Реклама / Ads
3| 50161 |08.03.2017 ГЛАСЪТ

Уволняват тв водещи, замесени политици...

.
Ани Цолова и Никтор Николаев
Водещите на сутрешния блок на Нова тв Ани Цолова и Виктор Николаев имат трудов договор и с бТВ. Сензацията разкриват източници от човешки ресурси на двете телевизии. Щели да ги уволняват от едната телевизия, май. Това е политически натиск, ние сме жертви, правителството се е намесило, оплакват се журналистите.
 
Завесите се спускат, прожекторите светват. Сценката е измислена, разбира се. Но...

Представете си, че гледате Зуека и Рачков в „Господари на ефира”, а като превключите на "Комиците" - пак те пускат смешки. Таланти, таланти, но е малко прекалено. Че и на две заплати...

Антон Хекимян пък се цанил да води обеден блок на телевизия „Алфа”... Сутрин в бТВ-то, после на бегом при атакистката част на патриотите.

 

Абсурдно, а? Само, че д-р Десислава Кателиева твърди, че нарушаването на трудовото право е практика в цялата страна. Нещо повече, болниците щели да спрат, ние да мрем по къщята, ако не били двойните трудови договори. Така тя обяснява, че спазването на закона от ръководството на "Пирогов", според нея е политическа поръчка.

 

Д-р Кателиева обсажда тв студия, където разиграва пиеската "Че Гевара в бяла престилка". Номерът обаче се изтърка. Преди нея Че го игра д-р Кацаров. И той плю по шефовете на "Пирогов", че искали да ремонтират клиниката му, за да е чиста и комфортна, използвайки политически аргументи, но след няколко медийни изяви зрителите схванаха номера и грабнаха дистанционното. А тези, които бяха подали солидарно оставка с него, го изоставиха и се върнаха на работните си места. Защото и революционният патос се нуждае от автентичност. Само с имитация не става.

 

Д-р Кателиева не е уволнена, а освободена. Това заявяват от „Пирогов”. В становището пише:  Договорът на д-р Кателиева е прекратен на основание чл. 334. ал. 1 от Кодекса на труда – Раздел прекратяне на трудов договор за допълнителен труд. Д-р Кателиева работеше в „Пирогов" на втори трудов договор. Изплатено й е обезщетение за неспазено предизвестие. Прекратяването на трудовия договор е в съответствие с действащо законодателство на Република България.

 

Ясно и точно. Освободена с изплатена компенсация - дай Боже всекиму.

Директорът на болницата проф. Асен Балтов вече заяви намеренията на новия ръководен екип да се извършат промени, които да върнат челната позиция на "Пирогов". Ще се извършат също финансова ревизия и одит. Категоричен е, че всичко ще бъде прозрачно и в обществен интерес. А дано, защото се чува, че доста интересни неща са се случвали през последните години.

 

А недоволни и засегнати винаги ще има. Трябва ли медиите да им дават думата само защото твърдят, че те са прави. Ами другите гледни точки?

 

Д-р Десислава Кателиева се представя за председател на Сдружение на спешните медици. Сдружението обаче е създадено от самата нея.

 

Председател на Асоциацията на лекарите в Спешната медицина е д-р Максим Гайдев. Вече няколко пъти той и асоциацията се разграничават от действия и заявления на д-р Кателиева. За много лекари тя е политически ангажирана - подкрепя публично т.нар. реформи на Петър Москов. Това и прави.

 

Напоследък се говори обилно за т.нар. неверни новини. Сайтът Медиапул стартира конкретен проект. Не е лошо към него да се прибави и проблемът: Внимавай кого каниш в студиото. Някои от гостите, използват благоразположението на шефове и водещи, за да пласират „новини” и манипулации, обслужващи личните им интереси и интересите на определени кръгове. Първо обаче вдигат шум, твърят, че са политически репресирани, за да провокират интерес към себе си, а после си рецитират скеча за краставицата на Мирча Кришан.

 

Неслучайно започнах с Ани Цолова и Виктор Николаев. Освен, че предоставиха пълна свобода на д-р Кателиева да се изявява като „жертва” на тъмни политически сили, изпитаха на гърба си и гнева на лицето Петър Низамов, известен повече като Перата. И той бил жертва. Медиите обаче преди време го превърнаха в герой и човекът си повярва. Същият бе оправдан на първа инстанция за задържането на мигранти с т.нар. „свински опашки”. Перата не само обиди и се изгаври в ефир с водещите, но заяви нагло, че не той, а някой друг бил сложил „свински опашки” на бегълците. Някой друг... Тази версия не е измислена от Перата, да знаете. А целият случай обслужи в онзи момент висш политик и управленец, който се криеше от въпросите за модела #Кой. Зависимости срещу морал и истина.

 

Заглавието на този материал е фалшива „новина”, то е ясно. Но нали така сме щели да надделеем над тези, дето от това живеят? Да видим.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 10367 |13.03.2016 Простият народ да поиска прошка от политиците . 16| 9318 |04.11.2015 Политиците не искат работещо, а МВР за мокри поръчки . 20| 8404 |17.09.2015 Имаме 40 антикорупционни звена и нула осъдени политици и министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads