Реклама / Ads
14| 19420 |08.03.2019 ГЛАСЪТ

Властта започва отстрел на ”неправилни” медии по закона „Пеевски“

.
Те идват...
Проблемите със закона на Пеевски за медиите бяха предизвестени. В него се настоява за „осветяване“ на собствениците, както и на финансирането на изданията. По чисто Пеевски – значи подъл начин – отговорностите за прилагането на това недоразумение бяха стоварени върху Министерство на културата.
 

ГЕРБ и други партии в парламента подкрепиха сбърканото умотворение, подведени от желанието да не противоречат на вносителя Делян, който е стъпвал в пленарна зала точно един или два пъти за две години.

 

Затова и някои медии излязоха с декларация за неяснотите по попълване на декларациите за финансиране. Те не просто са прави, а посочват нелепите изисквания.

 

Истината съвсем скоро ще се разбере. И тя е закриване на медии извън кръга на Пеевския контрол, което в действителност означава извън контрола на властта. Глобите, които достигат до 20 000 лева ще се налагат избирателно. Те са непосилни за издания, които нямат държавно или гарантирано финансиране чрез големите рекламни агенции, част от които също са под контрола на върхушката.

 

И нито един политик или управленец, експерт или анализатор не задава елементарния въпрос: Как през годините са се финансирали изданията под контрола на милионера олигарх от ДПС. Нито прокуртурата, нито НАП са извършили проверка и разследване на получените милиони от издания, обслужващи ДПС и властта като цяло. Става дума за „Труд“, „Стандарт“, „24 часа“, Блиц и пр. Защото известно е, че няма над 90 на сто от вестниците са губещи. Какви данъци дължат, кой решава да им ги опрости или да не ги търси. Не са ли наливани „изпрани“ пари и пари от контрабанда. Законни ли са сделките по придобиване и прехвърляне през годините на собствеността на тези издания. От кои банки са осигурявани кредити, как се обслужват и пр.

 

Властта се простреля в крака с овчедушното приемане на закона „Пеевски“ за медиите. Той е същият „портокал с часовников механизъм“, какъвто и законът за уж предпазване от разграбване активите на фалираната КТБ. Как предпазване, като точно Пеевски и компания сложиха ръка на най-апетитните от тези активи.   

 

Ефектът от тези закони ще е обратен. Недалновидността или страхът на управляващите пред ДПС-камарилата ще бъде фатална за тях. Такъв е замисълът, а в коварството тези хора са ненадминати.

 

Това е демонстрация на страха пред истината. Затова и пропагандата на безмозъчния тръст на Кой-човците нарича всяка информация и коментар несъвпадащи с „правилната линия“ фалшиви новини. Пробутват им се селектирани и манипулативни текстове, представяни за истина. Само че хората научават истината от живота и житейските си перипетии.

Истинските новини са повишаването на цените, данъците, повишаването на тарифите за услуги, намаляването на качеството на стоките, ниското ниво на медицинска помощ и незачитането от страна на властите на интересите и правата на гражданите. Истината е, че сме най-бедната страна в ЕС и за десет години и нещо не помръднахме от дъното нито по един показател. Това не може да се скрие с репресии срещу неправилните медии. Няма да помогнат и всички напъни на прокуратурата и службите, на НАП и други институции, впрегнати в режим на репресии.\

 

И всичко това на фона на безкрайните корупционни скандали.

 

Промените в съзнанието на хората макар и бавни са необратими. Управляващите стъпиха върху мина, толерирайки законотворческите малоумия на мафиотизиран кръг. Това рано или късно ще доведе до революция в общественото съзнание. И до съответните промени в страната. Този процес е неудържим.

 

Измисленият "фалшив закон" няма да промени нищо - дори ако властите проведат няколко демонстративни преследвания.

 

За ситуацията обаче са виновни и самите журналисти. Тяхното търпение спрямо абсурдите и откровените простащини са без аналог. Тези в медиите на Пеевски продължават да хленчат: Имаме семейства, какво да правим. Ами имате избор. Избрали сте да слугувате на мафиотизирани кръгове. Обяснете го на децата си.

Тези, извън медийносвинската ферма, водят всекидневна битка за отстояване на опозиционна позиция и оцеляване. Трудна битка, която се води поединично. От това се възползва мафията. 

 

В крайна сметка ще го отнесе управлението на Борисов. Те подкрепиха законовото недоразумение, ще му платят и цената. Тези медии, които ги венцехвалят днес, утре ще искат смъртта им. Гаранция.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 26738 |22.02.2019 Конспиративни записки: Нов политико-олигархичен кръг иска властта . 19| 19677 |18.10.2018 Когато журналист освети харчове в еврофондове в БГ, прокурор започва да го разследва по анонимка . 5| 9241 |05.08.2018 Властта мижи с широко затворени очи . 28| 22801 |11.07.2018 Може ли Лукойл да събори властта? Може и още как

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads