Реклама / Ads
78| 35483 |17.06.2012 ГЛАСЪТ

Виж кой протестира

.
Някакъв изнервен и агресивен протестиращ преби оператора от бТВ Иван Филчев. Просто го наритал злобно и потрошил, защото човекът си вършел работата и отразявал протестите на Орлов мост в столицата срещу текстове в Закона за горите. Перверзното в случая е, че същият този бияч отишъл в „Пирогов” и поискал да го освидетелстват, че си е наранил ръката. По-отвратително нещо не ни беше сервирано отдавна
 

Палачът се оплаква от жертвата, че му разранила юмруците и така му нарушила човешките права! Представяте ли си?! Нещо като Любомир Павлов и компания, които говорят за свободата на словото. Наглост и перверзия – няма как другояче да бъдат наречени подобни неща. 
Случилото се с него за пореден път ни показа разпада на ценностната система стига дотам, извратени типове да говорят за човешки права, свобода, да клеймят насилието и да се представят за изразители на обществените интереси.

Наблюдаваме явлението потресени, но освен погнуса, не ни стигат силите да отидем по-далеч. Сковава ни страхът. Страхът, че можем да сме следващата жертва на подобни „активисти” и „морални стожери”. И този страх е основателен, защото те са плъзнали по медии, кръгли маси, екопротести и семинари, откъдето въздават „справедливост”. „Справедливост” по тяхному е да нападат, громят и дискредитират онези, които с нещо засягат интересите им. Всичко това поднесено с гарнитура от елейни слова за свобода, братство и равенство.

Направо да повърнеш...

Та и онзи извратеняк на Орлов мост направил същото: пребил един човек, който оцелял по чудо, след което влязъл в ролята на жертва. Отвратително! Дано прокуратурата си свърши работата както трябва. Иначе ще се легитимира уродливото явление, което набира скорост от известно време.

 

Случаят трябва да послужи като сигнал и пред организаторите на протести и други масови прояви да бъдат много внимателни и бдителни. Да знаят кого канят и кой се промъква в редиците им. Подобни персонажи могат да опорочат и да отблъснат обществото и от най-благородната идея. Каквато е може би и тяхната цел или целта на тези, които им плащат за свършат подобна мръсна работа. Нарича се „компрометиране на идеята” отвътре.

 

Нещо подобно имаше и в митинга в защита на треньора на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев. Някои от "защитниците" му не знаеха името му, да не говорим за имената на играчите. Но се изтъпанили и крещят нещо пред Спортното министерство. Когато ги наближат камерите, бягат като хлебарки в близкия подлез.  И човек се чуди, какво търсят подобни същества там. И отговорът се натрапва сам: да омърсят самата идея да бъде подкрепен Стойчев. Утре шефът на федерацията Данчо Лазаров ще покаже снимките с лицата на подобни „протестиращи” и ще каже: „Ама моля ви се, тези хора ли ми искат оставката?”.

 

А може и да изкара, че Стойчев сам е организирал агитките. Пък той да се обяснява и опровергава. Една такава провокация не е кой знае колко скъпа – две-три хилядарки. Нещо като купуване на гласове по избори. 

По същият начин някои се опитват да влязат в политиката, да атакуват опоненти и да представят престъпните си дела за „служба на родината”. Румен Петков от БСП още повтаря мантрата, че „братя Галеви” му казали нещо много важно за националната сигурност на онази фамозна среща на басейна „Спартак”. Да де, ама тях ги осъдиха за криминални престъпления и те минаха в нелегалност, за да не излежават присъдата си. Дотук им стигна патриотизмът.

 

Алексей Петров пък, който бе посредник между Петков и Галеви, иска да се изкара невинен чрез манипулиране на свидетелите. Едни от тях биват очерняни и атакувани по всякакъв начин, други са заплашвани, на трети се предлагат пари, за да лъжат в съда. Но Трактора не разчита само на това. Като не му се получиха нещата с РЗС, понеже Яне Янев все пак разбра кой е Петров всъщност, ето че нова партия ще проповядва идеите на бившия шеф в ДАНС, а сега главен обвиняем по делото „Октопод”. „Дясната му ръка” в Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев създаде социал-демократическа партия „Свободен народ”.

 

Тя щяла да е „духът” на д-р Петър Дертлиев и да съживи заветите му. Дрън, дрън. Просто Алексей Петров ще си е намерил човек като онзи бияча на Орлов мост. Става дума за политическа формация плюс вестник, кръстен и той „Свободен народ”. По случайност ще го ръководи мъжа на Кр. Патрашкова, която списва друга свидна рожба на Трактора – в. „Галерия”. През това време кръстника на тези проекти се оплаква от ареста, че щели да го убият, докато е зад решетките. Воплите трябва да подскажат на обществото, не, да му изкрещят в лицето, че Трактора е невинен, а властта иска да го затрие, защото е виден опозиционер.

 

И какво чака това заспало гражданско общество, та не се вдига в защита на своя величав трибун?! Колко несправедливо. За всеки случай „величавият трибун” се и разболя, защото не е сигурен, че може да разчита на народната подкрепа. За което е абсолютно прав. А като нямаш народната любов, трябва да търсиш други варианти. Като биячът от Орлов мост - българският animal. С участието си в протестите за защита на природата той преследва поне две цели. Първата: бие и всява страх у хората от медиите. Втората: компрометира идеята на протестиращите. Подло, но ефективно. Все едно е ученик на някого... А не е ли?

Замислете се.

И вижте кой протестира.

 

Иван Д. Иванов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 133| 58513 |11.06.2012 Целувките на президента. Леката кавалерия . 25| 45657 |07.06.2012 НЯМА ДА ИМА УТРЕ . 25| 38763 |05.06.2012 Българската мафия изпревари Ндрангета . 37| 37902 |31.05.2012 Животът е окаян, скотски и кратък, но... сладък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads