Реклама / Ads
7| 8642 |03.12.2015 ГЛАСЪТ

Светлозар Лазаров се възбуди от политиката

.
Кой на кого пази сянка?
Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров излезе по най-бързия начин от амплоато си на полицейски шеф и влезе в ролята на обигран политик. Това се видя още от първата му медийна изява след измъченото му махане от високия пост. Веднага щом даде показания като свидетел по делото „Червеи” , видимо възбуден, но не от съдебните неволи, а от политическата обстановка в страната, той заяви пред журналисти , че Радан Кънев, Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов клатят държавата. Изрецитира го с нетърпението, с което хлапе поема сладолед от ръцете на майка си.
 

За да изглеждат нещата още по-съзаклятнически Лазаров допълни вдъхновено: Целта им е да овладеят съдебната власт. И очакваната изненада изведнъж се спихна. От месец пеевските медии ни спукаха тъпанчетата с тази теза. Е, ако не друго, то поне Лазаров за пореден път доказа, че не само принадлежи към политико-олигархичния модел КОЙ, за което всички говорят и то неприкрито, но и брани интересите му като Матросов на амбразурата. Доказателства за политическите си твърденията не даде. Нямаше и нужда, защото също на всички ни е известно, че това не е най-силната страна на бившия контраразузнавач и тъст на друго величие от политиката и бизнеса-Камен Пенков.

 

Безспорен факт е, че като полицай № 1 Лазаров не успя и едно значимо дело да вкара в съда и то да приключи с осъдителна присъда. За по-лесно, по време на пребиваването си в МВР, го удари на пиар и сладки приказки. Започна да праща разни страховити убийци в ареста, а бандите им се кръщаваха на „Килърите 2, 3, 4,5” и т. н. Нито едно дело, обаче не е приключило дори и на първа инстанция. За някои от тях още от сега се твърди, че са обречени на пълен провал и то най-вече заради „нагодени” свидетели.


Лазаров се опита да блесне с акцията в Лясковец, като за тази цел се беше подготвил. Преди още баретите да влязат в дома на полуделия Петко, тв екип се курдиса в близост до мястото. Сметките на „стратега” се оказаха криви. Вместо да излезе звездата Лазаров с ослепителен ореол, оттам извадиха на носилка трупа на командоса Емил Шарков. Пешкирът за трагедията „опраха” подчинени на главсека, а той се оказа чист, нищо, че е подписвал документите за операцията, давал устни указания и лично я е ръководил.


Светлозар Лазаров по едно време се изтипоса и като борец срещу селските апаши , които взимаха живота на възрастните хора като на пилци. Прати при тях жандармерия и въоръжени до зъби ченгета. Вярно, крадците се скриха, гаргите също. След седмица-две всичко си тръгна по старому. И днес продължаваме да берем плодовете от работата на Светлозар Лазаров, а по всичко изглежда, че ще има и още. Анонимният сигнал срещу Касим Дал, който уж искал да убива политическите си опоненти от ДПС, е получен и резолиран именно от Лазаров, твърдят разследващи. Казват, че било услуга към ДПС. Впоследствие за незаконното подслушване на Касим Дал бяха наказани всички по веригата под Лазаров, но не и той.

 

Лазаров отказа да съдейства при проверката на „Инспектората”, възложена от министър Йордан Бакалов. Втората услуга, която направи бившият главсек на ДПС е, че каза заветното „Да”, лидерът на ДПС Лютви Местан да бъде пазен от гардове на НСО. Това позволява и той, като Касим Дал, също да бъде следен и да се събира информация за него. Никой няма да се усъмни, че подобни данни са от изключителна важност за неформалния лидер на ДПС Ахмед Доган и неговите хора, категорични са експертите по сигурност.


Иначе дребните издънки на Лазаров следват една след друга, като например тази, при която нарежда на баретите да задържат известен пернишки бандит. Докато пристигнат на оказаното място, мишената офейкала пред погледа на смаяните оперативни работници. Почти същата случка се разиграла и с друг отявлен престъпник, за който се твърди, че е българският Бен Ладен във въоръжените грабежи. Едно нещо трябва да му се признае на Лазаров и то е, че с ръка на сърцето заяви: „Автомафията ни победи”.

 

Иначе като всеки нормален човек със своите силни и слаби страни, и той е ходатайствал тук и там, за да уреди своите си хора на апетитни места. Така кумецът му Владимир Колев успя да намери тихи пристан на висока длъжност в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Лошо няма, стига да не надаваме ухо на това, което говорят ченгетата за него, докато е бил в магистрална полиция в ОДМВР-София. Казват: Човекът не бил по приказките, а по делата, а вие... какво си помислихте?!


Да се връщаме ли изобщо към темата за скалъпеното разследване на полицията срещу тримата „убийци” на Делян Пеевски. По-добре да си го спестим, такъв срам МВР и прокуратурата никога не са брали. А за удара срещу КТБ, Лазаров защо не каже как точно го сътвори и под чия диктовка стана? В едно от възловите места в МВР-икономическа полиция, е назначен соченият за приятел на Лазаров-Мирослав Рашков. Двамата били съграждани от Горна Оряховица. Преди ден високопоставени източници на Фрог съобщи, че през този отдел вече минават поръчките на КОЙ за отстрелване и саморазправа с опоненти.
Тежко и горко ни, ако Светлозар Лазаров вземе, че цъфне в политиката. И на него няма да му е лесно. Тези от МВР например, не искаха хич да го слушат. А сега пък хептен.

 

Авакум Захов

ченге от запаса

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 15185 |30.05.2015 Защо Светлозар Костов ще стане главен прокурор . 53| 11716 |04.03.2015 Борисов и Лазаров се взеха, кумува Кой. Горчиво! . 82| 17276 |14.02.2015 Няколко аргумента в помощ на Влюбения в Лазаров и Писанчев . 22| 15336 |06.02.2015 Лазаров, човече, лека нощ!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads