Реклама / Ads
13| 8803 |24.11.2009 ИНТЕРВЮ

М. Димитров: Империята "Кръстева" превзема СДС

.
Мартин Димитров Източник: Вяра Йовева
Олигарсите няма да успеят да повлияят на нашите членове, категоричен е Мартин Димитров, председател на СДС и сред фаворитите на партийните избори на 29-ти ноември.
 

Интервю на Васил Василев


- Г-н, Димитров, вчера г-н Иван Сотиров, секретар на СДС, каза, че лидерът на партията ще стане ясен на балотажа. Ще се стигне ли до такава ситуация?


- На г-н Сотиров не му е работата да обикаля с който и да е кандидат за председател на СДС из страната. Един главен секретар на партията трябва да има обективна и безпристрастна позиция. Това е първият фундаментален въпрос. Вторият – като гледам настроенията в СДС, не мисля, че ще има балотаж, тъй като хората оценяват кой каква работа е свършил. Аз обикалям с кандидатите и на всякъде чувам въпроса – „каква работа свършихте през последната година?”. Понеже е ясен отговорът на този въпрос, не мисля, че ще се стигне до балотаж.

- Напоследък стана „модерно” в партиите да има определени лобита. Как стои този въпрос в СДС?

- СДС има едно предимство пред всички останали партии в България. Ние сме абсолютно на чисто, ние сме партията на почтените хора, при нас няма нито съмнителен бизнес, нито някакви лобита. Имайте предвид обаче, че за тези вътрешни избори много лобита се намесиха, безспорно. Мога да ви дам следния пример: всички медии, близки до Ирена Кръстева бълват лъжи и пишат открито срещу мен, с което очевидно подпомагат някого от останалите кандидати. Тези медии освен това не са случайни, знаем кои фактори и кой стои зад тях. Но аз не искам да се спирам на това, а по-скоро на факта, че членовете на СДС пределно ясно виждат каква е картината и няма да позволят партията да бъде продадена.

- Какво е вашето обяснение за тези атаки от страна на медийната група на Ирена Кръстева?

- Искам само да поясня, че не говоря за личността на Ирена Кръстева конкретно, а за хора от определени кръгове, които не желаят да има едно истинско, обективно и независимо СДС. Това ги дразни и ги влудява. Те искат в СДС да има кукловоди, което аз докато съм председател категорично няма да допусна.

- Мислите ли, че атаките срещу вас са свързани и със създаването на Синята коалиция заедно с партията на Иван Костов ДСБ?

- Най-трудното в политиката е да обединяваш, много по-безразсъдно е да разделяш. Това, което успяхме да направим, е да обединим десните хора в България и по някакъв начин да им осигурим повече места в парламента. Това обединение трябва да продължава. Това е пътят в дясно.

- Дори хора от вашата партия обаче ви определят като послушник на Иван Костов. Обиждате ли се от тези нападки и ще се окажат ли пагубни за вота в неделя?


- Това са нелепи неща. СДС има 2 пъти повече места в парламента от ДСБ. Нека Любен Петров например постигне два пъти повече съветници в общината, и тогава хора като него да говорят по въпроса.

- Той заяви, че ще работи за спазване на устава в партията. Означава ли, че до сега сте имали проблеми с неспазването му?

- Най-интересното е, че именно хората, които говорят за устава имат прегрешения в тази посока. Обикаляйки страната, членове на СДС ми задават следния въпрос: „Защо определени хора липсваха на предизборната кампания за Народно събрание? Нямаше ги на нито една проява?”. Така че всеки носи отговорността. Не могат хора, които са участвали на 5 предизборни кампании сега да говорят за спазване или неспазване на устава. Първият принцип за спазване на устава е да се работи изцяло за успеха на СДС. Хората в страната постоянно питат моите конкуренти – „какво свършихте за последните две предизборни кампании? Коя теза издигнахте и защитихте през последната година?”. На тези много важни въпроси няма отговори. Те именно ще определят гласуването на 29-ти ноември.

- Какво ще се случи с Мартин Димитров при неуспех в борбата за председателския пост на СДС?

- Аз винаги ще остана и ще работя за партията. Имайте предвид, че докато беше председател на СДС Пламен Юруков, човек, който според мен не се справи, много тежко се провали и въвлече СДС в много трудна ситуация, от която аз и колегите много трудно се измъкнахме. Тогава аз отново, въпреки несъгласието ми с политиката, която водеше, продължих да работя за своята партия. Познавайки членовете на СДС, които много трудно могат да бъдат повлияни от олигархични кръгове, смятам, че ще получа много сериозна подкрепа на 29-ти ноември.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8085 |07.09.2009 Б. Димитров: В Македония търгуват български паспорт за 10 000 евро . 10| 10240 |04.05.2009 Частният детектив К. Димитров: Възможно е сърби и руснаци да отвличат . 5| 5856 |24.06.2008 В. Димитров: При Ананиев и Свинаров има най-много апорти и замени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads