Реклама / Ads
17| 14303 |08.08.2019 ИНТЕРВЮ

Георги Георгиев: Полицаи подкрепят мен и кандидатурата на Бойко Атанасов, готвим национален протест

.
Георги Георгиев
Полицаи се подписаха в подкрепа на кандидатурата на Бойко Атанасов. Това каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев. Ето какво още сподели той относно готвения национален протест през септември:
 

Г-н Георгиев, преди ден вие отказахте да се явите в полицията във Видин, за да ви бъде направена полицейска регистрация. Има ли някаква реакция от страна на вътрешното ведомство, след този отказ?


В МВР внесох официално аргументирано уведомление защо няма да се явя в сряда. Първоначално не искаха да го приемат във видинската полиция. Впоследствие решиха, че трябва да спазват законите на страната и входираха документа в деловодството. По идентичен начин на мен и на съпругата ми бе отказано в районното във Видин да ни приемат сигналите за мутренската атака срещу нас от Канал 3. Налажи се да се обърнем към областната дирекция на МВР. Същото това районно отказа три дни да се отзове на нашите повиквания и да реагира, когато беше самото нападение.

 

 Да разбирам, че не сте се явили, за да ви вземат ДНК и отпечатъци от пръстите?


Не не съм. В момента топката е в тях. Те нямат полезен ход. Твърдят, че има съдебно разпореждане, но на мен подобен документ не ми е показан. Ако ме лъжат, това означава, че ведомството действа като репресивен орган. Как ще ме принудят?! Ще ме заведат насилствено в районното ли?! И на какво основание, искам да знам. Ако си мислят, че по този начин ще смачкат съпротивата срещу мафията, не са познали. Не са се сблъсквали с такова „животно“ като мен. Вярно е, че хората се огъват. Но аз давам аргументиран отпор. Няма да участваме в репресивни действия. Напротив- ще ги разобличаваме със съпротива.


 Знаете ли какви са настроенията във видинската полиция след този ваш отпор?

 

Ще ви кажа – неофициално полицаи ми заявяват подкрепата си. Казват ми, че са солидарни с каузата, на която съм се посветил. Докато бях в полицията, само за пет минути 5-6 полицаи се подписаха в подкрепа на кандидатурата на Бойко Атанасов за главен прокурор. Това показва, че и в средите на вътрешното ведомство много добре знаят какво се случва в България. Аз разбирам поведението на редовите полицаи, защото те изпълняват заповеди на ръководството на МВР, на върха на което стои шофьора на Мето Илиенски. Това показва само едно а то е , че на практика цялата система е ерозирала. На върха на прокуратурата пък са сложили „гнил“ човек. И естествено е всичко надолу да бъде гнило. Прокуратурата от една страна се използва за защита на мафията, а от друга като бухалка срещу неудобните.

 
Вчера вие поискахте Иван Гешев да бъде отстранен от поста му на зам.-главен прокурор. Защо?

 

Ние поискахме от институциите неговото отстраняване. Вчера сме внесли нови сигнали до ВСС и КПКОНПИ. Те са свързани с последното разкритие на „Биволъ“, че жилището неговата половинка е построено от бизнесмена Александър Ваклин. Вашият сайт пък показа, че цената, на която жената до Гешев е купила жилище от ортака на Ваклин е на цена, много по-ниска от данъчната оценка. По българското законодателство това е симулативна сделка. Чрез такива сделки у нас се укриват данъци. Искаме срещу Гешев да бъде повдигнато обвинение. За това на 12 септември от 15 часа пред Съдебната палата започваме национален безсрочен протест,. Ще бъдат блокирани Съдебните палати в големите градове.


Какви ще са исканията ви?


Те са няколко -оттегляне кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, стартиране на нова прозрачна и процедура в която граждани, адвокатура и академична общност да могат да издигнат кандидат. Ще настояваме за оставката на Бойко Борисов и и закон за лустрацията. Това са целите. Излизаме до тяхното постигане. Призоваваме граждани, организации и сдружения да ни подкрепят. Важна е целта и каузата. Надявам се това да ни събере.

 

Позволете ми и един личен въпрос. Знаем, че съпругата ви се бори с тежко заболяване, предстои и трансплантация на бъбрек във френска клиника.. Вие трябва да станете нейн донор. Как ще стане това, след като имате забрана да напускате страната?
 
Аз не само не мога да напускам страната, но имам забрана да напускам и Видин, където живея. Да, аз трябва да съм донор, за да спася живота на съпругата си. Два пъти вече се опитаха да я убият. Осем месеца се борим, за да договорим трансплантацията, която вече е планирана за 20 септември. Това е реалността. Нейното единствено спасение е в трансплантацията. Властите, обаче отново се опитват да го осуетят. Вижте тактиката, която прилагат те е следната - тормоз, репресии, тормоз, репресии. Крайната им цел е да се смажат хилядите, на които ние даваме кураж. Точно такава е целта и на ударите срещу Фрог нюз, Биволъ. Но жертвите са и хилядите други. Какво ще си кажа хората, като  гледат, че искат да ни смачкат.  Но отпорът и съпротивата за тях са тотално неочаквани. Защото те са свикнали да действат само от позицията на силата.

 

Интервю на Катя Илиева

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8436 |18.06.2019 Георги Георгиев: Ударите срещу нас ще ескалират, репресиите ще продължат . 12| 16097 |02.04.2019 Симеон Иванов: Ако Пламен Георгиев е лицето на борбата с корупцията, на ГЕРБ дупе да им е яко . 22| 16904 |25.03.2019 Пламен Георгиев: Няма да се унижавам, да падам на това ниво . 13| 17310 |06.03.2019 Експертът Георги Котев: Изграждането на АЕЦ ”Белене” е абсурд! Защо г-жа Петкова е още министър?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads