Реклама / Ads
87| 56530 |20.09.2012 ГЛАСЪТ

ВИП Брадър: Ловим шарани, моля, лапнете цицата!

.
Помощ, убиват ни с простотия! Това е последният писък, който ще чуем от устата на средно интелигентния българин, имал наивността да застане очи в очи с ВИП Брадър. После нормалният човек ще се гътне по гръб и ще предаде богу дух. И по-добре, ще каже екипът на шоуто.
 

Ще останат само зомбитата, да си ги манипулиркаме, както си искаме
. Хип, хип ура!

Ето ви малко класика, за да онагледим следващата сцена от къщата на брадъра:

 

Пристъпи ужасни! Дванайсетий път
гъсти орди лазят по урвата дива
и тела я стелят, и кръв (карамел) я залива.
Бури подир бури! Рояк след рояк!

 

Каква картина само. Пред очите ни се изправят гордите и смели лица на опълченците на Шипка, които трябва да отблъснат озверелите турци. Батални сцени в общи линии, присъщи за една война. В случая Освободителната, ако сте забравили.

 

Днешните тв творци не отстъпват на Дядо Вазова. Вечер е. Часът на ВИП Брадър по нова тв. Потомци на онези храбреци, пролели, вече не е сигурно дали смислено, кръвта си по чукарите, облечени в червени и сини гащиризони се хвърлят в атака. Досущ като воини, но от някакъв филм за хора с умствени увреждания, героите от ВИП-а разкъсваха с нокти и зъби пухени възглавници и потъвайки в перушина търсеха някакви прасенца.

 

Който отбор събере повече прасенца – той е победител. Жени и мъже, претендиращи в живота извън къщата да са нормални, демонстираха тотално изперкване. Възможно ли е рокаджия като Димитър Ковачев - Фънки да се прави на идиот с някакви кифли, оклепан до уши в кафява слуз, лазейки по корем в облак от пачи пух? Не, - казва здравият разум. Да, - отвръща нездравият.  Нездравият е главният.

 

Какво правят в тази лаборатория за дебили Соня Колтуклиева, Благой Иванов – Багата, Юлиан Константинов, Орлин Павлов, Мариана Попова, Никол Санкулова, Владимир данаилов и майка му Ирен Кривошиева, Николай Мартинов? Какво ви става, бе, хора? Какво ви липсва та решихте, че ще го откриете във формат за мунтафонки? Къде се дяна себеуважението и достойнството ви? Слава? Пари?

 

Парите и известността от такова шоу ще ви зарадват ли? Авторитетът ви ли ще се вдигне? И не ни пробутвайте пиниза, че сте решили да извършите някакъв експеримент. С вас експерементират. Вие сте опитните мишки, на които се хилят хиляди простаци, радвайки се, че има по-загубени и от тях. Някакъв социален тест ли мислите, че провеждате!? Шегувате се, нали?...

 

А Мунчо (Владимир Кривошиев, представян от някои и като Данаилов, какъвто не е) е седнал по турски и наблюдава. Какво? И той не знае. В това е и смисълът на наблюдението...

 

НЯМА СПАСЕНИЕ

 

Всичко в шоуто е подставено, съшито по хрумването на продуценти и сценаристи. Правенето на бизнес ги оправдава. Донякъде. Защото и те нямат право да докарват някой да изглежда ужасно и да му втълпяват, че е много готин. Участниците са дискриминирани, защото не знаят какво се показва на публиката от техните действия и думи. Не знаят как изглеждат, нямат представа за мнението на зрителите, коментаторите, медиите, на близките си дори. А някои от тях изглеждат наистина гротескно.

 

Бони, тази отракана циганка, май единствена е разбрала, че шоуто е на нейното ниво и го използва като личен пиар. Евалла, Бони! Прави баници, върти ханш с Памела и си гледай кефа. Ти си момиче от махалата и не си сънувала, че някога стотици хиляди ще те гледат всяка вечер. Може да си мечтала, но не си вярвала. Въображението ти е стигало до там да пееш по сватби, а цигански барони да ти пъхат столевки – ясно къде. Това е твоето шоу.

 

Същото важи и за Патрашкова, която очевидно иска да блесне пред останалите и да си осигури някакво платено бъдеще в телевизията. Освен това участието в глуповиядата я отделя за известно време от опеката и простотиите на хора, които проектират живота й. Затова привижда в шоуто сламката на удавника... Което донякъде обяснява защо се изцепи, че книгата, която написала Ирен Кривошиева, била "ужасна". Направо страшно ужасна, страшно... Не била я чела, но й казали познати. Ужасна книга. Как разбра? Това е една от патрашковите тайни: хулиш нещо, но не знаеш точно за какво става дума. Други чели и й казали, а тя препредава по веригата като развален телефон... Ако можеше да чуе коментарите на колегите отвън, би погълнала пудрите, парфюмите и мазилата на женската част в къщата – пък каквото стане. Това е изход. А може и да се кефи, защото къде другаде би могъл да мине номера й, че е правила специални интервюта с десетина холивудски звезди... Никъде, разбира се. Бони е честна и автентична. От Патрашкова струи притворството на изхабения играч, който трябва да обяснява, че змийската кожа е всъщност журналистическа.

 

Багата наблюдава. Дано разберем какво.

 

Човекът – сфинкс. Багата. Багата е железният войник, който наблюдава всичко и всички. Не е ясно какво си мисли. Не е ясно дали мисли изобщо. Това го прави по някакъв начин симпатичен. 

 

Орлин... За Орлин Павлов ми е мъчно. От друга страна, защо да ми е мъчно, щом сам се е вкарал в къщата. Доброволно е подписал договора, приел е условията. Да си носи последствията. И ако някой му каже, че е бил страхотен в шоуто, да знае, че този човек не му мисли доброто.

 

Мариана Попова разви теорията си пред Патрашкова, че Черната Златка е много готино, добро и интелигентно момиче. Не е нужно да знаеш някакви столици на държави, за да си позитивен, - мъдро заключи Попова. Е, да... А как ще си купи билет за Париж, ако я поканят от Есенния салон на модата? Не че ще я поканят, но за всеки случай.

Според Попова имало два типа жени: едните ползвали женските си прелести, за да живеят лесно и добре, а другите избирали трудния път. Тя била от вторите. Ах, недей облива сърцето ми в сълзи... Попова, я виж плува ли корабче? По кой точно труден път е тръгнала, че не се сещам. Срещнала ли е там хилядите българки, които не участват в конкурси за плеймейтки и не свалят гащи пред първия богат чичко? На тях да ги разправя тия мурафети.  Попова – следим те! По-внимателно с философските бомби.

 

Миналата вечер четирима участници номинираха Къци Вапцаров за изгонване от къщата. Бил изкуствен, натягал се, лицемерничел, бил коварен и притворен. Ами какъв да е? Но тяхна си работа. Да се гонят, да се целуват, да се мразят и обичат. Те са в лайната (в карамела) те да се оправят. Няма да се месим. Но ще гледаме внимателно и ще посочваме тарикатите.  

 

Стигаме неусетно и до специалния човек – Памела Андерсън.

 

ПАМЕЛА – КЪНТРИ МУРАФЕТ

 

Даже лигавата робиня Александра, призвана да прави свирки на султана („Великолепният век”), се държи по-смислено в харема на Сюлейман Великолепни отколкото Памела Андерсън в къщата на ВИП Брадър. Нейната поява в шоуто бе предшествана от водевилен диалог с водещия Ники Кънчев. Дали на Кънчев репликите са били наложени от сценаристите, не знам, но издаваха безпомощност, фалшив ентусиазъм и пошли закачки. Самата Памела в този епизод се държеше сравнително нормално, със заучени фрази и жестове. Не надскачаше себе си – бивш фитнес инструктор, харесана за талисман на отбор по американски футбол. Всъщност това е нивото и на формата ВИП Брадър, така че всичко бе ОК.

 

И все пак. Памела е професионалист и това се набива на очи. Няма излишни думи и движения. Дори в българската национална носия изглежда на място, а стъпките на ръченицата и хорото усвои за секунди, което не може да се каже за нашенките, които щрапаха покрай нея, сякаш бяха от мъпет шоуто.

 

1989 г: Памела в "Плейбой", у нас - преврат...

 

И нещо, което брадърите няма да се сетят да й кажат. През 1989 година паднаха няколко световни стени. Берлинската, Памела се снима в „Плейбой” за първи път, а в България чрез преврат дойде демокрацията. Това за протокола.

 

Дразнещо засега е присъствието на подводещата Александра Сърчаджиева. Какво й става на тази жена? Сякаш е ядосана, че е водеща, а не е в къщата. Страшно й се иска да бъде забелязана, но тъпите реплики, които са й вкарали в устата, тя играе още по-тъпо. Това се забелязва и от самолет. Циганката Бони засега показва по-голяма връзка с актьорството, отколкото Алекс. Такава приповдигнатост и демонстративна ухиленост води единствено до посредствен резултат.

 

Рибата изби журналистката Соня Колтуклиева. Самоуверена, артистична и напориста. Тя сякаш се е готвила в специално училище за кадри на ВИП Брадър. Не че има такова, но няма да се учудя, ако Колтуклиева създаде школа след сезона на сегашното шоу. Тя бе поредната, която се спъна в нещо по пътеката към къщата, но моментално свали шикарните си обувки и зашляпа боса по асфалта...

 

В къщата едни й се зарадваха, други я наблюдаваха с любопитство, а Кристина Патрашкова изглеждаше глътнала бастун. Тя дори не знаеше, че Соня е питала отвън Ники Кънчев дали Патрашкова е заедно с Алексей Петров в шоуто, но въпреки това лицето й изразяваше силно смущение, граничещо с първичен страх. Колтуклиева обаче и подаде другарски ръка и се осведоми: „Криси, как си оставила вестника заради шоуто?”

 

Отсреща се появи някаква усмивка и някакъв отговор, който не стигна членоразделно до зрителите. Там се заражда интересна интрига – две скандални журналистки с различни позиции по доста въпроси от българското ежедневие. Пред Соня едва ли ще мине номерът на Патрашкова, че е опозиционер и борец за свободно слово. Ще видим. Де да знае човек.

 

Накрая няколко думи и за шараните – тези прелестни обитатели на българската аква среда. Шаранът (Cyprinus carpio) е сладководна риба, която достига до 120 cm на дължина и до 30-32 кг на тегло. Световният рекорд е 34,35 кг и е поставен в езеро Lac de Saint-Cassien във Франция. (Познавам българин, който е хващал по-голям, но заради световния заговор срещу страната ни, рекордът не е признат.)

 

Шаранът е всеяден, като в ранна възраст се храни с планктон, но с увеличаване на теглото, преминава към консумиране на различни организми, населяващи водоемите. По-големите риби ядат и малки рибки поради неспособността да си осигуряват необходимото количество храна. Размножава се през пролетта. В нашите води той намира отлични условия за размножаване и живот.

 

В наши води. Разбирате ли тънкия намек? „Наши води” са също ВИП Брадър и диваните пред телевизора. В тях виреем и се размножаваме. Мили родни шарани.

Ние сме шараните.

Показват ни бедра и цици, а зад тях е кукичката... Ам!

Тигана чака. Тигана на лудницата.

 

Вили Витали

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 32580 |19.09.2012 Организираната престъпност обича професионалните организации . 8| 30059 |14.09.2012 Улиците на джунглата. Изгубени . 83| 65885 |08.09.2012 Тодор Живков и Георги Марков – приключения в два свята . 29| 33195 |06.09.2012 Трябва ли да съществува Румелия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads