Гешев, че е руски агент. Даже съветско-руски. Те получили достоверен сигнал и чатове, че Данчето всъщност е Катя Козлова-Кет, радистката на Щирлиц. Доказателствата са страховити: завършила руска гимназия, а след това руска филология. Ой, какой ужас! Мобилизирани са ДАНС, Специализираната прокуратура и Специализирания съд да чепкат горещата следа. Очакваме със свити сърца развитието на шпионския психо трилър с елементи на хорър. Джон льо Каре вече пише книга, а Боливуд започва снимките на 195-сериен сериал. Суперзвездата Сонам Капур е поискала да играе Катя-Фънди. БНТ е закупила сериала на зелено. Защото е патриотична телевизия и знае как се правят свирки… от върбови клонки.

 

По БНТ в събота Георги Любенов ръси любов към всички. Заслепени, гостите и не помислят за горещите теми. Например музикалната „звезда“ Тита каза… Какво всъщност каза?... Нищо не каза, щото к’во да каже, нали е звезда. Любенов я гледа прехласнат. Въобще той е весел, позитивен човек. Казват и любимец на Куши. Ама да не си помислите нещо… Сакън. Пък и нищо не зависи от Любенов.

 

бТВ се опитва да озари и заплени всички с кампанията за боклуците в България. Събота и кулминацията на многоседмична рекламна кампания, от която почва да ти се гади в един момент. Приятно е да изпиеш чаша вода в горещ ден, но ако ти пуснат Ниагарския водопад в устата си е живо изтезание. Положението става още по-непоносимо когато показват как министър Нено Димов с латексови ръкавици хваща нежно едно боклуче, позира пред камерата и ръси умнотии. Кметове и те се бутат да кажат нещо умно – и те са в кампания. В рекламната акция са въвлечени и дечица с шапки и фланелки на бТВ, които рецитират заучени думички.

Прекалено е! Добра идея, но не прекалявайте. Наистина.

Освен това, колеги от най-голямата телевизия, истинските боклуци са други и не успяваме да ги изчистим вече трийсетина години. Ако излезете с такава инициатива, ще дойдат много повече хора и ще ност едни голеееми лопати...

 

По Нова тв… всичко е ясно: к’вото нареди боса. А боса е наредил за властта шербет, за реалните събития – затъмнение. Така са наредили биг босовете на боса на Нова. По забранените теми ще ги познаете…

 

Такива неща предлагат националните телевизии на Кръстовден. Плюс непрекъснато и досадно рекламиране на собствени предавания и шоута, с едни и същи дотегнали лица. Аман! Толкова ли са закъсали телевизиите за зрители? Прекаляването обаче не привлича, а отблъсква. Да не пропунем: по БНТ се проведе интервю с двамина за шпионския скандал. Чиста пародия. Да бяха казали че Георги Марков е унгарски агент, защото е написал книга-поема за Виктор Орбан, по-интерено щеше да е...

 

Нито дума за протести на медици; палатки до парламента; протести срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор; за мутрите и циганите, имплантирани в протестите, маргиналите, подкрепящи Гешев; шпионския скандал с Русия; фалшивите сигнали за заговор срещу правителството; безводието в редица селища, поредните катастрофи и трупове, беднотията… Тц, тц – е изчерпващият коментар по тези теми.

 

Само че не всички са идиоти.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 38638 |13.09.2019 Превратът вече е факт – в петък, 13-ти, прокуратурата пое държавата . 11| 17785 |13.09.2019 Главанаци . 21| 14707 |12.09.2019 „Не си давам играчките“: Шиши & другарчета млатят неудобни и викат: Помощ, русофили! . 47| 41871 |10.09.2019 Кръгът „Кочина“ забърка каша за 800 млн на Москва и насади Борисов; очаквайте „пулю в лоб“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads