Реклама / Ads
85| 38576 |06.04.2021 ГЛАСЪТ

Трифонов ви изяде десерта и му скочихте. Паганини и маркуч

.
Не съм гласувал за „Има такъв народ“. Имам резерви към лидера на партията Слави Трифонов. Но като видях какъв Ниагарски водопад от обиди и нападки се изля срещу него в мрежата и по т.нар. „големи медии“ реших да му стана „адвокат“, без някой да ме е назначавал за такъв.
 

Чалгар, мутра, патерица на ГЕРБ, ортак на Борисов, договорил се с Пеевски, патерица, кукла на конци на олигарси, марионетка на задкулисието, неграмотник, самовлюбен нарцис, диктатор по душа, учиндолски идиот, плевенски неудачник, пропаднал виолист, укрил данъци, перач на пари, подлога на Доган, моноезичен, без опит в политиката, подставено лице, селянин, грубиян, циник… На 5 април един от най-саркастичните изрази бе: Резултатите от гласуването в чужбина показаха, че няма изтичане на мозъци от България. Яко. Пропускам ли нещо?

 

Няма да давам примери с актьори и шоумени, които са управлявали или са участвали в управлението на далеч по-големи държави от нашата. Роналд Рейгън е най-известният – реализирал исторически постижения в политическата си кариера.

Ще се придържам към сравнения в българската среда и действителност.

 

11 години премиер на България е човек, завършил школата в Симеоново, факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“. Оглавява три кабинета. Подкрепян е от т.нар. интелектуалци, хора с научни титли, актьори, художници, архитекти, строители, бизнесмени, медици, журналисти и пр. Много от тях са на различно от неговото интелектуално ниво. И как не, като и досега гордостта му е, че е охранявал Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски. Сиреч личен гавазин. Не сте забравили, че Доган е признавал, че лично е осигурил генералски пагони за Борисов. Борисов, който е участвал във възродителния процес…

 

Четири години начело на парламента е очевидно негодна за поста жена, наречена от своя партиен лидер „проста кърджалийска п..ка“, приела унижението и допринесла за исторически ниското ниво на обществено ниво към институцията.  

Депутат в три парламента е Делян Пеевски, името на когото е замесено в безброй корупционни скандали с доказателства. Никой не реагира, освен няколко медии.

Валери Симеонов нарече майките на деца с увреждания „Кресливи жени с уж болни деца“. И не ви дразнеше, че се подвизава във властта като вице-премиер, а след това като зам.-председател на Народното събрание?…

 

А Цветан Цветанов с физкултурното му образование и постовете в държавата и политиката?

Главен прокурор е човек от полицейската школа в Симеоново.

Какви ли не калинки населяват институциите в България. Скандали с тях стават всеки ден. Години наред търпите всичко това. Странно.

 

Трифонов е завършил Национална музикална академия (дипломира се късно), популярна като Консерваторията. Преди това музикалното училище в Плевен. Срокът на учене в консерваторията е 6 години. Не го противопоставям на школата в Симеоново, но все пак. Има и някои разлики между виолата, Паганини и Хайдн и пожарния маркуч и шланговете. Не омаловажавам труда на пожарникаря – но съм провокиран да го сторя.

В екипа на Трифонов са хора, завършили Класическата гимназия и реномирани университети. Някои от тях са изявени автори на книги, поети, доказани музиканти и пр.

Над 20 години Трифонов ръководи екип от професионалисти – всеки със сложен характер и разбирания. Успешен екип. Това означава организаторски качества. Не е крил гражданската си позиция. Бил е обект на критики, но и може да се похвали с постижения. Чалгата и мен ме дразни, но именно той и Ку-ку бенд "извадиха от раклата" редица възрожденски песни.

 

Гласуването в чужбина и „неизтеклите мозъци“… Звучи остроумно, но само на пръв поглед. Два милиона и половина българи учат, работят и живеят в чужбина. Да допуснем, че 500 – 700 хиляди от тях са домашни прислужници, миячи на чинии, берачи на ягоди, общи работници, работници в кланици и пр. Остават над милион студенти и реализирани в различни професии нашенци: лекари, банкери, инженери, IT-специалисти, архитекти, строители, химици, биолози… Те знаят какво правят, защото анализират и разсъждават. Освен това са свободни хора и не зависят от пожарникар, поцинкована кофа, мутри във властта, корумпирани чиновници, зависими прокурори и ченгета. И в тази връзка, ако мозъците са останали тук и толкова години избират и търпят тази власт, що за мозъци са това? Болни, разбира се.

 

Слави Трифонов неведнъж е заявявал, че ще бъде в парламента и не се натиска за стола на Борисов. Разбира се няма биографията и университетите на западни политически лидери. Но действието се развива в България. Дълъг път трябва да изминем до сравнения с Великобритания, Франция, Италия, САЩ и пр.

Мисля, че голяма част от реакциите са свързани с онова българско качество от народопсихологията, описвано от класиците – трудното преглъщане на чуждия успех.

Трифонов май наистина изяде десерта на кибиците, които си искат статуквото с тяхното парче от тортата.

 

Веднъж Петка попитал Чапаев:

- Василий Иванович, какво ще правиш, когато революцията победи?

Чапаев помислил и отговорил:

- Ще построя консерватория до консерватория, Петка, да произвеждат консерви, та да се наяде този изгладнял народ…

 

Страх ви е да не стане пак същото, защото сме лъгани много. Вярно, но ако човек може да се справи със страха, може да се справи с всичко.

 

Политиката не е битка, тя е кървава сеч.

 

Гледайте какво ще ме направят в коментарите… Сам го предизвиках.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 17081 |20.09.2019 Запомнете! Прасето си е прасе: то не мисли какво да посее, а какво да изяде . 28| 19789 |08.05.2019 Слави Трифонов във вариант „челюсти“. Какво мислят акулите . 33| 62186 |24.11.2018 Какво се случи със Слави Трифонов - коментират Люба Кулезич и Сашо Диков . 39| 10537 |10.01.2010 Да „изядеш” министър заради рейтинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads