Реклама / Ads
33| 9591 |24.10.2008 ГЛАСЪТ

Удобната социология също заслужава орден "Стара планина"

.
След като Георги Първанов награди със "Стара планина" Тодор Батков, защо да не награди с отличието и Андрей Райчев. ДАНС може да разследва International Herald Tribune защо ни клепа.
 

 

Упорито напоследък Андрей Райчев ни внушава все изпортени тези. Лишени от смисъл и логика, но пък поднесени с уникално въодушевление. Поради определени обстоятелства разговарях с Дорийн Карвахал, журналистката от IHT, която написа статията за България. Статия, която Райчев оплю, каза, че е някаква политическа поръчка и била платена. Една колоритна фигура от родния политически пейзаж като Жорж Ганчев би възкликнала – глупости на търкалета! Убеден съм, че Дорийн в никакъв случай не мрази българите и България. Не знам кое от написаното не е вярно за Райчев, но знам, че случващото се у нас вече е тясно за неговите главозамайващи анализаторски способности. Може би е време този проницателен наблюдател на събитията у нас, да прекара известно време в Париж или Ню Йорк и да ни залее обилно с поредната си теория за някаква измислена от него конспирацийка. Бедни, бедни Райчев, защо се хабиш така напразно и се опитваш да внушиш на хората, че от IHT са взели пари за да ни омаскарят. Благодарение на такива като тебе Доган се превърна в най- тачения политик, без който би бил немислим етническия мир тук. Врели – некипели. Откога една държава стана заложник на една личност? Или на Райчев му е удобно след самоубийството на Ахмед Емин да говори такива неща - сякаш да. На някои хора много започнаха да им пречат не само българските журналисти, но и чуждите. Дела, дела и само съдебни дела. Това ще ги оправи онези, които са дръзнали да кажат, че някои не върши нещо както трябва или че сме мафиотска държава. Друг герой от таченото от Райчев ДПС – Рамадан Аталай затлачи положението с нелепите си закони за парното.

orden_st_planina_1.jpg
 снимка Вяра Йовева

Откъде се пръкна този инженер на съвремието, че прокарва разни идейки всички да плащаме за нещо, което ползваме различно. Имам усещането, че Аталай е със съзнание от средата на 80-те години, че и по- рано, когато всички трябваше да бъдем равни и в богатството и в нищетата. И ако напъните на предните двама могат да бъдат преглътнати, то как да си обясним един факт от миналата седмица, който показва пълната девалвация на държавните отличия в България. Г-н Тодор Батков навърши 50 години. Да е жив и здрав човекът. В качеството си на адвокат той защитава интересите на Майкъл Чорни. Който пък бе изгонен от България задето застрашавал националната сигурност. Миналата година Frognews.bg публикува един материал, в който писахме как Гиньо Ганев като омбудсман направил пътека до кабинета на тогавашния вътрешен министър Румен Петков и искал срещи с шефа на Национална служба „Сигурност” главен комисар Иван Драшков с настояване да се преразгледат мотивите и данните за незаконната дейност на Чорни у нас и той да се завърне триумфално тук, където има доста бизнесинтереси. Тогава някои източници твърдяха, че Гиньо Ганев уговарял за същото и Георги Първанов. След награждаването на Батков е видно, че с пълна сила това е вярно. Току виж в един близък момент Чорни се върнал у нас, че даже и орден „Стара планина” може да получи за заслуги към България. Действително много патриоти има в Отечеството. Ето една от тези комбинации може да изуми всеки безпристрастен свидетел на нравите, които властват у нас. И ако реши да го напише, ще се превърне в някакво мекере, което Райчев ще дамгоса с поредица от доводи, защото си е позволил да разсъждава в неправилна посока. Нали той бе написал едно произведение – „Привилегировани гледни точки”, която за малко щял да озаглави „Социология на мъртвия човек”.

Александър Иванов 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6943 |22.10.2008 Среднощно хакване . 29| 43133 |19.10.2008 На Лекаря – с благодарност и любов! . 87| 9313 |16.10.2008 Завръщане . 11| 6588 |14.10.2008 Български касти и красти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads