Реклама / Ads
101| 16747 |23.11.2012 ИНТЕРВЮ

Ж. Ганчев: След 5 юли 2013 ще съм нужен на България като никога досега

.
Жорж Ганчев
Професорът по икономика и съветник на банките в Лондон, Димитър Иванов, ми се обади, да ми каже: „Жорж, този път идвам да се включа с вас в борбата, защото и аз имам много да връщам на България”, разкрива за Frognews.bg Жорж Ганчев, който се връща в активната политика.
 

Интервю на Ана Кочева

 

- Пак започвате отначало г-н Ганчев, защо все така се получава при Вас?

 

- Защото у нас нещата са съвсем други и редовно се елиминират личностите, които превъзхождат масата. Разбирам комплексите на малката ни нация с трагична история. Осъзнавам и глада за бързи пари, кариера и удоволствия за сметка на други. С моите знания, ТВ опит от САЩ и 56 песни на 8 езика бях единственият човек с рейтинг в телевизията на Манджуков. Но и това не попречи на бъда свален от ефир от редовите посредственостти. А по въпроса за народните дела - 23 години случайни нашенци се вихрят само за пари и безсрамно работят срещу отечеството. По света това е равно на углавно престъпление, а по времето на Левски такива предателства са били наказвани със смърт.

 

- Властта в момента търкаля ли се по улиците?

 

- Вече не! Тя бе заграбена от група тлъсти олигарси, монополисти и корумпирани политици. Властта може да се върне при народа само когато той е узрял и създаде отговорно и предано гражданско общество. Трябва ни силно ПРОБЪЛГАРСКО експертно правителство, което няма нищо общо с ИЗНОСЕНИТЕ политически цербери. (Докато не се подмлади, БСП изобщо не е вариант.) Преди да замине за САЩ, говорих с юриста им Мишо Миков. Казах му: „Мише, от вашите стари урунгели няма никакъв смисъл. Като група те са толкова лъжливи, че ми се повръща от тях! Всички се мразят и почти не могат да се гледат. Само ЯСЛАТА ги сплотява. Това направо е страховито! Не може такава партия да е полезна, докато не се изчисти! Моля, спомни си Христовата идея с двете ризи.” Излиза, че Бай Тошо е бил 10 пъти по-силен и ефективен български премиер, съдейки по резултатите. За 33 години власт е имал шанса да стане опитен практик и като всеки селски хитрец е използвал възможноста да изработи руските си попечители. Вземал петрол почти без пари и го продавал на други държави. Затова сиренето е било 1,60 лв. Да не говорим за оръжейната промишленост и модерните за времето си технологии.

 

- Е, мина вече времето на сиренето без пари...

 

- СССР наистина е раздавал, а покрай него и НИЕ сме раздавали. Бащата на Сергей Станишев е раздавал НА ЕДРО народната ни пара. Коя бе България, да спонсорира Никарагуа, Куба, Африка и т.н.?!? Щенията на Коминтерна бяха наша отговорност? Отечеството ни отдавна трябваше да се погрижи за нашите  невероятни млади таланти във всички области в научната мисъл, културата и спорта, занаятите и професиите на средната класа.

 

- Има ли още място за старите кучета в политиката?

 

- Народът ще реши на 5-и юли 2013 г. Всеки знае, че съм тук НА ПОЛЗУ РОДУ. Не съм поискал пенсия или заплата. Нямам участие в един борд на директорите поне „за цяр”, нито партньори в хилядите фирми, които членуваха  в Бизнес блока. Това е атестацията ми за патриотична биография. Един път не съм бил арестуван ни в Англия, нито в Америка, да не говорим за България. Достойно понесох всички удари, когато народът ни наивно тръгна с лъже-социалистите, а после и с оня прокълнат мавър, чиято жена (партийна секретарка в завод „Ворошилов”) злокобно попържаше колегите си, после трупаше пари по време на ембаргото. Радвам се, че вече се задава нова ера за нашия издръжлив народ! Сигурен съм, че ще реши да събере най добрите си експерти и ще състави едно правителство на националното спасение. Даже професорът по икономика и съветник на банките в Лондон, Димитър Иванов, ми се обади, да ми каже: „Жорж, този път идвам да се включа с вас в борбата, защото и аз имам много да връщам на България.”

 

- Кои други хора сте привлякъл този път?

 

- С нас е проф. Ангел Георгиев от НБУ, съветват ни двамата професори по икономика Чавдар Николов и Ганчо Ганчев, плюс Емо Найденов, проф. Д-р Нансен Бехар и много други, които не искам да изреждам, за да не им навредя.

 

- Да събираш хора за партия си е като селекция за спортен отбор. Като спортист би трябвало да познавате риска в тези неща.

 

- Не мога да гарантирам, че няма да бъда препънат или предаден. Но съм убеден, че в народните дела не трябва да се правят големи компромиси. В личен план, колкото и да са ме ограбвали, осмивали и удряли под пояса –

още съм по-напред от „душманите”.

 

- Какъв е вашият сценарий? Да допуснем хипотетично, че нещата се развият така, както ги мислите.
 

- Трябва да публично да поискам МАНДАТ, за да вкараме двайсетина кадърни депутати в парламента. През 90-те народът на два пъти ми даде по 1 милион гласа мажоритарно, а също и за по 13 депутати в два парламента. Гордея се, че съм ученик на Ханс-Дитрих Геншер, който в девет поредни правителства в Германия беше изкусният балансьор в центъра. Когато радикално тръгнеха християндемократите или социалдемократите, той  успокояваше „топката” в центъра с разум, мъдрост и талант. Удивителен реал-политик, като Ото фон Бисмарк и ученик на Кардинал Де Ришельо – един от най-умните политици в историята на Франция. Бащата на втората ми жена в Лондон бе президентът на универсалните магазини Woolworth - Уилям Меткалф. Благодарен съм, че ме водеше в клуба на консерваторите, където индиректно се научих да уважавам по-умните и разбрах що е то демократичен ДЕБАТ. И най-вече - що е то политическа интуиция и как да се употребява тя като компас във всяко едно действие на обществото. И че политиката не е нищо друго, освен „Изкуство за балансиране на възможностите”...

 

- И все пак сигурно би Ви се наложило да припознаете някого като партньор?

 

- Този път ще бъдат припознавани личности, а не партии. Ще работим с тези, които наистина могат да бъдат полезни за България. Националистически партийки никнат всеки ден. Знам кой ги създава, за да размива вота на хората. Но вече се усеща как обществото „проглежда” и разбира, че патриотичната идея е над всичко. Че е по-голяма от битките „ляво – дясно”, „червено - синьо”.

 

- Дайте да не си говорим априори!

 

- Времето на алчните за власт всезнайковци изтича. Ако имаха поне половин грам мозък, щяха да разберат, че подготвените и независими личности са им нужни като слънцето и въздуха. Тяхното его виси като Айфелова кула над неволята, болестите и нищетата на народа ни. Самохвалните им тиради вече не помагат на никого.

 

- Е, политическото самочувствие не е непременно лошо нещо. Очевидно е, че Вие също го имате.

 

- Аман от измислени биографии! Няма ли човек сredibility (правдоподобност – б.ред.), той си го създава по изкуствен начин. Силови играчи и ученици на чичко Сталин вече са демоде в целия свят. Скоро ще бъдат анахронизъм и в България.

 

- Бойко няма ли политическа интуиция?

 

- И гений има! Гения на саморекламата е важен в политиката. Но той е до време. Винаги можеш да грабнеш фантазията на един оскотял, обеднял и  опрян до стената народ. Но какво става после?!? Диктатурата на пролетариата също обсебваше всички медии, вербуваше, извиваше ръце, харчеше пари, за  които никой не им търсеше сметка – и вижте къде ни докара! Съдийството в държавата ни е още по-корумпирано, макар че живеем в милиционерска република. Само Бойко ли да обвиняваме за това? Не е луд този, който яде зелника, докато има кой да му го дава. Нека не му пречим да си довърши мандата. Но благородството и аристократизмът в политиката не се продават в „Плод-зеленчук”, а се създават с с векове. През юли ще видим дали народа ни е разбрал тази максима.

 

- Добре, все пак с кого ще правите политика?

 

- Със Сергей Станишев абсолютно не. Отдавна съм казал НЕ на техните мултимилионери. Лява партия с дясна политика? „Благодарю Вам ужасно”,

казват братушките.

 

- Е, има и дами в политиката...

 

- Меглена Кунева се отказа от тъста си, твърдейки, че не била живяла добре по време на комунизма?!? Баща й Стилян Кунев от Младежкия театър беше буфосинхронист и прекрасен човек. Същият нямаше да одобри раболепната й служба при Кобурга и бюрократите в Брюксел във вреда на България.

 

- Като Ви слуша човек, излиза, че има пълен дефицит на ценности.

 

- Вижте какво се случва в Синода,  където някои нямат нищо общо с Бога. Колко чисти хора има там?!? Изолират Неофит, чийто глас, чест и осанка нямат равни. Защо никой не чува за него от кабала на алчните за пари и власт прелюбодейци? Кой по-добре от Неофит може да защити и обгрижи църквата ни, която през вековете беше опора на българския народ? Отец Иван е друг пример за отдаденост и благочестие, а никой не говори за него? Познавам също и Варненския митрополит Кирил, който е по-свестен от кабала. Но поне да не сложиш Неофит на везните, това е кощунство и явно богохулство.

 

Разглеждахме доста снимки с Вас, на които сте с хора от целия световен политически елит, вкл. и с руски управляващи. Как гледате на енергийния ни диалог с Русия понастоящем?

 

- Русия е важна държава за нас във всяко отношение. Не трябва да им се дава пълен карт бланш за енергийна доминация, но са ни близки и симпатични. Казвам „Не” на Белене. Поради малодушие БСП провали тази сделка, а сега търсят някой да им е виновен. Много голяма е разликата между първоначалните 4 милиарда и настоящите 12, (а може да станат и 13.) Българският народ няма платежоспособност за такива суми. Платеният реактор може да се използва за блок 7-и на АЕЦ „Козлодуй”, ако бюрократите в Брюксел не ни замотаят с техните бавни „разрешения”. Иначе ще трупаме още неволи върхи нашия беден и измъчен народец.

 

- Все пак, не разбрах на какво разчитате той да подкрепи точно Вас?

 

- Не разчитам на нищо, а си пробивам път с убедителни неща. С действия, които хората, даже и с елементарна интуиция, разбират. Техният трибун се казва Жорж Ганчев, а не Сульо и Пульо, Атанас и Спас...

 

Тръгнахте ли вече, обикаляте ли?

 

- Ходя, когато е нужно. От сто души на улицата - две трети ми казват добра дума. Проблеми с народа си нямам.

 

-  Само че важното е хората, като влязат в тъмната стаичка, какво ще направят.

 

- Това е техен проблем, техният живот. Бях изгонен от Спортната рота през 1958 г. за отказ да вляза в ДКМС. Бях разжалван пред строя и пратен в кашишкия полк на Аязмото в Стара Загора, защото още тогава бях независим чешит. Казах "майната им" на казионните организацийки, но останах свободен човек! Имал съм само едногодишни договори по цял свят, без чорбаджии на гърба ми. Но сега, когато генът ни е вече на ръба на оцеляването, не мога да спя спокойно, когато даже генетичната ни банка се срива, ведно с културата и историческата памет.

 

А ако се срине и НПО на изборите?
 

- Глас народен - глас божи. Не трябва да се косиш в такива моменти, а някакси да си ПОЛЕЗЕН. Да си по-щедър, отколкото другите  към теб.

 

Да де, но все пак си остава усещането, че заформяте някаква игра.

 

- При мен игри няма, когато ножът е опрял до кокала за всички. Животът е  кратък. В него имаш майчин език свещен и православната религия на дедите си. Не можеш да избираш рода си на рафта, като прах за пране, и да го ползваш само когато имаш нужда! Учудвам се, че и втората ми родина – Англия - още има доверие в мен. (През септември съветвах Чери Блеър, преди да срещне президента Плевнелиев.)

 

- А загледа ли българинът по-умно в резултат на Вашия призив?

 

- Ако до 10 години българинът не обърне нещата радикално, ако няма в семейството си поне 2-3 деца, а емигрантите ни в чужбина престанат да припознават родата си в България – нацията ни ще бъде затрита! Ще бъдем превзети без един изстрел. Възраждането на османизма вече се манифестира по целия свят и не можем да виним 80-милионната Турция за това. Глупаво е три наши правителства да подкрепят Ердоган за Европейския съюз. И някакви случайни наши националистически и фашизоидни типове да правят аматьорски простотии-глупости около джамиите в София и страната. Това само налива вода в мелницата на Ахмед Демир Доган, който е чума за България. Към радикалния ислям главно ЗАКОНЪТ трябва да бъде безпардонен! Да има драконовска сила и власт спрямо ВСИЧКИ нарушители. Така се пази държавността и само така се защитава НАЦИЯТА!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 14176 |19.12.2011 Доц. Антоний Гълъбов: Путин ще попари оптимизма на Борисов след изборите в Русия . 49| 13489 |29.11.2011 Кольо Парамов: След БСП Станишев ще провали и ПЕС . 54| 12447 |21.08.2011 Ал. Йорданов: Сините минаха в лявата лента след вота срещу ГЕРБ . 40| 20101 |18.01.2011 Жорж Ганчев: Соцвисокомерието на Борисов ще затрие ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads