Реклама / Ads
0| 5845 |12.03.2007 ГЛАСЪТ

Топлинните мародери пак се озъбиха на гражданите

.
Топлофикация” не крадяла, а крадели хората! При това масово, при това безпардонно. Затова, според една чиновничка, която някои наричат „вечната Амбър” в енергийното министерство, трябвало да се криминализира кражбата на топлоенергия с драконовски поправки в Наказателния кодекс.
 
Борислав Цеков, www.btsekov.com

 Тези дни служителите в „Топлофикация” се разбунтуваха за по-високи заплати?!? Даже заплашиха чрез стачка да лишат столичани от топла вода и парно.

Питам се докъде може да стигне нахалството? Не че огромната част от тези хора имат някаква вина за корупцията и злоупотребите в дружеството! Но нали „Топлофикация” тъне в огромни загуби? По какъв начин си въобразяват тези хора, че ще им се увеличат възнагражденията? Или си живеят още с представите на соц-а без да си дават сметка, че топлофикационните дружества са търговци, а не бюджетни структури. Това, естествено, означава, че щом дружеството се управлява лошо, клиентите намаляват или отказват да плащат лъжливи и надписани сметки, следователно няма и грам възможност за увеличение на заплатите. Напротив, „Топлофикация” трябва да започне да съкращава персонал!

Но да се върнем на мародерите от ръководството на столичната „Топлофикация” и техните хранени хора, които преминаха в открита контраатака срещу гражданите през последните дни. Какво се оказва според поредните чиновнически скудоумия по темата?
Първо, „Топлофикация” не крадяла, а крадели хората! При това масово, при това безпардонно. Затова, според една чиновничка, която някои наричат „вечната Амбър” в енергийното министерство, трябвало да се криминализира кражбата на топлоенергия с драконовски поправки в Наказателния кодекс.

Второ, видите ли, изкуствено раздутите сметки, с които уродливият монополист мами и рекетира софиянци, били верни. И така щяло да бъде – колкото по-малко потребяваш и пестиш, толкова по-високи сметки ще плащаш. Щото имало някакво общо количество дето било постъпвало в сградата, което е постоянна величина. Всички тези нахални бръщолевеници, разбира се, са обвити в тягостната мъгла на наукоподобни аргументи и обяснения от разни калпави соц-инженерчета.

Третото умотворение на топлинната мафия има направо кафкиански аромат. Родил се в нечия невчесана главица топлофикаторска съветския почин да бъдели оторизирани домоуправителите да шетат из жилищата на хората и да доносничат на монополиста. Новоизпеченият директор на „Топлофикация” даже развива творчески идеята – докато си ”пият ракията” с комшиите домоуправителите да бдят за кражби на топлоенергия. Брех! Какъв гений на ускорената съветизация…

Ето какво трябва да влезе в чугунените мозъци на топлинните „специалисти”.
Втората аксиома на „Цеков-Бернщайнер-Смит” гласи, че колкото по-некадърен да се справи с даден проблем е един бюрократ, толкова по-страстно той желае този проблем да бъде криминализиран с поправки в наказателния закон. Бих предложил обаче, ако ще се обсъждат идеите на топлофикаторите за криминализиране на тези митични и от никого недоказани досега кражби на топлоенергия от потребителите, да бъде криминализирано и начисляването на неверни сметки от топлофикационните дружества и фирмите за дялово разпределение. С други думи, щом се докаже, че сметката е сгрешена да следва затвор за топлинния счетоводител и съответния служител от „Топлофикация”.

А иначе по всички правила на пазарната икономика едно дружество, като „Топлофикация”, което се управлява лошо, затънало е в многомилионни дългове; поддържа раздут щат и се държи с потребителите като с крепостни селяни, просто трябва да фалира.

И стига са ни плашили какъв ужас щяло да стане, ако крадливият монополист бъде ликвидиран! Ако трябва ще викнем - да живеят бойлерите и газификацията!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7928 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 35| 45060 |20.04.2024 Защо 20 април не е национален празник: Познайте, какво щеше да стори Бенковски с Главчев и Борисов . 7| 6623 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 25| 10232 |17.04.2024 Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads