Реклама / Ads
66| 27802 |08.06.2020 ГЛАСЪТ

Властта живее в една България, а народът в друга /снимки/

.
Севдалина Арнаудова и нейният имот. Другото, което виждате, не съществува за властта
Новината, че пиарката на премиера Бойко Борисов- Севдалина Арнаудова се е сдобила през миналата година с тузарско имение за 1 млн. лева в Бистрица само затвърди за пореден път усещането, че властта живее в една България, а народът в друга. Най-ужасяващото е, че пропастта между двете зее със страшна сила.
 

Не минава и година, в която да не се уверим с очите си, че кохортата около Борисов е натрупала имане, каквото малко бизнесмени дори в Европа биха могли да си позволят. На фона на това българинът продължава да се води най-беден и болен в Европа.

Още през 2015 година Фрог за първи път разкри как семейството на Влади Горанов се готви да се премести в къща, наподобяваща резиденция на държавен глава на някоя силно развита икономически държава.

 

Екипът ни успя да заснеме имота, намиращ се в гората на местността „Ярема“ край София, малко преди да бъде завършен. До него може да се стигне за около 20-30 минути, в зависимост от това дали се возиш на мерцедес или на раздрънкана бричка.  Съседи разказаха тогава, че виждат всеки ден съпругата на Горанов да дава указания на строителите.  Имотът ще струва между 1-1,5 млн. лв, предвидиха  брокери на недвижими имоти. Макар Горанов да отрече, че домът за „чудо и приказ“  е негов, охраната твърдеше обратното.

 

Не мина много време и през 2019 година ГЕРБ преживя нещо като „9 по Рихтер“. Причината бе, че народът разбра за невижданата инвазия на хората до Борисов в тузарския квартал „Изток“. Много от тях си бяха напазарували скъпарски апартаменти от една и съща фирма „Артекс“. Бурята първо отнесе главата на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, който така или иначе си живее   на  целия последен етаж в сградата с надписите „Летера“. За апартамент с площ от 231 кв. м. той даде два други апартамента и доплати 100 бона. Жилището е с големи екстри, разбира се, частен асансьор, който те води директно към личния ти паркинг.

 

С поста министър на правосъдието тогава се раздели и Цецка Цачева, защото си напазарувала жилище в съседство на Цветановото като броила 285 704 евро за 199 квадрата. Същата участ сполетя зам.-министърът на спорта Ваня Колева, защото се оказа съседка на Цветанов. От поста зам.-министър на енергетиката изхвърча още Красимир Първанов, след като и той решил да се „облажи“ с апартамент в престижния квартал от същата фирма. Оказа се, че депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов е станал горд собственик не на един, а на два имота. 

 

Журналистически разследвания тогава показаха, че имотите са взимани на цени между 600 и 900 евро за квадратен метър, при положение, че същата фирма в този район пласира „продукцията“ си за не по-малко от 2 200 евро.  

 

На фона на това, от управляващите няма да чуете никога да коментират следните факти:

 

-        По данни на Евростат за 2019 г. българите са най-застрашени от бедност и социална изолация в Европа – 32, 8%. След нас се нарежда Румъния, която управляващите непрекъснато дават за лош пример.

-        По данни на Евростат от 1 януари 2020 г. България е на опашката по размер на минимална работна заплата- 312 евро. Румъния пак е след нас с 466 евро, Унгария-487 евро, Гърция-758 евро.

-        По данни на Евростат 34% от българите нямат пари, за да се топлят, което пак ни нарежда на опашката в Европа. По този параметър само Литва ни диша във врата.

-        България е първенец в статистиката по социално неравенство, защото всеки четвърти е принуден да се справя с до 413 лева месечно. За справка минималната работна заплата е 610 лева.

-        Според данни на НСИ всеки трети българи не може да посрещне неочакван разход

-        И най-страшното ни казва НСИ. А то е, че 40% от българските деца живеят в социални лишения

-        През 2019 година  „само“ 1 586 200 българи са били под прага на бедност 

-        54%  от българите не могат да си изплащат кредита и са станали клиенти на колекторски фирми.

 

Пиарът на Борисов-Севдалина Арнаудова плаща кредит, който месечно се оказва, че възлиза над 6000 лева. Статистиката показва, че и да се скъсваме да събираме капачки и да пращаме есемеси, за да подкрепим най-бедните и немощни хора, ситуацията няма да се промени. Снимките също го доказват.

 

Имотът, за който охраната и сседите твърдят, че е на Горанов, но той отрича...


.


Обектът, който се довършваше през 2015 г. и който бил на кръстница на Горанов, която му го дала да го ползва... 
.

 

Апартаментът на Цветанов е в тази луксозна кооперация
.

 

 

 Имението на Севдалина Арнаудова


.

Снимка: БГНЕС


.
Морските "сараи" на Ахмед Доган.


.
Хотел "Берлин" в кв. Бояна , София - щаб-квартирата на депутата Делян Пеевски...


.
Снимка: БГНЕС
.
Снимка: БГНЕС
.
Снимка: БГНЕС
.
Снимка: БГНЕС
.
Снимка: БГНЕС
.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 25408 |05.06.2020 Има ли защо властта да се страхува от Божков и да натиска медиите. Паякът – част I . 37| 19003 |03.06.2020 Властта игнорира Божков; да отговори на 33+1 въпроса от гражданите тогава . 2| 17252 |18.05.2020 Преди всяка война се краде една хубава Елена . 28| 10487 |06.05.2020 Войската - една от малкото оцелели гордости. И Йордан Йовков...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads