Реклама / Ads
36| 17033 |23.10.2015 ГЛАСЪТ

Защо Нова тв спести на Борисов скандалите с Лихтенщайн и ваксините?

.
Царят, медиите и народът отстрани...
Има ли разследване срещу трима политици от България в Лихтенщайн? Обект ли е той, заедно Ахмед Доган и Делян Пеевски на това разследване? Този въпрос не беше зададен на премиера Бойко Борисов, който гостува в сутрешното студио на Нова телевизия.
 
Очевидно на водещите Ани Цолова и Виктор Николаев е било разпоредено да проведат разговор в стил "Захарно петле".
Във Фрог нюз и сайта Биволъ неотдавна бяха публикувани документи, които разкриват, че срещу Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски се води разследване в Лихтенщайн. То трябва да отхвърли или потвърди сигнали и съмнения за пране на пари и притежание на милиони с неясен произход. Съществуват също съмнения, че парите може да идват от арабски страни, където са препрани. Във Фрог нюз публикувахме документ, в който имената на раследваните родни политици са затъмнени. По този начин те имаха шанс сами да обяснят за какво става дума и откъе имат толкова пари на сметки в Лихтенщайн. Вместо разследваните, като техен говорител се изявиха пеевските медии. Те признаха, че раследваните са именно Борисов, Доган и Пеевски, но това не било толкова важно. Някакво си разследване... за някакви си милиони...
Наличието на тайни сметки с неясни милиони на действащи трима политици е скандал не на годината, а на века, коментира пред Фрог нюз дипломатически източник от Брюксел, който не пожела да цитираме името му. Засега. Според него най-малкото, което е трябвало да се случи след осветяване на скандала е да последват оставки. Оставки няма.
Наша проверка показа, че разследването е достигнало етап съдия-следовател. Но дори самото наличие на огромни суми в банка е повече от скандално. Откъде тримата имат такива пари, нали в декларациите пишат, че нямат бизнес и приходи?
Този въпрос не бе зададен на премиера.
Той не беше попитан и за скандала с ваксините от Турция. В публичното пространство излязоха документи, част от тях бяха публикувани и във Фрог нюз. Публикувани бяха също мнения и на експерти. Вместо институциите да се ратресат и започнат разследване, бяхме обвинени от министър д-р Петър Москов, че водим черен ПР срещу него заради изборите. После ни обвини, че обслужваме интереси на хора от лекарствения бранш. Затова внесохме сигнали до ДАНС и прокуратурата, за да извършат разследване. Става дума за 100 000 ваксини. Става дума за деца, за тяхното здраве и живот.
Да, Борисов спомена за Москов, но че се шегували и пушели - нещо много по-важно от ваксините...
Въпросът с ваксините остана незададен.
Не беше попитан и за хаоса, който цари в МВР и някои служби. Откакто държавата се управлява от кабинета "Борисов-2" няма нито една мащабна акция, нито едно разследване, които да са стигнали до обвинителен акт и съдебна зала. Нито едно! Убийствата в Борисовата градина и магистрала "Струма" са още неразкрити, а са от най-нисък клас на сложност. Отвлеченият плевенски бизнесмен още не е открит. Няма повдигнато нито едно обвинение на политик, министър или магистрат от висшия ешалон за корупция. Нито едно. Няма реформи в МВР и прокуратурата. Там кадрува Пеевски и Борисов го знае. Министър Бъчварова е фигурант, безгласна буква. Тъжно и страшно, но никой не пита защо?!
Това са само част от питанията, които бяха спестени в сутрешното "Захарно петле" с Бойко Борисов.
Страх владее държавата. Колкото и банално да звучи, кръгът #Кой, олицетворяван от Пеевски и поддържан от задкулисието, контролира властта, икономиката, финансите, службите и пр.
Борисов каза още, че е направил всичко да спаси КТБ. Това не е вярно! Няма да се спираме на този въпрос, но новата му теза е уникална със своята несъстоятелност. Не обели и дума за виновните, които доскоро посочваше поименно. Не стана дума и за разграбването на активи на КТБ за милиарди в момента, както и защо Борисов и институциите си затварят очите за грабежа. Прецакани ще са всички българи.
Борисов казва още, че Владислав Горанов е много добър финансов министър и няма нищо общо с Пеевски. Не е вярно. Горанов е близък с Пеевски и многократно е посещавал неговата база в х-л "Берлин". Служители на НСО знаят това, знае го и премиерът. Нещо повече, премиерът знае за едни бели кликове с хилядарки вътре, които са доставяни на определени хора за определени услуги.
Борисов знае също че Горанов е съсед на Кирил Домусчиев, собственик на ФК "Лудогорец" и председател на КРИБ, в луксозен жилищен комплекс, собственост на... братя Домусчиеви. В същото време Горанов отпуска милиони, взети от данъкоплатците, за трибуната "Моци" на стадиона на Домусчиев в Разград, което е крещящ конфликт на интереси. Може би затова Горанов е много добър министър. Добър, ама за Домусчиев и Пеевски!
Освен това не е лошо премиерът Борисов да се поинтересува каква прогимназия вдига неговият любимец Влади на Витоша, във в.з. Ярема. Да го пита откъде има пари за такъв дворец и кой е издал разрешителните. Нека след това да продължи да го хвали.
Наистина ли премиерът и някои медии вярват, че ако не се говори за нещо, значи то не съществува? Това напомня далечната 1923 г., когато Сталин разпорежда в "Правда", "Труд" и "Известия" да пишат само за исторически постижения на социализма, трудови рекорди, невероятни добиви на зърно, стомана и пр. На "големите постижения" се радвал единствено Ленин, който бил тежко болен. Жителите на страната знаели за какво иде реч, защото цели райони умирали от глад, а репресиите не стихвали.
Магистралите са чудесно нещо. Фрог нюз е защитавал пътните програми на Борисов от първия ден та до днес. Дори, когато всички други го плюеха - най-вече пеевските медии. Но не премълчаваме и лошото. Тук споменаваме само част от незададените въпроси, които чакат отговори. Само част. Тайните са много повече и много по-страшни, отколкото някой си представя. Когато се докараме до "Новите дрехи на царя" и "Захарно петле", значи нещата са пред сгромолясване. 
А на въпроса, защо Нова тв спести неудобните питания на Борисов, отговорът е много лесен: така е решило задкулисието.

Християн Андерсенов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7176 |25.07.2015 Защо трябва да оценим по-скоро положително съгласието по конституционните промени? . 42| 15185 |30.05.2015 Защо Светлозар Костов ще стане главен прокурор . 84| 19137 |25.04.2015 Защо за ДПС арменският геноцид е мит, а преименуването - холокост . 26| 14752 |24.04.2015 Защо Иван Искров се отрече от другарчето си Цветан Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads