Реклама / Ads
41| 17393 |21.10.2011 ИНТЕРВЮ

Димитър Куцаров: През 2014 г. идва крахът на България

.
ГЕРБ замества Доган в тройната коалиция, която ни управлява. Кунева, Бойко и Първанов са в съюз против всички, Яне Янев лъже, никога не съм го охранявал. Октоподът ни окупира цяла Европа, твърди кандидат-президенът.
 


Интервю на Васил Василев

 

- Г-н Куцаров, какво куца в държавата и ви провокира да се кандидатирате за президент?

 

- В държавата всичко куца. Където и да погледнете, навсякъде ситуацията е една и съща. В някои сфери дори всичко е парализирано и не може даже и да куца. Икономиката, здравеопазването и транспортът ни например са в това изключително тежко положение. Винаги съм бягал от политиката. Близкият ми контакт с големи световни политици и последното ми ходене до Вашингтон, където проведох разговор с един от най-влиятелните сенатори в Щатите, ме накараха да се замисля. След една моя визита в Брюксел окончателно реших да се кандидатирам за президент. Моето желание е да върна хората на земята и да ги измъкна от нереалния свят, в който живеят благодарение на политиците ни.

 

- Достатъчни ли са правомощията, които Конституцията дава на държавния глава?

 

- Не са достатъчни правомощията, но е важно какъв човек разполага с тях. Президентът има правото да не подпише закон, който ощетява гражданите. Ако парламентът отхвърли ветото му, той на свой ред има правото и дори задължението да направи референдум за вредния законопроект. Когато народът гласува против това предложение, Народното събрание е длъжно да се съобрази с това. Българската Конституция трябва да бъде променена и изцяло пренаписана. Колкото и луд да е Яне Янев, е много прав в това отношение. 

 

- Какви са впечатленията ви от първия телевизионен дебат между кандидат-президентите Плевнелиев и Калфин?

 

- Изобщо не искам да коментирам този дебат. Ивайло Калфин е под шапката на БСП. Ако хората изберат Калфин, то това означава, че дават трети мандат на Георги Първанов. Що се отнася до Росен Плевнелиев, с неговия избор автоматично се превръщаме в президентска република без да променяме Конституцията. Всичко на практика ще се контролира от един човек и за всички е ясно кой е той. Кандидатът на Бойко Борисов има разлепени 600 000 плаката в цялата страна. До колкото си спомням ГЕРБ обвиняваше на парламентарните избори Яне Янев, че имал прекалено много билбордове. От това по-голямо лицемерие няма.

 

- Следите ли внимателно социологическите проучвания, които ви поставят на едно от последните места на изборите?

 

- Аз следя единствено реакциите на хората по време на моята обиколка. Повечето са невероятно изплашени. Сред обществото има насаден страх за последните 20 години. Българите отказват да гласуват, защото нямат вяра в хората, които трябва да прилагат законите. Доверието в МВР е спаднало драстично, никой не вярва на прокуратурата и съда, защото не защитават правата им. В същото време хладилниците на гражданите са празни и живеят на ръба на оцеляването.

 

- Кой отврати хората от политиката и ги изгони от тъмните стаички?

 

- Всичко се дължи на предварително написан план през 1987 г. – да се капсулира вотът на циганите и да се дава на „правилната” партия, когато е нужно. Тази схема работи непрекъснато повече от 20 години. Основните диригенти на тази опера са ченгетата от Държавна сигурност. До днешен имаме например посланици от ДС. Навсякъде котират Росен Плевнелиев като най-успешният министър на ГЕРБ. Това според мен е голяма грешка, защото най-добрият от екипа на Бойко Борисов е външният министър Николай Младенов, който отстрани посланиците, свързани с ДС. Що се отнася до Плевнелиев, не съм много сигурен дали той, или премиерът построи всички инфраструктурни проекти.

 

- Въпреки кризата в държавата, сте успели да реализирате успешно бизнеса си. Това не опровергава ли думите ви за лошо управление на страната?

 

- Естествено, че има хора, които успяват да пробият и да реализират частния си бизнес, но с цената на много падения, много похабени нерви и спънки, които се преодоляват с упоритост и издръжливост. Тревожи ме фактът, че хората като мен в България останаха много малко. Пред мен винаги е имало две алтернативи – да емигрирам или да заложа всичко – пари, име и репутация, за да се опитам да променя нещо. Аз избрах втория вариант. Средният бизнес в България тотално умря. Говорят ни за някаква финансова стабилност, учим другите държави как да се държат  и пр. Искам да задам въпроса „какво ще правим след изборите”? В момента тече кампания и цялото внимание на хората е насочено към предстоящия вот. Едва ли някой може да ми даде адекватен отговор. Българският октопод става все по-голям и вече се е разпрострял в Европа.  Фактът, че постоянно в България идват лидери от ЕНП и ни „напътстват”, показва оронването на техния авторите и на този на ЕС. В момента се прилага моделът на СССР, само че под името „европейски съюз”. Недопустимо е хора от други държави да се месят във вътрешната политика на България, както беше по времето на социализма. Срамно е за Европейския парламент по време на президентски избори у нас да идват Барозу и Бузек. Това е груба намеса във вота на българските граждани.

 

- Каква е съдбата на Европейския съюз? Ще се разпадне ли както СССР?

 

- През 2014 ще дойде крахът на България. 40% от 284-те български общини ще отпаднат. Срокът за субсидиране от ЕС ще изтече и се опасявам, че няма да бъде подновен. Тогава Барозу и Бузек трябва да си понесат политическата отговорност не пред българите, а пред целия ЕС. Тогава трябва обяснят защо, идвайки в страната ни казват, че единственият европейски президент е Росен Плевнелиев. Те допринесоха за тоталната диктатура в държавата. Паралелно с това се разиграват и други политически сценарии. Убийството на момчето в Катуница не е случайно, а е част от политическите провокации. През 2009 г. отново предизборно беше убит младеж, за да бъде стикован разпиления вот на циганите. Визитата на Дилма Русеф също не беше случайна.

 

- Дилма Русеф беше в България по покана на президента Първанов. Означава ли, че той също агитира гласоподавателите?

 

- Изобщо не изключвам Георги Първанов от тройна коалиция, която все още си управлява страната. В нея косвено играе Ахмед Доган, който е заместен от ГЕРБ, Първанов – отиващият си държавен глава, който представлява БСП, и Меглена Кунева от НДСВ. Това е триглавият змей, за който говоря още от самото начало на моята кампания. Фактът, че представителите на ГЕРБ, БСП и НДСВ не искат да влязат в открит дебат с останалите опоненти за „Дондуков” 2 е красноречив. Новата тройна коалиция иска да има свой президент, независимо кой ще е той. Неговата функция ще бъде да обслужва интересите на задкулисните играчи и олигарсите, които стоят зад нея.

 

- Защо Кунева е ключов играч според вас при положение, че НДСВ е в нокдаун след последните избори?

 

- Меглена Кунева заяви, че е независим кандидат за президент. В същото време на представянето си беше събрала целия антураж от НДСВ, включително дойде и „негово величество” Симеон Сакскобургготски. Най-парадоксалното в случая беше, че Кунева беше подкрепена от любимката на Борисов еврокомисаря Кристалина Георгиева. За вас и за мен може би звучи ненормално, но за тази тройна коалиция всичко е логично. Хората трябва да разберат това и е крайно време да накажат триглавия змей с гласуването си. Точно за това с Камелия Тодорова решихме да се кандидатираме на предстоящите избори. Ако българите не гласуват или си продадат бюлетината, трябва да се сърдят единствено на себе си.

 

- Вярно ли е, че вашата фирма е охранявала на последните избори РЗС и ДСБ, както твърди Яне Янев?

 

- В момента фирмата ми се ръководи от дъщеря ми. В сайта на охранителната ни компания са публикувани всички ВИП-личности, които сме обслужвали. Ние сме охранявани Джефри ван Орден, който разкара Яне Янев. Услугата ми беше поискана от Лондон и той няма нищо общо с това. Искам да кажа на Яне да не се прави пред чужденците, че знае английски, кимайки, защото излага България. Ван Орден на третия ден разбра, че Яне не знае английски, защото през цялото време кимаше и казваше „yes, of course”. Осъзна, че Янев не го разбира, като го попита „тази манджа не ти ли предизвиква газове”, а лидерът на РЗС все си кимаше и отговаряше “yes, of course”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 26711 |22.04.2011 Димитър Иванов: Б. Борисов е народен цар като Борис ІІІ . 9| 8258 |01.06.2010 Димитър Фицов: Изкараха ни криминални престъпници . 46| 33121 |06.11.2009 Димитър Иванов: Живков падна след психологически преврат с принуда . 32| 27738 |22.06.2009 Проф. Димитър Иванов: Шепа псевдополитици и олигарси станаха акционери на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads