Реклама / Ads
0| 29562 |27.06.2015 ГЛАСЪТ

Убийците на легионера Николай да са спокойни - МВР е упоено

.
Те вече знаят за убития си събрат...
Вече повече от 30 часа МВР показва пълна безпомощност в разкриване на убийците на работника Николай Чивиев на магистрала "Струма" край Сандански. Извършителите сякаш са се изпарили. Главният секретар Георги Костов звънял на подчинените си в Благоевград и Сандански и им крещял да хванат спешно извършителите, защото министърката го натискала.
 
Затова няма резултати в МВР - работи се за да се харесаш, а не за жертвите и пострадалите, коментират служители поредната суматоха във ведомството.

Работник на автомагистрала Струма беше жестоко убит с камък след крамола с нарушители на забранителните табели. Освен полицията в Югозападна България, на местопроизшествието са изпратени и криминалисти от столицата. Полицаи проверяват съмнителни автомобили по целия път между София и Кулата (сякаш убийците са толкова тъпи, че ще тръгнат точно по този маршрут, а няма да скрият някъде колата...).

Според някои сведения, добити от медиите, се издирват двама мъже Любомир и Емил, първият по прякор Ембака, които са избягали от местопрестъплението.

В петък, около обяд, Николай Стойчев Чивиев забелязъл, че лек автомобил опитва да премине през затворен участък на АМ "Струма", който е в ремонт. Той вдига стоп палка, но никой не му обръща внимание и колата минава през бариерата. Тогава Чивиев, който е и координатор на обекта и отговарял за безобасността тръгва със служебен автомобил да догони наглеците. Пресича пътя им, двете коли леко се удрят и започва кавга. Бабаитите налитат на бой, а Емил Чачев- Ембака взима камък и го стоварва върху главата на Чевиев. Ударът е фатален.

Друга версия разказва, че става дума за автомобил, в който освен шофьора е имало е жена с дете. Този водач се скарва с Чивиев и го убива.

Нито от полицията в Благоевград, нито от МВР някой дава поне някакво прилично обяснение, какво точно се е случило. Пресцентърът на вътрешното министерство е потънал в мълчание. Главният секретар Костов също не се обажда, уж че е зает с ръководството на групите по разкриване на случая. Прес центрове имат всички дирекции, ангажирани с бруталното престъпление, но и те мълчат.

В медиите се тиражират различни версии и догадки, които никой не потвърждава или опровергава.

Работниците са настръхнали заради зверското убийство на техния колега.

Шефовете от строителната фирма заплашват с протести.

Криминалисти се опитват да овладеят ситуацията, но дали поради некадърност или заради постоянния натиск и неадекватна намеса на началството от МВР - резултат няма и няма.

Междувременно стана ясно, че Николай Чивиев е служил 17 години в Чуждестранния легион във Франция. Трениран и дисциплиниран мъж, който владеел бойни техники. Защо не се е съпротивлявал на нападателите все още не е ясно.

 

"Добре е хората, които убиха Николай Чивиев да знаят нещо много важно, където и да се крият, не могат да избягат. Това заяви собственикът на Агромах, Методи Бачев пред struma.com. Николай 17 години е служил във Френския легион, заедно с още 15 мъже на честта, заедно са попадали в плен, заедно са воювали и клетва са дали, ако някой пострада, другите да отмъстят за него. Колкото и да бягат, където и да се крият екзекуторите на Николай трябва да знаят, че ако полицията не ги хване, то легионерите няма да спрат да ги преследват, докато ги заловят", казва още Бачев.

 

Нашата препоръка е неговите приятели да не чакат полицията, защото разследването може да се проточи седмици и месеци, докато накрая в прокуратурата остане мижава преписка за "неизвестен извършител".

И още една препоръка: нека в мрежата се вдигне шум и натиск срещу неработещата система, поне колкото шума, който се вдига, когато научим за малтретирано или убито куче. Николай Чивиев е човек и е един от нас, да не забравяме. Освен това е бил семеен и е имал 3 деца, които остават сираци.

Непрофесионализмът на шефове в полицията и службите на МВР лъсва почти ежедневно. Все още не е заловен убиецът на 17-годишния Георги в Борисовата градина в столицата. Видяхме объркани действия и по време на бунтовете срещу ромската престъпност в община Гърмен и кв. Орландовци в София. Не са открити причинителите на взривовете в Иганово. Нищо не се случва и по разследването на джебчийките от Игнатиево, освен че отговорните за безобразията шефове от варненското РДВР бяха... повишени. Въобще действията на повечето шефове от ведомството наподобяват тези на прекалил с марихуаната тийнейджър, който не знае къде се намира. Цялото министерство изглежда като анестизирано...

Министър Румяна Бъчварова разчита на пиар изяви, които повече дразнят с демонстрираното самочувствие, отколкото показват адекватност към проблемите в системата. Продължават и протестите на служители на МВР, с които Бъчварова отказва да преговаря.

Така че Ембака или който и да е виновният или виновните за бруталното убийство на легионера Николай, могат да се чувстват в пълна безопасност. За тяхната безопасност се грижи некадърността в системата за сигурност.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17252 |24.06.2015 Иван Искров и грухтенето, с което свикнахме . 0| 12937 |23.06.2015 МВР по Юнг: политическа мафия, нарцисизъм и бездарие . 0| 11551 |19.06.2015 За сълзите на един достоен български генерал . 29| 14993 |17.06.2015 Обявете официално, че МВР е на Пеевски - и без това всички знаят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads