Реклама / Ads
16| 12493 |03.07.2012 ИНТЕРВЮ

Андрей Жеков проговори: Бойкот е, ако бях останал в отбора!

.
Андрей Жеков се оттегля. Засега...
Нямам мотивация за игра. Изчерпан съм емоционално. Причината да си тръгна от националния отбор е лична. Не бих желал да съм в тежест на отбора. Това заяви пред радио „Гонг” разпределителя Андрей Жеков. От няколко дни той е най-издирваният български спортист. Мистерията с неговото изчезване вече е разкрита.
 
Доскорошният основен разпределител на волейболния ни национален отбор Андрей Жеков няма да играе на финалите на Световната лига, както и на Олимпиадата в Лондон.


”Щеше да е бойкот към самия мен и към съотборниците ми, ако бях останал в тима на България! Не заемам ничия страна – нито на федерацията, нито на Радо Стойчев и Матей Казийски. Няма и да играя в Тренто. Може хората да не ме разберат, но нека да подкрепят отбора ни. По всяка вероятно аз няма да бъда в "Арена Армеец". Тази година няма да нося националната фланелка, но никога не казвай никога за в бъдеще", това обяви пред "Гонг" Андрей Жеков. Той е състезател от 1993 година, а с националния ни тим спечели три бронзови медала – от Световно, Европейско и Световна купа.

- Защо се стигна до тук да се откажеш от националния отбор?
- Доста години са минали, откакто играя волейбол, знам че няма да бъда разбран. В крайна сметка, преди две такива важни състезания аз взимам това решение, но го взимам точно заради начина, по които се чувствам в момента. Мисля, че няма да мога да се представя на ниво

- Знаеш на какво си способен и какво си дал за България през последните години. Сега самият ти не се чувстваш на това ниво и това всъщност е причината, както ти каза да не си в тежест и да дадеш път на тези, които натрупаха опит и могат да направят нещо...
- Аз имам по-различно мислене. Смятам, че в момента съм в най-силните си години и даже тепърва ми предстоят. Но на този етап това е положението. Не изпитвам удоволствие от това, което правя. Надявам се, че момчетата имат сили да се справят. Имат нужда от подкрепата на всички, най-вече на феновете. Утре финалите започват и се надявам те да имат тази подкрепа, на която се радваха и досега. Това е много важно за отбора в този момент.

- Ще бъдеш ли в зала "Арена Армеец"?
- По всяка вероятност не.

- Защо се стигна до тук, появиха се мнения за бойкот?
- Бойкот срещу мен и съотборниците ми щеше да е да изляза да играя в това състояние. Аз направих това, което смятам за редно в случая, може да не е най-правилното решение, но времето ще покаже. Абсурдно е да се твърди, че това са някакви бойкоти, защото аз не заставам на ничия страна. Аз решавам нещо и то на базата на това, което чувствам.

- Причината не са скандалите с Българска федерация по волейбол и Радостин Стойчев?
- Тези неща са оказали влияние, но аз не заставам на ничия страна, защото много хора мислят че подкрепям Матей и Радо.

- Няма да играеш в Тренто през следващия сезон, нали?
- Това ще е сензация, но аз наистина няма да играя в Тренто, не знам дори дали ще играя някъде. Не съм разговарял с Радо на тази тема, така че нека да се знае, че това, което правя не е бойкот срещу федерацията или в подкрепа на някои хора.

- Какво искаш да кажеш на феновете, в последните години понесе много критики, но хиляди пъти усети любовта на привържениците. На мен лично ми е мъчно, че няма да те видя с националната фланелка тази година?
- Аз не мога да кажа, че никога повече няма да се върна в националния отбор. Просто съм преценил, че в момента няма да играя за националната гарнитура. Не обичам, когато някои хора кажат, че няма да играят и после се връщат, на мен това не ми харесва. На феновете няма какво да кажа освен да им благодаря за подкрепата на тези които са ме подкрепяли, а на тези които са ме критикували да им кажа да не го правят с моите последователи.

- Имаш подкрепата на твоите съотборници, имах възможността да говоря с някои от тях и те казаха, че застават зад теб и че винаги ще си останете приятели...
- Мога само да се радвам, че смятат така. Дано да не се чувстват изоставени и предадени, затова съм говорил и с тях.

- Какво можем да направим ние българите, за да те видим отново в националния отбор, за да се чувстваш добре?
- Това са си мои лични неща, аз се чувствам добре в момента, не е леко решението, което взех. Бъдете с отбора, мислете позитивно и да се надяваме, че нещата ще изглеждат добре съвсем скоро.

- България ще бъде без теб както на финалите, така и на Олимпиадата като човек, които до вчера бе част от отбора може ли да направим нещо голямо, добре знам, че когато е най-трудно се постигат най-добрите резултати?
- Абсолютно! Отбора има нужда от подкрепа сега наистина е много трудно. Надявам се момчета да се успокоят и да съумеят да са спокойни и да имат голяма и искрена подкрепа и мисля, че ще имат успех не само сега, но и на Олимпиадата.

- На Георги Братоев какво искаш да му кажеш?
- Каквото съм искал съм му го казал

- Все пак дълги години бе обсъждано, кой може да е твой последовател?
- Никога не съм бил човек, който говори чрез медиите, на Гошко и на другите момчета каквото съм искал съм им го казал.

- Към момента това са нещата, които искаше да кажеш след дългото мълчание, да очакваме ли още?
- Не, казвам това, което чувствам и мисля, това е моето решение и искам да се спрат спекулациите. За момента това е моето решение.

 

Интервю пред радио "Гонг"

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11601 |02.03.2012 Васко Жеков: Село без вампири и таласъми е мъртво . 99| 15072 |14.12.2011 Андрей Грива: Позор! Милосърдието идва в България като програма на ЕС . 58| 22996 |23.05.2011 Денис Ризов: Слави е институция, Иван и Андрей правят, каквото могат, а аз се забавлявам! . 7| 12470 |04.04.2010 Андрей Захариев: Да поочистим сърцата си от злобата, недоволството и мърморенето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads