Реклама / Ads
60| 21131 |26.05.2015 ИНТЕРВЮ

Босия: Маковей разби Борисов с думите, че ни лъже за борбата с корупцията

.
Николай Колев-Босия
Бойко Борисов ще ближе поне три месеца раните, които му „нанесе” румънката Моника Маковей. Тя го разби с едно съвсем просто изречение: Бойко Борисов просто лъже, че има борба с корупцията. Това е реплика на годината. Това каза пред Фрог нюз дисидентът Николай Колев-Босия. Той стачкува пред НС и настоява за оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради продажбата на шофьорски книжки. Ето какво още сподели пред екипа ни:
 
- Г-н Колев, от понеделник сте седнали пред парламента. Защо протестирате?

- Настоявам транспортният министър Ивайло Московски да бъде не само уволнен, но и разследван за системното избиване на български граждани по пътищата на страната.

- Защо намесвате името на Московски в този проблем?

- Предшественикът на Московски-Александър Цветков направи стройната система за събиране на пари от продажбата на шофьорски книжки на неграмотни. До този момент тя не се е променила и продължава да действа с пълна сила. Обвинявам настоящия министър в това, че дава възможност на своите подчинени да събират годишно 20 млн. лв., като продават книжки. Съвсем логично е след това, да следват убийства по пътищата не само на страната , но и в цяла Европа. Московски знае за всичко това, защото аз лично съм го уведомил. В продължение на 9 месеца съм го сигнализирал.

- Той не ви ли отговори?

- Отговори ми, но въпросите, които съм задал, нямат отговор. В същото време получавам някакви странни отговори, на въпроси, които аз изобщо не съм задавал. Това е абсурдно.

- Какво искаше да попиташ транспортния министър?

- Попитах го дали знае, че в ДАИ има тежка корупция. Зададох въпрос, дали той лично участва в нея. Поинтересувах се защо уличени в корупция хора и по-специално началници и изпитващи, продължават да упражняват дейността си. Попитах защо хора, изхвърлени от службата за корупция, сега пак се връщат и то на високи постове като например Цветелин Цветанов, който е шеф на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

- Какво ви отговори Московски?

- Написа ми, че в транспорта е спокойно и че има нормална, работна обстановка. За това написах Отворено писмо до депутатите на 15 май т. г. Изпратих го до парламента с искане за отстраняване и разследване на Московски. Ако до 29 май, петък, не изпълнят това, което искам, ще замерям депутатите с развалени яйца и домати.

- Но полицията веднага ще ви арестува.

- И ще направят голяма грешка. За това веднъж съм оправдан, спечелих делото.

- Какво се случи тогава?

- На 20 ноември 2013 г. ме арестуваха, защото хвърлих срещу парламента и още 5 институции домати. Заведоха ме в Първо районно. Преди това ги бях уведомил всички за действията си, както и сега съм го направил. Написах им, че ще действам по този начин, защото всички институции са подчинени и действат от името на олигархични картели.

- Какво стана, след като ви задържаха?

- Закараха в районното. 42 полицаи и 16 души жандармерия имаше около мен. Аз им казах: Момчета, аз съм на 62 години, вие правите голяма грешка да се държите така. Аз съм възрастен човек. И един полицай да има срещу мен, аз няма да се съпротивлявам. А те- не та не. Казах, че ще осъдя тях и България за действията им. Накараха ме да пиша, но аз им казах, че съм неграмотен. Обясних им, че при това положение те ще трябва да пишат. Те ми опонираха: Как неграмотен, нали пишеш статии. Викам им: Беше до снощи. Сутринта се събудих и съм забравил азбуката. И те писаха, писаха, и накрая ме накараха да се подпиша. Пак им викам: Не мога да се подписвам. Забравил съм. Накрая си зацапах с химикал палеца и го сложих върху листата, които ми дадоха. Към 17 часа вече решиха да ме изгонят. През това време поисках лекар и адвокат, но ми беше отказано мълчаливо. Извикаха психиатър, за да види как съм с акъла. Дойде една пълна, приятна жена. Тя им отговори: Той е по-нормален от нас всичките взети заедно. Те се чесаха по главите и накрая ме изгониха от районното. Аз им казах, че не искам да ме пускат. Настоях да ме осъдят, да ме превъзпитат и тогава да ме пуснат в обществото. Защото в противен случай аз пак ще направя същата грешка. Полицаите отказаха, не знам защо. Това беше.

- Не ви ли изпратиха на съд?

- Опитаха се да ми осъдят по чл. 325 за хулиганство, след това минаха на чл.273, който е по-лек. Аз им обясних, че и двата няма да минат. Съдията отказа да гледа такова дело, даже и глоба не ми беше наложена. След това, както им обещах, започнах да ги съдя. Спечелих на първа инстанция, сега чакам решението на втората. Те все пак обжалват, тяхно право е.

- Колко време ще протестирате сега?

- Всеки ден от 10 ч. до 19 ч. ще бъда пред Народното събрание.

- Полицаите попитаха ли ви защо сте тук?

- Разбира се. Държаха се като нормални българи. Разбраха за какво става дума.

- Какво да очакваме в петък?

- Развалени яйца и домати. Ще мина отзад на сградата, откъдето влизат всички депутати. И ще хвърлям директно по тях. Те си го заслужават.

- Вие сте сам. Не се ли чувствате като глас в пустиня?

- Целият ми живот е минал така. Защо трябва да се съобразявам дали другите са зад мен или не. Не се нуждая някой да ми казва, че съм прав. Аз си знам, че постъпвам правилно, иначе не бих го направил.

- Не сте ли искали да разговаряте с премиера Бойко Борисов на тази тема?

- Не, аз съм му писал многократно. И го адресирам писмото: До Бойко Борисов-съучастник в убийства на български граждани. До транспортния министър пиша: До Ивайло Московски- убиец на български граждани. До главния прокурор пък адресирам: До Сотир Цацаров-укривател на убийци на български граждани. Като свърша да протестирам тук, ще отида и пред ВАС, защото само те могат да разгледат поведението на Цацаров.

- Много хора биха се зачудили защо го правите, какъв е личният ви интерес от това да водите тази битка?

- Обещал съм на децата си още преди много години, че те ще живеят в нормална страна, където няма да има разлика между слух и зрение. Т. е. това което виждат, това ще се говори. Бойко Борисов ще ближе поне три месеца раните, които му „нанесе” румънката Моника Маковей. Тя го закова с едно съвсем просто изречение: Бойко Борисов просто лъже, че има борба с корупцията. Това е реплика на годината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 10861 |12.02.2015 Методи Андреев: Държавата да разбие центъра за досиета и компромати . 14| 13825 |16.12.2014 Проф. Йорданов: След 100 г. ще се разбият расите; метисите са по-устойчивите хора . 3| 20944 |28.07.2013 Урологът д-р Стоян Георгиев от 1МБАЛ: През септември разбиваме камъни без болка и извънтелесно с последно поколение техника . 38| 29567 |06.10.2011 Николай Колев – Босия: Цар Киро ми прати 20 бона рушвет, за да го измъкна от затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads