Реклама / Ads
119| 20073 |08.09.2011 ГЛАСЪТ

Трактора или „Фашо ди комбатименто”

.
Алексей Петров-Трактора
Противоречията в изказванията на Алексей Петров – Трактора през последните месеци станаха толкова много, че е време в екипа му да влязат психиатър и патолог. Последната му медийна изява по Нова тв е красноречив пример за това.
 

Въпреки желанието му да говори като кандидат за президент, той така и не може да излезе от милиционерската матрица, която е оставила дълбок отпечатък върху поведението му.

 

Искрено съжалявам, че трябва да отделяме време за този човек, но участието му в предизборната надпревара и проектите, които ни пробутва, са толкова опасни и зловещи за страната и обществото, че няма как да бъдат подминати.

 

Последното му „откритие” е, че партиите трябва да се забранят. Обяснява тази своя теза първобитно, допотопно и неумело, на моменти не става ясно дали сам разбира смисъла на това, което говори. Очевидно някой е казал на Петров, че хората са се отвратили от партиите  и това трябва да се използва в кампанията. Въпросният съветник обаче е надценил Петров. Да, партиите са длъжник на обществото, грешни са, но са необходимото зло, без което няма реална демокрация. И парламентарните републики, и президентските, и монархиите, разчитат на партиите. Трябвало е някой да го обясни тези неща на Трактора.

 

Дучето и Хитлер вече забраняваха партиите. Сега е ред на доцент Петров-Трактора...

 

През март 1919 г. Мусолини подготвя появата си в политическия живот начело на движение, а не на партия. Бъдещият диктатор го нарича „антипартия”. Разчита да набере последователи сред недоволните от партиите и неизпълнените им обещания. В статията си „Фашистката доктрина”, Дучето пише: „Фашизмът не бе подхранен от предварително изработено кабинетно учение, а се роди от нужда за дело и бе дело. Не бе партия, а антипартия и движение.” Мусолини предлага програма, приета от 50 негови съмишленици, създали т.нар. „Фашо ди комбатименто” („екип” за борба”. Петров говори непрекъснато за екип и екипност, дали е съвпадение?...). Програмата включва премахване на Сената, забрана на партиите, осемчасов работен ден, пенсиониране на 55 години за мъжете и 50 години за жените, прогресивно-подоходен данък, отнемане богатствата на религиозните организации, грижи за пенсионерите, бедните и инвалидите, включително осигуряване с жилища, компенсации при болест и безработица.  Тази програма и до днес се счита за връх на демагогията. Резултатът е фашизъм.

 

Същото прави през 1933 г. в Германия Хитлер. Бившият ефрейтор и бъдещ фюрер също започва с атака срещу партиите и обещания за щастлив живот на всички германци. Последваха „Нощта на дългите ножове”, лагерите, гетата, Полша и ...знаем как завърши всичко това.  

 

На 19 май 1934 г. в България се извършва военен преврат. Властта завземат политическият кръг „Звено” и Кимон Георгиев. Забранени са всички партии. Ключовите министерства се оглавяват от хора на Военния съюз.

Дали пък Трактора не е повлиян от своя дългогодишен покровител Гиньо Ганев, който е зет на Кимон Георгиев и възможен последовател на превратаджийските му изкушения...

 

Дават ли си сметка Петров и целият му екип какво се опитват да пробутат на българското общество?  И ако самият той е принуден да играе ва банк заради съдебния процес, който го очаква, въпреки всички процесуални врътки, които адвокатите му прилагат в момента, за да го отложат – то в какво се забъркват съветниците му? Ето какво каза Петров по Нова тв: „Този политически модел нанесе катастрофални щети на страната. Представихме една харта.  Ние сме работници и искаме да сме инструмент на хората. Партиите трябва да спрат за известно време. Те доведоха този крах. Има европейски партии, а тук партиите са менте. Партиите получават над 50 млн държавна помощ, в същото време обикновения човек и пенсинерите бедстват”. Демагогия, по-първобитна и от тази на Мусолини. Нещо като български вариант на „Фашо ди комбатименто”...

 

Вече няколко дни всички са страшно заети и сякаш не чуват опасния звън на дългите ножове. Някакъв бивш милиционер и бияч с барета говори за забрана на партиите, което си е чиста провокация срещу Конституцията, а всички се ослушват. Няма ли кой да го попита, защо е срещу партиите, а не срещу мафията, например.

 

Трактора дотолкова си е повярвал, че се опиянява от собствениците си нелепици. Твърди, че сделките, които е направил, били за учебника по бизнес и финанси. Негови партньори, които са му яли попарата, обаче са на мнение, че наистина са за учебника, но този по криминалистика.

 

Оставен да говори каквото и колкото си иска Петров все по-често се оплита в собствените си сюжети. Заяви, че на мистериозната среща през 2006 г. на басейна „Спартак” с „братя Галеви”, е отишъл тогавашният вътрешен министър Румен Петков, защото ставало дума за пресичане на незаконен трафик на оръжие от негов пръв заместник. Ако бил отишъл главният секретар, информацията можело да не стигне до министъра. От казаното се подразбира, че най-вероятният извършител на престъпна дейност е Камен Пенков, тогава пръв заместник на Петков. Ако е така, защо не е последвала санкция от страна на правителството, на прокуратурата? Защо това го няма и в доклада на самия Петров за срещата? Или Румен Петков е заличил всички следи и е потулил случая, а Трактора го е прикрил, като е премълчал случилото се? Това трябва да се разнищи моментално. И ако се окаже, че Петров казва истината – тези хора да отидат на съд. Но ако е излъгал, да се обяви, че е просто един лъжец.

 

Алексей Петров се похвали също, че хем бил офицер в НСС, хем не получавал заплата и дори поставил условие да го назначат, но да го оставят да си развива бизнеса. Ако това е така, значи законът и правилникът за МВР са не просто нарушени, а направо изритани в задника. Офицер със специално предназначение върти бизнес от името на държавата! Чудно ли е тогава защо автопарка на МВР, ДАНС и митниците са били застраховани в Лев инс? И защо негова фирма поема охраната на „Кремиковци”? И още колко подобни сделки са се случвали? Това не е просто абсурдно – страшно е!  

 

Трактора обяви, че участвал (проучвал, анализирал, разузнавал – не се разбра точно какво) в сделката на Гад Зееви по закупуването на БГА „Балкан” по време на правителството на Иван Костов. Спомняте си, как националният авиопревозвач бе харизан на израелски търговец за сума колкото един панелен апартамент. Петров обаче разказа това с нескрита гордост, не схващайки, че само по тази сделка да се беше изявил – пак е за прокурор. 

 

Петров заяви също, че имал най-голям интерес да бъдат разкрити наемните убийци пратени срещу мен вечерта на 22 септември 2008 г. Допълни, че пребиването ми до смърт било нарочно организирано в близост до басейна „Спартак”, за да може след това да се отправят обвинения в негова посока.  Ако допуснем, че е така, съвсем логично е да бъде попитан, защо докато беше в ДАНС и разполагаше с целия ресурс на службите не разкри извършителите и поръчителите? Защо не се възползва от този шанс? И още: защо Петров е иззел в ДАНС всички папки по разследването на побоя от Столичната полиция точно в момента, когато е имало вече заподозрян. Оттам насетне следите се губят.

 

В следващия абзац ще предам част от диалога по Нова тв, защото е невъзможно той да бъде преразказан.

 

Ал. Петров: След като той (Огнян Стефанов, бел.ред.) беше изваден на показ, че получава класифицирана информация от ДАНС и я публикува в „Опасните”...

Водещ: Какво означава това, че информацията, която четяхме тогава там е истина?

Ал. Петров: Да, истина е, разбира се.

Водещ: Но там пишеше, че има таен архив в басейна „Спартак”.

Ал. Петров: И се оказа, че няма.

Водещ: Значи не е истина...

Ал. Петров: (мълчи известно време) Оказа се, че е манипулация...

 

No comment. Ще вметна само, че по онова време, когато бях обвинен, че пиша в сайта "Орасните", се консултирах с водещ адвокат, който сега е в екипа от защитници на Трактора, и той бе категоричен, че в публикациите на сайта „Опасните” няма нито ред класифицирана информация. Други юристи потвърдиха това мнение. През 2009 г. парламентарната Комисия за контрол на ДАНС излезе с официално становище, че всички предприети от Агенцията, и в частност от Алексей Петров, действия спрямо мен са били незаконни.

 

Поведението на Алексей Петров може би е забавно за някои. За други сигурно е обект на научен интерес. Трети сигурно тестват учението на проф. Чезаре Ломброзо чрез мимиките и жестовете му.  Мисля, че е крайно време прокуратурата да обясни, защо след като му е връчен обвинителният акт делото продължава да се бави. Кой протака и отлага съдебния процес. Разберете, не е нормално обвиняем в тежки престъпления да напира към президентския пост и по пътя да ръси всичко, което му дойде наум, а ние да си траем. Той е силно мотивиран да демагогства, да харчи огромни пари за кампания, екипи и медийни изяви, защото му пари под краката. Колкото и да се прави на храбър и спокоен, той знае, че само 10 страници от стоте тома обвинения да съдържат годни доказателства, затворът му е вързан в кърпа. Това го изнервя и кара панически да търси скривалище в политиката.  ТРАКТОРА НЕ Е И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛИТИЧЕСКА ЖЕРТВА, ЗА КАКВАТО СЕ ПРЕДСТАВЯ. ОБВИНЕН Е В КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗА ТЯХ ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ КАЖЕ ЯСНО ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ. Останалите участници в кандидат-президентската надпревара трябва да имат предвид това, а не да се правят на анестизирани.

 

Смехотворен е и опитът му да мери ръст с Бойко Борисов. Вече забрави Цветан Цветанов и сипе ли сипе огън и жупел срещу премиера. Целта е първобитно проста: да се съпостави, съизмерва и да бъде възприеман като подобен и равен на Борисов. Затова и посланията му към премиера крият заплаха - ще кажа това, ще разкрия онова... Дано някой му предложи сделка и да отърве кожата от Темида. Но не му се получава и това го изнервя. Въобще търчането покрай Бойко и мачовските напъни "да си го мери" с него издават тежък комплекс, който съчетан с мисълта за присъда, се превръща в непосилна тежест.  Когато човек е поставен в подобна ситуация става агресивен и губа представа за реалните неща. Особено, ако боя е нещото, което е правил цял живот и с което най-много се гордее. Оттам до "Фашо ди комбатименто" е една крачка...

 

Огнян Стефанов


П.П. Тези, които са решили да ме наплюят в коментарите да не се притесняват - давайте от все сърце. Симпатични са ми и съм ги включил в завещанието си: инвалидна количка, патерици, бастун... Може пък да им дотрябват някога. Докато има  последователи на "Фашо ди комбатименто" ортопедиите и операционните няма да скучаят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 19547 |05.09.2011 Четвърти километър . 144| 21386 |02.09.2011 ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЛЪЖАТА . 52| 24427 |31.08.2011 Самочувствие и голи гимнастички . 31| 17216 |29.08.2011 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads