Реклама / Ads
11| 14791 |01.04.2020 ГЛАСЪТ

Заседание на МС. Вратата се отвори със скърцане, но не влезе леля Къна… Мистерия

.
Леля Къна в действие...
Заседание на МС. Както всяка сряда, но този път извънредно в 06.00 сутринта. Премиерът Борисов е уморен – дава думата на министрите. Пръв я взима финансовият Владислав Горанов. „От днес спирам да работя само за Пеевски! Промени ме пандемията – искам да дам някой лев и за българските граждани…“.
 

Настъпва тишина. Сяда си на мястото. От втория ред се изправя Стоян Мавродиев, шеф на ББР: Банката получава от хазната 700 млн лева за българския бизнес. Предлагам 70-те процента, които определихме за фирми на Пеевски, да отидат този път за малкия и средния бизнес!

 

Сяда. Двойна доза тишина.  

 

Всички са шокирани. В този момент се изправя главният прокурор, поканен като независима институция: Спираме арестите и обвинения на хора, посочени от Пеевски! Баста! Да си върнем Конституцията и върховенството на закона!

 

Като петле след него подскочи и икономическия Караниколов:

 

- И "Дунарит"няма да му дам да лапне...

 

В този момент вратата изкърцва и всички се сепват като ужилени. Стана тя каквато стана, - мисъл-мълния прониза Дани Кирилов, а струйка ледена пот се спусна по гърба му надолу. В залата влезе леля Къна, чистачката, понесла кофа и парцал. „Ау, що ъй ано нес? - изфъфли женицата през ушитата от стара престилка маска и превключи на задна.

 

И тогава стана премиерът. Тишина и хлад се спуснаха, като в Музея на Ленин. Муха да беше бръмнала – щеше да прозвучи като „Металика“. Всички погледи се впериха в исполинската фигура.

 

-         Само да ви чуе и ще стане мазало! Вируса ли ви изпи акъла, бе, чапкъни?! - Огледа ги както орел семейство мишки на открито...

 

Горанчето се обади, този път от седнало положение:

-         Споко, бе, шефе, днес е Първи април…






Не последва смях.

 

В този момент вратата отново изскърца и бавно се отвори. Но не беше леля Къна…

 

- Първоаприлски, а? - екна сатанински смях...

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 19324 |24.03.2020 Познай кой е последен по благотворителност? Но пък се хвалим . 32| 19208 |23.04.2019 И в кенефа на ЕП да го затвориш – лафка ще отвори. 15 причини за радост . 54| 26545 |25.03.2019 Цветанов напуска парламента, ще отвори ли война на опонентите си в ГЕРБ . 6| 6470 |02.06.2007 Ще наруши ли заседанието на ВС на БСП закона на омертата или „не”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads