Реклама / Ads
27| 8303 |21.10.2011 ИНТЕРВЮ

Ангел Джамбазки: Всички столични управници на прехода на прокурор!

.
Договорът със „Софийска вода” незабавно трябва да бъде прекратен, настоява кандидат-кметът на София и зам.-председателят на ВМРО-БНД
 
интервю на Васил Василев

 - Г-н Джамбазки, кои са основните проблеми в София?


- Хилядите бездомни кучета, които разнасят тения, зарази и хапят хората. Десетки улици граници, които разделят града ни от циганския катун и са разломни линии в София и в обществото. Катуни, които носят мръсотия, болести, както и тежка циганска престъпност. С тях идват и каручките по кварталите и по жълтите павета, и глутниците кучета, които живеят заедно с тях, и свободно пасящите коне под прозорците на хиляди столичани. Разбира се, също и тежкият диктат на монополите, които дерат кожи от гърбовете ни – ЧЕЗ, „Топлофикация” и „Софийска вода”. Особено последното дружество е ярък образцов пример за
грабеж над софиянци Един договор, който веднага трябва да бъде развален и даден на прокурор. Ние от ВМРО съдим и ДКЕВР, и „Софийска вода”. И ще продължим да водим тази борба.

- Кой носи вина за хаоса в столицата?

- За безумията - лично всички кметове, които са управлявали града до днес. Без изключения. Те трябва да контролират администрацията и подчинените си. И тъй като не го правят – това значи, че или не могат, или не желаят. И в двата случая трябва да си ходят. А там, където безумията имат белезите на престъпления – думата трябва да има прокуратурата. Да не забравяме, че в града до 2007 г. всички политически партии, без изключение, управляваха заедно. Което ще рече, заедно участваха в разграбването на София. И това не трябва да се забравя, размива и подценява. Досега в Столичния общински съвет не е имало истинска, последователна и мотивирана опозиция.

- Как ще се справите с престъпността в кварталите, където има преобладаващо циганско население?

- С незабавното премахване на всички цигански гета и катуни. В столицата хиляди българи живеят в своята Катуница всеки ден. Всеки във властта е напълно наясно с това. Само че не правят нищо и гледат винаги да се измъкнат. Затова – решението е едно, и ние от ВМРО ще го предлагаме и налагаме, докато се случи – незабавно премахване на всички цигански гета в София. Започваме с Виетнамските общежития Баталовата воденица, Захарна фабрика, ул „Суходол” 3, бул. „Европа”, „Модерно предградие”, „Татарли” и всички останали.

- Съгласен ли сте с връщането на софийското жителство?

- Просто трябва да се спазва законът – и сега има регистрация по постоянен и настоящ адрес. Просто трябва да се глобяват тези, които не спазват разпоредбите, и всичко ще е наред.

- Какво е решението ви за проблема с кошмарните задръствания, които тормозят софиянци?

- Незабавно прекратяване да договорите на маршруткаджиите, които са основната причина за липсата на добър транспорт в София. Трябва да има и общинска полиция по ключовите кръстовища в най-натовареното време от деня, за да регулира навлизането на автомобили в тях. Трябва да се изградят и коридори за градския транспорт. Тогава транспортът ще е бърз и удобен и ще бъде предпочитан от софиянци пред по-скъпия личен превоз.

- Бихте ли премахнали „сините зони” и как ще се справите с липсата на паркоместа в центъра?

- Незабавно ще махна синята зона в София. Поне до изграждането на буферни паркинги, коридори за градския транспорт и довършването на метрото. Тогава можеш да кажеш на хората – ето, имате транспорт и паркинги, ако желаете да влизате в центъра с лични автомобили – плащайте „синя зона”. Сега обаче няма нито паркинги, нито транспорт – наглост е да прибираш пари от хората при това положение.

- Как ще се справите с прословутия столичен боклук и със завода за преработката му, който столичани чакат толкова години?

- Изграждането на завода е въпрос на прозрачна процедура, а не на комисиона. Основната причина за липсата на завод очевидно е желанието на „брокерите” в общината да приберат хипотетичните комисиони. Като изритаме „брокерите”
и подобните им, ще има завод за боклука в София.  

- Обвиняват последните двама кметове в популизъм заради рязането на ленти. Това лоша практика ли е или доказателство, че общината работи?

- Лошо е да се прави реклама с парите на софиянци. Нелепо е да „откриваш” предизборно три метра асфалт, кошче за боклук или пътен знак.

- Кой от конкурентите ви „заплашва” най-силно на предстоящите избори?

- Това, което заплашва интересите на софиянци, е пропагандата и внушението от цялата държавна машина, от всички телевизори, от всички „социологически” агенции за това кой ще „спечели” изборите. Съвършено ясно е, че тези агенции не мерят нагласите на хората, а рекламират властта. Тази пропаганда се стреми да запази статуквото. Да остави нещата такива, каквито са. Тази пропаганда „предопределя” победителите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 16717 |08.07.2011 В. Ганчева преди смъртта: Всички са помияри, а ми е късно да емигрирам! . 30| 13805 |08.06.2011 Адвокат Л. Рангелов: Малкият Маргин няма да се върне в България . 153| 103191 |18.03.2011 Еленко Ангелов: Паметникът на Левски е масонски, гербът ни - на Ротшилд . 24| 13833 |24.02.2011 Теди Москов: Всички на поправителен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads