Реклама / Ads
17| 25649 |10.05.2014 ИНТЕРВЮ

Кoбратa: Това е шансът да покажа кой съм

.
- Кубрат, по-близо си от всякога до мач за световната титла. Наистина ли това бе подаръкът, който чакаше за рождения ден?
 

- Може да се каже, официалните писма до Международната боксова федерация бяха пуснати преди повече от 10 дни и очаквахме да дойде това решение да задължат Владимир Кличко да се бие с мен. Сега ще видим какво ще решат от неговия щаб.

- Очакваш ли той да избегне поради някаква причина двубоя и така да оваканти титлата на IBF?

- Възможно е, но при тези обстоятелства вече съм почти сигурен, че ще има такъв мач. Неговата голяма цел е да обедини и четирите титли, така че едва ли ще се откаже без бой от едната, която вече притежава.

- Какво всъщност означава за теб този мач с Кличко?

- Ами това е възможността, която чаках толкова дълго време. Този мач дава смисъл на всичко, което съм правил до момента. На всичките усилия, тренировки и лишения. Това е шансът да покажа кой съм и какво мога.

- Винаги си казвал, че можеш да победиш Кличко. Напълно уверен ли си в успеха?

- Естествено, че може и да загубя, в живота нищо не е сигурно и гарантирано 100%. Аз просто съм уверен във възможностите си и съм сигурен, че при една добра подготовка шансовете ми за победа ще бъдат големи.

- Какво предстои оттук нататък за теб?

- В понеделник заминавам за Германия и там ще подновя тренировки. Трябва да изчакаме какво ще бъде решено след преговорите, така или иначе всичко ще стане ясно в рамките на 2 седмици.

- Кога и къде очакваш да се състои двубоят с Кличко?

- Със сигурност ще е тази година, най-вероятно през септември или октомври. Според мен мачът ще е в Германия, защото там има най-голям интерес към бокса. Общо взето, там е меката на професионалния бокс.

- Има ли вариант да изиграеш още един мач преди този с украинеца?

- Ако насрочат срещата за септември или октомври, дотогава няма да се бия. Ако обаче определят дата за декември, може и да направя един мач. Всичко това обаче са предположения, нека да изчакаме официалното решение.

24 часа
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9745 |08.05.2014 Ил. Йотова: Днес берем горчивите плодове на Yes политиката . 17| 14687 |28.10.2013 Николай Цонев: Безпринципни властови назначения – това е политика и на ГЕРБ, и на кабинета „Орешарски” . 43| 11359 |01.07.2013 Г. Кадиев: Ако има цена за това правителство, да сядаме и да я обсъждаме . 14| 8991 |23.05.2013 Здравка Христова: Само 15% българи са гласували по съвест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads