Реклама / Ads
32| 20657 |08.07.2019 ГЛАСЪТ

Цветанов напуска, но му дават сочен кокал

.
Тези усмивки вече са история...
Цветан Цветанов вече е редови партиец в ГЕРБ. Едни се радват, други плачат. Явно и първите и вторите имат проблем с информацията и с анализа. Забележете: обикновеният член Цецо прави център за евроатлантическа дейност и сигурност. Сериозно предприятие, помагали му сериозни юристи. Няма съмнение, идеята е доходоносна. Но иска сериозни инвестиции за набиране на експерти, сътрудници, служители, офис, техника и пр.
 

Откъде Цветанов има пари за такова начинание? Неговите не отидоха ли апартамента с асансьора и изучаването на щерките?

 

Някой, който много го обича му е помогнал в начинанието. Или пък такъв, който иска да си гарантира мълчанието му. На този център – бъдете сигурни, - вече са гарантирани и поръчките. От ведомства, министерства, приближени до ГЕРБ фирми, банки, бизнесмени и пр. Така, че новата цветанова рожба ще просперира още от старта. Лесно може да се предположи и кои близки до сърцето му хора, ще станат част от новата структура. Вероятно сред първите в списъка е бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров… Със сигурност и Веско Маринов ще намери място в проекта.






Идеята не е нова. Румен Петков, някогашният бесепар, а днес шеф на Първановата АБВ, създаде Международен институт за сигурност и сътрудничество, когато подаде оставка като вътрешен министър. Самият Петков изповядва съветофилство и може това да му е донесло ползи откъм Москва, но ЕС и САЩ не е получил нищо.

 

Цецо се е нацелил в друга посока и със сигурност вече е договорил сериозна парична помощ от САЩ и някои европейски страни. Богатите обичат да имат подръка агенти и структури за влияние, особено ако се спазва антируската насоченост. Проблем донякъде е интелектуалния потенциал на Цветанов, но това в случая едва ли е определящо. Защото Цветанов нито има възможностите, капацитета, експертизата и знанията на създателите на частната разузнавателна и аналитична организация Страдфор със седалище в Остин, Тексас. Може да е обяснявал на някого, че ще "роди" нещо такова, но няма кой да се върже. Достатъчно е да го погледне, а след като го и чуе... Но Цветанов има какво да предложи. Затова когато говори за лоялност - гледайте слънцето.

 

Бившият премиер Иван Костов създаде Център за анализи и управление на рискове, Изследванията и докладите му са актуални и важни, което не пречи върху него да се сипят критики от различни страни.






Бойко Борисов е научил доста неща от Тодор Живков. Едното е как да се отървава от неудобни хора като си гарантира мълчанието им. Тайната е: отстрани го, но му остави достъп до баницата. Цветанов получи "център", а Румяна Бъчварова посланически пост в Израел, откъдето минава връзката с Белия дом.

 

Със сигурност обаче Борисов ги наблюдава. Защото вероятно е научил и друг урок: Луканов и Лилов но в един момент измъкнаха партията от ръцете на Живков...

 

Вождизмът в страни като нашата, където демокрацията през цялото й съществуване е била рядък лъч през тъмни облаци, е силно развит. Вторите, третите, четвъртите и т.н в една партия всяка нощ сънуват, че са станали първи. Няма значение как, нито защо. Защото така.

 

 

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 26571 |25.03.2019 Цветанов напуска парламента, ще отвори ли война на опонентите си в ГЕРБ . 26| 34447 |07.03.2019 Пеевски и Доган дават 8 милиона от джоба си за данъците на мюфтийството . 12| 22863 |21.02.2019 Закуските на Цветанов в САЩ – срам за американците! . 9| 10208 |20.02.2019 Някак русофобско е Синода да канонизира Дякона, а и ченгетата не дават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads