Реклама / Ads
11| 36961 |31.07.2019 ИНТЕРВЮ

Асен Йорданов: Спецпрокуратурата опитва да ни екзекутира, ако стане, ще има ядрен взрив

.
Асен Йорданов
Спецпрокуратата се опитва да ни издаде смъртна присъда. Иска директно да ни екзекутира. Няма да стане това. Ако стане, ще бъде с ефекта на ядрен взрив. Това каза пред Фрог нюз собственикът на сайта ”Биволъ” Асен Йорданов, когото днес спецпрокуратурата обвини, че е чатил със собственика на ”Тад груп” Иван Тодоров. Ето какво обясни журналистът:
 

Асен, днес от спецпрокуратурата обявиха, че са прихванали чат между теб като собственик на сайта „Биволъ“ и Иван Тодоров от „Тад груп“. Това вярно ли е?

Казаното от спецпрокурор Евгения Станкова е абсолютна лъжа и тотална клевета. Казвам го най-отговорно като собственик на сайта „Биволъ“, който пряко е въвлечен и измислен сценарий за атака от страна на специализираната прокуратура.

 

Ти  вече  отговаря на въпроса дали се познаваш с някого от „Тад глуп“. Но след изявлението на прокурор Евгения Станкова пак да те попитам същото. Познаваш ли Иван Тодоров?

Никога не съм се познавал с някой от тази фирма-нито Кристиян Бойков, нито неговия пряк началник, нито Иван Тодоров. Освен това не ползвам програмата „Телегам“ за чатове и или за други неща. Такава програма аз не ползвам. Държа ясно да кажа - не сме получавали никакви данни две седмици предварително, както твърди спецпрокурорката. Получихме писмото за изтеклата от НАП информация по едно и също време с останалите медии-на 15 юли в 10 часа, 3 минути и 22 секунди. Точно в този час писмото за теча на данни дойде на редакционната поща. Ние само получихме анонимния имейл.

 

Да не би твоят сайт да е  разпространил тази информация и затова сега да те обвиняват?

 Не „Биволъ“ е дал достъп до изтеклите данни. Направиха го две телевизии, НТВ и „Европа“, близки до властта. Точно те публикуваха паролите. Те дадоха неограничен достъп до личните данни на хората. Всичко, което публикуваме в „Биволъ“ е съобразено с личните данни и журналистическия кодекс. В момента, обаче никой не търси сметка на телевизиите. Спецпрокуратурата да е споменала нещо за тях?


- Как тогава си обяснаваш, че споменават „Биволъ“ още от самото начало на скандала НАПлийкс?

Правят се постоянни и тенденциозни опити да се атакува „Биволъ“. Те са симптом за целенасочено внушение за несъществуваща вина. Това се прави с цел медията да бъде унищожена заради политически и криминални интереси. Прокуратурата е извън всякакъв контрол. Никой не й търси сметка, ако клевети, лъжe, повдига фалшиви обвинения. Това е прокуратурата на Вишински – тя упражнява диктаторски режим. И ние сме първите, които попадаме под тези удари.


Какво ще предприемете срещу тази кампания?
Ще алармираме за случващото се цялата европейска и световна общност. Ще известим, че в България се смазва всеки свободен глас. Отделно от това ще дам под съд въпросната прокурорка, защото тя лично ме клевети. Нейното изявление има официален статут. Призовавам я да коригира изявлението си, защото след това ще е късно. Тази жена има семейство, деца. Трябва да има и съвест. Да помисли за съвестта и децата си. Голям грах е да злоупотребяваш със служебното си положение, за да удряш беззащитни и невинни граждани и медии. Не може така. Всичко се връща на този свят. Как Евгения Станкова ще хвърля такива лъжливи обвинения? Утре тя, пък и всеки друг може да попадне под такива удари. Всеки може да стане жертва на такава показна акция.


Имаш ли обяснение за обвиненията на тази жена към вас?
Явно се готвят да влязат при нас. В медиите на Пеевски има целенасочена клеветническа кампания с призив към НАП и прокуратурата да влязат в офисите, да ни обискират и ревизират. Във вестник „Труд“ има нова клеветническа статия срещу мен, с призиви отново към прокуратурата и НАП за тежки действия срещу нас. Тази атака отново е анонимна. Спецпрокуратурата се опитва да ни издаде смъртна присъда. Иска директно да ни екзекутира. Няма да стане това. Ако стане, ще бъде с ефекта на ядрен взрив. Случващото се у нас е като по времето на фашизма. В момента сме свидетели на пълзящ репресивен режим.


Но нали обвинението уж би трябвало да действа по правила и закони?
 На прокуратурата не й пука, нямат скрупули кой в какво и дали основателно ще обвини. Лъжат и хвърлят безпочвени обвинения и си правят каквото си искат. Хората не си дават сметка, че в момента гледат сеир. Казват си: „Дай да погледаме как ще атакуват „Биволъ“, утре „Фрог нюз“ и т. н. Но в същото време изобщо не си дава сметка че рано или късно и той ще попадне под техните удари. След първите жертви ще им стане по-лесно. Това е държавен тероризъм срещу медиите. Това е Гестапо. Дайте да запалим Райхстага, за да обвиним когото трябва. Ами я си представете, ако те са си пуснали теча.


Тази хипотеза до този момент не е обсъждана. Какво те кара да мислиш така?
Първо-вижте кои телевизии пуснаха паролите за достъп до цялата изтекла информация от НАП. Какво прави „Тад гуп“ в комплекса, в който живее Владислав Горанов? Какво да си мислим? Иван Тодоров е лице на списание „Мениджър“, собственост на бизнес-ортака на Иван Съриев -кръстникът на финансовия министър Владислав Горанов, който му даде да живее в неговия апартамент безплатно. За да излезеш в сп. „Мениджър“ трябва да си в кръга. Нито мен, нито теб са снимали там. Тази фирма се е хранила от властта. Тя работи с властовите институции. Защо ще пускат теч? Какъв е интересът им?


Какво е твоето обяснение?
Течът е целенасочено пуснат, за да се саморазправят с нас. И ако се проучат фактите и се направи независимо разследване, ще им лъснат задниците. Течът е изтекъл по вина на НАП. И прокуратурата да не се опитва да прехвърля проблема от болната на здравата глава. Има небрежност и не добър контрол. Това го твърдя категорично. Вината си е тяхна. Ако някой нещо е теглил, той е използвал техните пробойни и слабости. НАП не е опазила данните на хората. Това е истината. Но сега се използва случая за саморазправа с независимите медии.

 

Интервю на Катя Илиева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 40134 |13.06.2019 Асен Йорданов: Случващото се срещу мен е мракобесие . 5| 10026 |21.02.2019 Емануил Йорданов: Кой човек ще потърси адвокат, ако знае, че той ще го натопи пред службите? . 13| 29572 |02.05.2018 Бивш служител на МВР пред Фрог: Прокурор ми поиска подкуп от 4000 евро, след това се издигна в спецпрокуратурата . 6| 18929 |12.03.2018 Росен Йорданов: Началниците в МВР са „кавалкада на унижението“, организарт хайки като ловна дружинка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads