Реклама / Ads
15| 12084 |10.02.2016 ГЛАСЪТ

Вирусът "Зика" не съществува

.
Вирусът „ЗИКА“ предизвиква паника в света, но това е поредното мошеничество, които разобличават медицинските работници и журналистите на Бразилия и страните, откъдето тръгна „епидемията“ от микроцефалия.
 
Те стигат до извода, че този вирус, както и много други в последно време са измислена история на транснационалните корпорации, които се опитват да скрият своите престъпления и да се обогатят от паниката.

СТРАХЪТ


СПИН, треската от Западен Нил, свинският грип, атипичната пневмония, треската Ебола….... Във всеки случай за смъртта и болестите се обвинява вирусът. Но в действителност всички болести са предизвикани от други причини, пише един от авторите на ресурса resumenlatinoamericano.org. Той отбелязва, че вируса „Зика“, когото сега обвиняват за раждането на деца с микроцефалия на мозъка (недоразвит мозък) е известен от края на 40-те години на миналия век и тогава е предизвиквал само леки заболявания. Защо сега този вирус е обвиняван за сериозни генетически нарушения?

Това е трик, лъжа на учените, които днес работят за определени корпорации, твърди авторът. Към заболяването на плода вътре в утробата на майката от микроцефалия, пояснява той, водят редица фактори, като в Бразилия това е неконтролираното използване на пестициди. Бразилия е световен лидер в тяхното използване. Химическите вещества атразин и меолахлор , които се съдържат в пестицидите, предизвикват забавяне на ръста на плода и появата на деца с малка обиколка на главата, се казва в едно медицинско изследване, което цитира автора.

ВАКСИНИТЕ

 

Според данни на агенция „Ройтер“, най-малко четири чуждестранни производители продават пестициди в Бразилия без лицензиране на вътрешните си пазари. Това са компаниитеBASF. DuPont, Monsanto, Nufarm, Syngenta, Adama, FMCиNortox. И това е много удобно – да се хвърли вината върху вируса за да бъдат избегнати наказанията на ужасните вродени дефекти, получени от продукцията на тези компании. Нещата стигнаха до там, че отделни градове и медицински учреждения на Бразилия завеждат дела в съда с искане за обезщетение за нарушаване правилата за сигурност.

Причината за микроцефалията се крие и в поголовната ваксинация на бременните в Бразилия против грип и коклюш (Tdap). Фармацевтичните компании нямат доказателства за сигурността и ефективността на тези ваксини за бременните и плода, няма данни за възпалителните процеси, които могат да предизвикат тези ваксини, за тестове, направени в САЩ не са направени върху хора, се отбелязва в много статии на бразилските лекари. Така един от тях от щата Пернамбуко стигнал до извода, че не вирусът „Зика“, а ваксините за бременни провокират раждането на деца с недоразвит мозък. В този щат също се завеждат дела в съда.

 

https://andri.blog.bg

Андрея Шизи-Лазарова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9213 |09.02.2016 Пиянството в България е опит за летене . 84| 19807 |07.02.2016 ГАДНИ КОПИЛЕТА . 25| 7429 |06.02.2016 Самоубийствата са национално бедствие . 160| 49116 |04.02.2016 Руски ядрен удар за Турция, ако тя влезе в Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads