Реклама / Ads
27| 15901 |02.04.2021 ИНТЕРВЮ

Георги Георгиев пред Фрог: След записа очаквам прокуратурата да влезе в ролята на бухалка срещу нас

.
Георги Георгиев
След като БОЕЦ разпространи записа от разговор между бившия шеф на ББР Стоян Мавродиев и бизнесмена Димитър Ламбовски, очаквам прокуратурата да влезе в ролята на бухалка срещу нас. Това каза пред Фрог нюз лидерът на организацията Георги Георгиев. Ето какво още сподели той:
 

-        Г-н Георгиев, вие какво разбрахте от разговора между Стоян Мавродиев и бизнесмена Димитър Ламбовски, който в четвъртък вечерта Фрог разпространи?

 

-        Вътре има огромна по обем и разнопосочна информация. От покупката на вилата на Мавродиев, за чието съществуване той отричаше и дори заплашваше със съд журналистите, които пишат за нея, през това, че Пеевски реално управлява държавата, че държи оставката на Бойко Борисов и той решава кога да се подават оставки и дали да има предсрочни избори. Разбираме, че между Мавродиев и Ламбовски върви  разговор, в който се обсъждат теми, свързани с финансиране по европейски проекти. Т. е финансирането на енергийни проекти, евентуално европейски фондове, кредитирани от ББР.

 

-        Казвате днес, че ще сигнализирате ръководителя на ЕП Лаура Кьовеши. 

-         

-        Това именно е частта от информацията за която ще информираме нея и съответно европейската прокуратура. Това са едни класически схеми, които те описват още от времето на „Батко и Братко“. Проекти, при които за  доставките на оборудване и машини се минава през подставени фирми. Те пък надуват изкуствено тяхната стойност.  Така разликата от сумата, която остава след отчитането пред Европа, те си я прибират в джоба. Те споменават думата „щипкат“ по 400 -500 000. Говорят за стотици хиляди лева, все едно говорят за дребни стотинки. До там стига наглостта на тези хора. Ето затова ще сезираме Кьовеши, за да се провери дали има реализирани подобни проекти, с какви пари е станало това и какви са схемите. Съответно дали е приложена тази корупционна схема у нас.

 

-        Прокуратурата потърси ли ви изнесената информация?

 

-        Вие много добре знаете как работи прокуратурата. Вашият екип е част от журналистите, които са наказвани за истината. Преследват ви за това. Миналата година, когато се пусна за първи път информацията за вилата на Мавродиев, прокуратурата трябваше да се самосезира. Но тя, както виждате мълчи.  И ние наричаме това мълчание оглушително. Прокуратурата мълчи и именно затова Пеевски си избра Иван Гешев за главен прокурор. За да може да прикрива техните престъпления и в негово лице да си осигурят безнаказаност. Ние не очакваме държавното обвинение да ни потърси в посока установяване на истината. Очакваме да ни потърсят с цел репресии и наказания отново заради истината. Вие добре знаете за какво става дума. Когато имаш куража да отстояваш истината, държавата на мафията те атакува. Срещу теб се завеждат дела от прокуратурата, погват те МВР и всички останали ведомства. Изпитвали сме го на нашия гръб и вие също сте го изпитвали. Това е, което очаквам от прокуратурата – да влезе в ролята си на бухалка и да накаже тези, които говорят и търсят истината.

 

Въпроси на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8286 |01.04.2021 Майката на Емил Шарков пред Фрог: Ще продължа да търся истината за убийството му и след решението в Страсбург . 16| 11054 |24.03.2021 Първан Симеонов пред Фрог: COVID-19 може да делегитимира изборите . 43| 30874 |23.03.2021 Писателят Кирил Кадийски пред Фрог: Не избори идат! Избор иде! Или народ - или мърша! . 8| 32536 |19.03.2021 Ретро музеят във Варна напуска България. Създателят му пред Фрог: Ако затваряш някой и не му даваш средства да живее се нарича геноцид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads