Реклама / Ads
5| 13059 |10.11.2017 ИНТЕРВЮ

Д. Байрактаров: Защо ли Валери Симеонов се гордее, че е в черния списък на Азербайджан?!

.
Димитър Байрактаров
Вицепремиерът Валери Симеонов би трябвало да даде отговор на въпроса от какво е породена неговата гордост, че е в черния списък на Азербайджан?
 

Присъствието му в този списък не го ли лишава от възможността ефективно да защитава икономическите интереси на България? След като не се сеща сам да си подаде оставката, тогава тя трябва да му се поиска, заяви в интервю за Фрог нюз журналистът и народен представител в 43-то НС Димитър Байрактаров.


- Г-н Байрактаров, изнесохте информация, че срещу вицепремиера Валери Симеонов е образувана съдебна поръчка от страна на Азербайджан.

 

- Това е съдебна поръчка, която е образувана по много сериозни членове от Наказателния кодекс на Азербайджан. Те са за връзки с терористични организации и действия срещу целостта на държавата Азербайджан. Извършени са процесуални действия от Националната следствена служба и ВКП и доколкото знам всички материали са изпратени в Азербайджан. Аз бях също призован като свидетел. Освен мен  вероятно са призовавани и депутатите от ОП Християн Митев, Валентин Касабов, Петър Петров.

 

Съвсем скоро президентът Румен Радев беше на посещение в Азербайджан, на което странно защо не присъстваше нито един представител на правителството. Отношенията на България с Азербайджан са от изключително важно значение за нашата енергийна сигурност, както и на европейската такава. Южният газов коридор, за да бъде реализиран, трябва по него да тече азерски газ. Той е изключително важен и за ЕС. Със своите действия вицепремиерът Симеонов чий интерес обслужва? Интересът на чужди коорпорации, които са силно заинтересовани Южният газов коридор да не се случи, от което България губи много, тъй като може да бъде заобиколена като транзитна страна и загубите да бъдат за стотици милиони? Симеонов би трябвало да даде отговор и на този въпрос. Едва ли той  може да защитава ефективно икономическите интереси на България и трябва да му се поиска оставката.


- Тези дни имаше пресконференция на представители на НФСБ, че напускат нейните структури. За нея малцина научиха.  Защо?

 

- Много малко медии я отразиха, обяснимо защо. Така наречените „големи” медии за пореден път показаха, че се страхуват да отразяват истини, които засягат властта. Чест прави на БТА, че публикува съобщение за тази пресконференция. Масово структурите на НФСБ и ВМРО напускат и снемат доверието си от техните лидери и депутати.Такива процеси са заявени в Добрич, Бургас, Шумен, Стара Загора, Враца, София-град, София-област, Харманли и в много други райони. Когато нямаш политическа подкрепа от хората, които са те избрали, моралният дълг е да подадеш оставка.

Хората са категорични, че са излъгани от ръководителите на двете формации и депутатите, излъчени от тях след изборите на 26 март. Прецедент е в българската история масово да напускат членовете и поддръжниците на дадени политически сили като снемат доверието си от лидерите и депутатите, които са избрани да ги представляват.

 

Последната масова проява на напускане на партия НФСБ е в Хасково, където 20 структури начело с областния координатор Кръстьо Кръстев заявиха, че снемат доверието си от депутатите и ръководството на НФСБ. Публично доверието снеха и областните координатори Валентин Николов, Ангел Божидаров, Румен Русев, Павлин Цветков и много други.

 

- Нищо не казвате за партия „Атака”. Тя също е част от Обединени патриоти.

 

- За политическите трупове е нормално да не се говори.

Тези формации влязоха в парламента с няколко основни обещания – увеличение на минималнатапенсия на 300 лв. и индексация на всички останали пенсии; борба с монополите; повишаване на сигурността в малките населени места; намаляване цената на тока. Виждаме пълно отстъпление от предизборната програма, която прокламираха тези лица пред своите избиратели. Това означава, че целта на тези хора е била единствено да се докопат до властта.

 

- След масовото напускане на хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов ще последва ли преформатиране на властта или ще се премине към нови избори?

 

- Може да се случи преформатиране на властта. Обединените патриоти са вредни и опасни за властта.Те не работят за народа. Ще се получи правителство на малцинството. ГЕРБ трябваше да го направи още в самото начало, за да могат да носят еднолично политическата отговорност, а не да сме свидетели непрекъснато на скандали, които са продиктувани изцяло от управленческата неспособност на Обединените патриоти. Каракачанов ще остане в историята като единственият военен министър срещу когото са се разбунтували най-елитните части от българската армия – пилотите на бойни изтребители. Виждаме непрекъснати кавги в МС между Каракачанов и Валери Симеонов. За Симеонов бойните изтребители са прекалено скъпи играчки. Всеки български гражданин би трябвало да се срамува от такива представители на изпълнителната власт и незабавно да им поиска оставката.


- Предстои вот на недоверие. Каква ще бъде неговата роля?

 

- Той може да ескалира етническо напрежение, което е изключително опасно. Една от струните, на които дрънчат така наречените Патриотари, е отричане на определени слоеве от българското население, които изповядват различна от християнството религия. Това е опасно.

 

- Подкрепихте протеста през септември, на който бе избрано алтернативно правителство. Каква е равносметката от него?

 

- Този протест, колкото и да беше осмиван, даде своите резултати.

Вдъхна увереност на много хора да протестират за правата си. След нас излезнаха на протест учените от БАН, синдикатите, пенсионерите,хората с увреждания срещу които се води откровена некадърна политика на тотален геноцид, полицаите.  

 

- Наближава времето за нашето европредседателство. До този момент много са похарчените пари, но сякаш не се вижда за какво. 

 

- Това, което ще разбере българският народ след него е, че са изразходвани 150 млн. лв. и не се знае още колко ще бъдат похарчени. Тогава ще разбере, че нищо не сме поучили от него. От сега е ясно, че не са очертани приоритети в краткосрочен и дългосрочен план, които да бъдат защитавани по време на председателството ни. Като че ли е по-лесно на политиците да използват клишетата, че европредседателството щяло да бъде най-великата реклама за българския туризъм. 

 

Интервю на Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 14935 |02.05.2017 Първан Симеонов: ДПС ще е близо до управлението . 2| 17788 |20.04.2017 Горан Симеонов: Римейк на опълченците на Шипка не гарантира българския национален интерес . 6| 9746 |28.02.2017 Първан Симеонов: Хората се научиха да различават популизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads