Реклама / Ads
8| 7026 |28.05.2019 ИНТЕРВЮ

Десислава Иванчева: Боря се, защото „имам топки“

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Боря се, защото „имам топки“ . Това каза пред Фрог нюз Десислава Иванчева, която взе близо 30 000 гласа на евроизборите. Ето какво още сподели тя:
 

Г-жо Иванчева, изненадахте ли се, че по изборен резултат изпреварихте дори партии, които са в управлението?

Не мога да скрия, че приятно съм изненадана от резултата, който постигнах на евровота. Това означава, че хората вече не вярват на управляващите и са против репресиите, които се извършват в България. Означава още, че на всички им е писнало от кражбите и корупцията. От 2016 г. сме показали, че се борим срещу измамите и нечовешкото отношение. Стана така, че обикновени хора се борят за правата на обикновени хора. На тези избори се усети, че има много страх. Народът се пази от самото правителство, а това звучи тъжно.

 


 Появи се информация, че вече гледате към местните избори. Вярно ли е, че ще се кандидатирате за кмет на София?

Гражданите ще участваме на всички нива на местните избори-кмет, районен кмет, общински съветници. Доказахме, че сме достойни и можем да управляваме. Разбрах, че ако се грижим за себе си, ще постигнем много по-добри резултати, отколкото ако чакаме някой да ни оправи. Видях, че хората споделят в социалните мрежи искането си да участвам в надпреварата за кмет. Трябва да обмисля тази възможност. Истината е, че още не съм взела решение. Но може и да се съобразя с желанието на хората.

 


 С какви трудности се сблъскахте по време на кампанията?

Трудно се прави такава кампания. Трудно е психически да приемеш, че са ти нарушени правата. Не бях равнопоставена с другите кандидати. Държавата ограничаваше конституционните ми права. Не можех да се виждам с хората, да пътувам в провинцията. Искаше ми се те да ме опознаят по-добре, да разговарям с тях, да разбера какво мислят. Всъщност най-много ми липсваха срещите с хората. Благодаря на екипа, който ми помагаше в кампанията. Той се оказа много креативен и даде възможност поне моите послания да стигнат до всички.

 

-Имаше ли нещо, което не успяхте да им кажете?

Хората не трябваше да знаят, че ми е тъжно на душата.

 

Направихте ли равносметка какви хора с ви подкрепили на изборите?

Има много българи у нас и в чужбина. Гласове са дошли от Истанбул. Роми също са ме подкрепили. Палитрата е цветна. И няма как да не благодаря на тези хора с цялото си сърце. Покланям се пред смелостта им. Законите у нас така са направени, че спъват по всякакъв начин гражданската инициатива в управлението.

 

Сега къде се намирате, с какво се занимавате?

В болницата съм. Предстои ми операция. Тя трябваше да стане по-рано, но я отложих заради кампанията.

 

Какво се случва с делото, протестирахте ли решението на първа инстанция, която постанови 20 г. затвор за вас и 15 г. за Биляна Петрова?

Тази седмица ще пуснем нашето възражение срещу решението на съдия Иво Хинов. Адвокатите ми ще оборят мотивите му. Този съдия наруши правата ни, като ни задържа директно в съда, с мотива, че хората ни обичат и харесват. Втората съдебна инстанция обаче каза, че неговите мотиви не са законни, заради което бяхме пуснати от ареста. Между другото съдебният заседател Мария Праматарова, която ме призна за виновна, беше и член на РИК на община „Младост“. Няма да се изненадам, ако науча, че същият този човек върши някаква дейност и в болницата, в която лежа.

 

Успяхте ли да се запознаете с разследването на Фрог нюз за жената до зам.-главния прокурор Иван Гешев, от което става ясно, че тя има обща фирма с ортака на основния свидетел по делото Александър Ваклин.

Уникално разследване. Това е голямо попадение. И мога да ви кажа само едно- пазете се.

 

Но институциите мълчат. Прокуратурата се прави, че не го забелязва. Гешев отказва коментар.

В България всички будни хора се мачкат. Но само, когато се увеличава броя на смелчаците, които надигат глава, нещата ще се оправят. Напоследък има раздвижване и надежда. Корупцията е голяма и силна.

 

Тогава защо вървите с рогата напред?

Правя го защото ми пука и „защото имам топки“. Омръзна ми някой да ми обещава да ме оправи, след като мога и сама да се оправя.

 

 

Интервю на Катя Илиева

 


 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 16945 |21.05.2019 Писателят Недялко Славов: Реката спира пред този, с когото може да говори . 12| 50277 |15.05.2019 Адв. Мюмюн Йълмаз: Наглостта на Доган няма граници, гаври се с обикновените граждани и по време на пости . 9| 18307 |09.05.2019 Политологът Димитър Ганев: Слави Трифонов има потенциал да влезе в политиката . 20| 23825 |07.05.2019 Ренета Инджова: Нека настаним бежанците у нас в къщите за гости

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads