Реклама / Ads
77| 14673 |05.12.2011 ИНТЕРВЮ

Атанасов: ГЕРБ поръча на Софиянски да съсипе Синята коалиция

.
Нямаме нищо общо с Яне, медиите ни обвързаха, за да ни компрометират преди вота, категоричен е председателят на софийската структура на ДСБ и бившият шеф на НСС
 


интервю на Васил Василев

- Ген. Атанасов, защо въпреки лошите резултати на изборите ДСБ отново преизбра Иван Костов за лидер на партията?


- Иван Костов е фигура в дясното пространство в България и ДСБ не може без него. Хората с дълъг политически опит не могат да бъдат гонени. Костов е безспорен авторитет в партията.

- Костов заяви категорично, че остава в коалиция със СДС. Предателството на партньорите ви на президентските избори не ви ли обижда?

- Форматът „Синята коалиция” бе създаден от хората на ДСБ. На евроизборите той успя да спечели двама евродепутати. Маневрата на СДС със Софиянски и Бакърджиев нанесе много щети, но това не е наша вина. Няма да горим юргана
заради онова, което се случи. Напротив, трябва да потърсим какви грешки сме допуснали, защото ДСБ и СДС са автентичните десни партии.

- Някои политолози са категорични, че ГЕРБ е единствената силна десница в момента. Какво е мястото на управляващите в политическото пространство?

- ГЕРБ е дясното менте и партията на Властта, каквато беше и НДСВ. Вие ме питате как се избирал Костов. Вижте как се избира Бойко Борисов в ГЕРБ?! По-важното е, че Борисов и Цветанов направиха всичко възможно, за да разбият Синята коалиция В желанието си да заемат някаква позиция в псевдополитическото пространство искаха да ликвидират всичките си опоненти силово. Синята коалиция се оказа основният трън в очите на Борисов, който с неговите хора опита да унищожи десницата с всички законни и незаконни методи. Най-големите купувачи на гласове бяха ГЕРБ. Те смачкаха бизнеса и имаха за цел да съсипят всичките си конкуренти. БСП и ДПС съвсем не са потърпевшите от атаките на Борисов. Чрез МВР и купуването на гласове десницата бе основната мишена. 

- Защо ГЕРБ иска да ви съсипе, при положение че с тях сте членове на ЕНП?

- В ЕНП критериите очевидно са занижени. ГЕРБ им носи гласове в Европарламента благодарение на манипулациите, които умее да прави. За съжаление в ЕС нещата не са чисти.

- Ще настоявате ли за предсрочни избори заради трусовете в държавата в момента?

- Не, ние не можем да предприемаме хаотични действия Това правителство наследи тази политика, която започна още по времето на НДСВ и ДПС. В бизнеса няма конкуренция, защото той функционира под държавна протекция. Създаде се среда на държавен капитализъм, а Бойко Борисов се занимава единствено с това, на кого какви пари да дава. Ние нямаме свободна икономика и конкуренция. Хора, които се занимават с дребен и среден бизнес, трябва да се съобразяват с властта. Тези търговци имат семейства, те също са задължени да подкрепят по време на избори ГЕРБ, за да не провалят приятелите и роднините си, особено в по-малките населени места. Това ни дразни, че има създадена зависимост.

- Каква беше целта на играта на Софиянски и Бакърджиев, които разбиха Синята коалиция на последните избори?

- Тези хора са свикнали да имат власт. Участието на Бакърджиев и на Софиянски в този изборен съюз целеше единствено да сложи клин в отношението между ДСБ и СДС. В сценария участваха и медийни босове, а зад целия сценарий стоеше ГЕРБ. Партията на Борисов искаше да елиминира всички свои опоненти по време на вота. Ако за Софиянски и Бакърджиев имаше нулеви резултати, то в Синята коалиция те направиха огромни поражения. Бившите седесари направиха подарък на Борисов и Цветанов срещу бъдещи финансови облаги.

- РЗС ви подкрепиха в София на местния вот. В какви договорки сте с партията на Яне Янев?

- Медиите спекулираха с тази подкрепа. Той сам се буташе и се присламчи към ДСБ. Като виждам къде отиде след вота, мисля, че все пак той също е бил включен в сценария на ГЕРБ, който иска да разруши дясното пространство. С Янев никога не сме имали срещи по време на изборите.

Желю Желев манипулира прехода
На легендарния митинг на Орлов мост, на който имаше 2 млн. души, присъстваха и хора с леви убеждения. Цялата трагедия в началото на прехода бе, че всъщност се случи един вътрешен преврат в БКП. Желю Желев, който бе в първите редици на кръглата маса, заяви, че не е против Маркс, а против режима на Живков. Такива хора направиха прехода. Най-лошото е, че Борисов реанимира сега името на Живков. Там се гледа с носталгия към Татовото време. Това го няма в нито една бивша соцрепублика. Старата комунистическа номенклатура се надига и окупира властта. Не е възможно да празнуваме 100 години от рождението на Живков и да се поднасят цветя на съветските паметници на 9 септември, защото това е връщане към социализма. В същото време не обръщаме особено внимание на 10 ноември, защото това е дата на псевдопрехода.

Цветлин Йовчев не беше удобен на премиера и затова бе уволнен от ДАНС
„За Бойко Борисов е добре ДАНС да не работи, защото не иска службите да хванат хората, които обслужват ГЕРБ”, категоричен е бившият шеф на НСС. „Всички видяхме с какво се занимава ДАНС. Тя правеше едновременно манипулации, както и се грижеше за създаването на партии по времето на Станишев, когато бе основана агенцията. Цветлин Йовчев не беше удобен на властта и затова бе уволнен. За всички стана ясно, че за историята с флашките беше виновен Цветан Цветанов и трябваше да бъде отстранен за това. Разочарованието на всички гласоподаватели е в това, че ГЕРБ не си изпълни обещанията срещу Алексей Петров и бившите министри на тройната коалиция. Има задкулисни игри и корупция, за която се мълчи, защото в нея са замесени хора от партията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 10959 |30.03.2011 Стефан Софиянски: Каня Костов за коалиция на изборите . 38| 18087 |09.01.2011 Ген. Атанасов: Комунистите винаги решават конфликтите с репресии . 51| 14669 |02.11.2010 Ген. Атанасов: Борисов и Първанов се договарят? . 20| 7988 |09.08.2010 Ген. Атанасов: Съдът може да работи и на инат, а това не е правосъдие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads