Реклама / Ads
40| 17955 |05.09.2018 ГЛАСЪТ

Свинефермата. Цецо, Краси, Волен и Валери срещу Бойко. Влади и Шиши - идеолози

.
Това е алегория.Нашите политици са честни и неподкупни.
Планът е абсурден, но затова пък е стартиран. Целта е: Борисов – в изолация. Контролът се поема от Цветан Цветанов - отпред, със Шиши - отзад. С авторската помощ на пейтриътите. Абсурдът е истина, опакована в лъжа, обяснява Киркегор подобни ситуации. България е в такава.
 

Без значение дали премиерът е съгласен, вярва или не вярва. Той решава за дитирамбите на шутовете край него.

 

Все по-утвърждаващият се като пародиен персонаж в правителството Красимир Каракачанов нахлупи онзи ден „синя каска“. Нарече се омиротворител и отиде на коалиционната сбирка. Дори не схвана гаргарата, която си направи Севдалина Арнаудова, пиарката на МС с него. Сбирката се нуждаела от помирение и воеводата на ВМРО се вживя в ролята. Така оживя героят на Кафка - Грегор, който един ден се превръща в гигантски паяк. Ей така – грозен, отвратителен паяк, от който се срамува дори майка му. Но пък май си беше такъв, - вдигат рамене околните.

 

Живот по Кафка. Има сериозни причини нещата у нас да се сринат дотам. Най-очевидната е желанието на политици животът като в кочина да продължи. За целта се създава кръжец, защитаващ копанята. Битката е съпроводена с грухтене, квичене и ръфане като всяка свинска олелия. Някои наричат ситуацията „вътрешно-коалиционни задявки“, а Цецо - различие на мненията. Щото нали, понеже... Ум.

 

Томас Джеферсън е казал: Страхливецът много по-често търси спречквания, отколкото смелия човек. Някъде сложете Волен и Валери на кантара. Е? Иначе Валери не е прав да кастри медиите, че преувеличавали корупцията във властта. Както и той знае, колкото и да я преувеличават пак няма да стигнат реалните й размери. Освен това има медии, които дори не споменават заедно "власт" и "корупция".

 

Видя се по време на коалиционната сбирка, както и при откриването на политическия сезон в парламента, че коалицията „Анти Борисов“ се конструира спешно и успешно. Подадени са оставки на министри, но не са приети. Да знаете, не е въпросът в оставките, а в запазване контрола и позициите на Пеевски във властта.  

 

Войната засега е под повърхността, но отдолу се зараждат подводни течения с ресурс да образуват огромни вълни. Залогът е голям: паничката. Мразят се, но страхът, че Иван Петрович може да изгаси крушката и паничката с мръвки да изчезне в мрака, ги обединява. Обединението прави кльопачката - символ верую на домашните „патриоти“.

Примери - бол. Скандалите около "Трейс" и АПИ още не са охладени. Продължава и сагата "Ветко". Прокурори влезли във винпром "Карнобат". Толкова случайности говорят единствено за буря. Или война на лобита, кръгове и интереси.

 

Паническият (от паничка) страх, че могат да останат на сухо влива дързост за опълчване на Борисов. Уж продължават да твърдят, че той е този, който единствен има право да решава кой министър да подава или да не подава оставка, но подло се опитват да го бламират. Спусната е директива: Квотата на Пеевски да остане ненарушена.

ОлигархоДепутатътМултимилионерИздател не присъства на коалиционната сбирка, нито на откриването на политическия сезон в парламента. Няма нужда. Има негови представители и на двете места. Най-пръв е Владислав Горанов. Той държи ключа от бараката. Сиреч – от хазната. Пълни или препълнени панички – зависи от него. И от мозъчния тръст в х-л „Берлин“ и сараите в „Бояна“. Затова „синята каска“ се цепи: „Няма да върнем ДПС на власт“. Отвлича вниманието. Идиотска работа. Можеш ли да върнеш нещо, което не е излизало от властта, бе, каско?!  Питай Волен, ако си бил на патриотична маса предната вечер.

 

Така започва политическият сезон. Премиерът опитва да спаси кожата на третия си кабинет чрез оставки. Новата коалиция обаче се опълчва. Готови са дори да му посегнат. За "доброто на народа“, - вика Волен. Цветанов допълни, че понякога се налагало егото да се преглътне. На Борисов се налага.

 

Свинефермата няма да се предаде без бой. Дори планира победа. Пеевски е логото на кампанията, а Горанов – семантичното поле. И докато свинските медии бълват бълвоч след бълвоч за някакви трансгранични, задгранични и вътрешни заговори срещу Борисов, господарят им вече е нарамил лопатата. Може и да няма подръка „Новичок“, но притежава алчността, цинизма и бруталността на поддръжниците си. А те са в слонски дози.

 

Междувременно Корнелия Нинова обяви, че тръгва с верни другари сред народа. Щели да слушат гласът на хората. Нелош ход, дори да е подсказан отдругаде. Само че 115 години те повтарят, че слушат народа и и все не са го чули добре… Въпросът е: Ако смята да управлява, с почитатели на х-л „Берлин“ ли ще го прави? Защото ако това е алтернативата - ебати алтернативата…

 

Остава президентът Радев. Остава ли? Не, изостава…

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

П.П. Декларация. Българските политици са най-честните и неподкупни политици в света! Други като тях няма, няма и да има. Това не е ирония, а самата истина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 66239 |02.09.2018 Гърмящи червени куфарчета. Защо акулата Цацаров захапа Ветко сега . 39| 14982 |31.08.2018 Оставките на Валентинрадевци са ОК, абсурд е назначаването им . 49| 33023 |27.08.2018 Как „Трейс“ и другите „заподозрени“, ще решат ”случая Своге“ . 37| 32307 |26.08.2018 БНТ се опозори покрай трагедията с автобуса! Ще помолят ли Делян да махне Емил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads