Реклама / Ads
17| 11431 |06.06.2015 ГЛАСЪТ

След взрива в Анево храбрият Шивач пак ще ни будалка

.
Според Шивача всичко е наред...
Българската политика се отличава с презпрецедентната си наглост. Каквато и критика да се появи по отношение на управляващи и партийни върхушки, те веднага я неглижират с измислени статистики, социологически проучвания, жалби за етническа нетолерантност, черногледство и пр.
 
Виновен е винаги критикуващия и никога критикувания. Защото у нас по презумция елитът, независимо от в кой обор и край кой дворен нужник е възпитан, винаги е безпогрешен. И сегашната шайка, заробила страната чрез кръга #Кой, не прави изключение.

На полигона край ВМЗ - Сопот в Анево гръмнала граната. Има убит, има и ранени. Учуден ли е някой? Поредната трагедия е логично продължение на арогантното поведение на институциите, с авангард правосъдната система. Няма виновни и осъдени за нито една от предишните трагедии в цехове, военни полигони, складове и прочие. Затова жертвите ще се множат, медиите ще потриват ръце, защото нашенецът бе приучен да се радва на чуждото нещастие, а политиците в такива ситуации прибавят имидж с обещания да оправят всичко. Някой път. Премиерът Борисов и неговото все по-странно изглеждащо вице Румяна Бъчварова ще се появят в Сопот с подобаващи за драмата угрижени лица. Може да вземат със себе си и онзи смешник - воения министър, как му беше името... Ще изразят съболезнования на близките, след което ще разпоредят проверка. Главният прокурор Сотир Цацаров ще се включи в удобен момент, да каже и той няколко отговорни приказки, как държавното обвинение ще подхване нещата - направо мамата си джаса. Всичко това 3-4 дни.

Цирк.

Сутрешни блокове и т.нар. публицистични предавания ще ни "ощастливят" с дежурните експерти, които ще повторят изреченото по повод взривовете в Челопечене, Петолъчката, Горни Лом, Иганово и пр.

В ДПС тайничко потриват ръце - новите гърмежи и трупове ще изместят фокуса от горещата доскоро точка Гърмен. Смъртта е по-продуктивна и от най-скъпия ПР - това го знае и най-тъпия политик.

Знае го дори главният секретар на МВР, как му беше името и на него... Убийствто в Борисовата градина и корумпираните от джебчийската мафия варненски ченгета минават на втори план. Хип-хип "Ура"!

 

Как се нарича държава, в която управляващи и политически елит не признават своите грешки и прехвърлят на суверена вината за всички несполуки? Не знам, сигурно България.

Ето ви една любопитна история.

 

Някакъв мъж си поръчал костюм в ателието на шивач, който се хвалел, че е най-добрия и без конкуренция. Когато костюмът бил готов, мъжът го облякъл да го премери. Огледал се в огледалото и що да види - десният ръкав бил много къс.

- Ръкавът е твърде къс, може ли да го поправите?

- Ръкавът не е къс, - отвърнал шивачът. - Вашата ръка е нестандартна и прекалено дълга. Приберете я навътре и всичко ще е наред.

Мъжът изтеглил ръката си нагоре, като повдигнал рамото. Погледнал се отново и видял, че ръкава вече е добре, но яката се е разместила.

- Нещо с реверите и яката сега не е наред, - споделил тревогата си той.

- Нищо подобно, - уверил го спокойно шивачът. - Вратът ви е доста къс. Опънете го нагоре и всичко ще е ОК.

Клиентът изпълнил и този съвет. Тогава обаче задната част на сакото се повдигнала и нещата станали още по-драматични.

- Ама повдигнете мишците, какво сте се отпуснал, - продължавал с наставленията майсторът.

Мъжът изпълнил още няколко съвета на майстора, платил прескъпо за костюма, и изслушал обяснението на модиста, че проблемът не е в ушиването, а в клиента, който не знаел каква поза да заеме.

На улицата мъжът се опитал да запази всички причудливи положения на тялото си, които му били наложени от шивача. Чувствал се обаче неудобно и едва пристъпвал, клатушкайки се, сякаш засегнат от парализа.

Срещу него се задали две жени, които разговаряли оживено. Виждайки го, едната прошепнала на другата:

- Какъв симпатичен мъж, а коварната болет го е изкривила като чучело...

- Наистина, горкия, - съгласила се другата. - Но пък е със скъп костюм!

 

Това е положението, в което ни държи храбрият Шивач. Но не е виновен той.

 

Захари Димитров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8173 |03.06.2015 Мартин Лутър след Гърмен: Какво направи ТИ за другите?! . 32| 14482 |28.04.2015 Никой не разследва убийства, прокурори строят хотели в чужбина . 45| 13635 |10.03.2015 Какво общо има между отказа на прокуратурата да разследва Пеевски и създаването на нов орган срещу високата корупция под ръкводството на Цацаров? . 36| 12788 |22.02.2015 Румънският почин е последният ни шанс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads