Реклама / Ads
17| 15597 |14.11.2018 ИНТЕРВЮ

Костадин Костадинов: Кошмарът на политическия ни елит е, че изтърва юздите на народа

.
Костадин Костадинов
Евродокладът е поредно потупване по гърба. Кошмарът на българския елит е народът да не се раздмърда в люлката си. Все едно има чумна епидемия в страната. Стабилно умиране! Стабила смъртност! Стабилно изчезване! Разследване и трибунал за това правителсво. Това каза за Фрог нюз лидерът на партия ”Възраждане” Костадин Костадинов.
 

- Г-н Костадинов, как ще коментирате разминаванията в оценките за евродоклада между властта и много от анализаторите?


- Докладът на ЕК е излязал от съдържанието си и е останал само с една форма. Защото ако го сравним с първите мерки, когато Йорг Хайдер печели първите избори в Австрия, то тогава изолираха Австрия от останалите страни-членки на ЕС, доведоха страната до криза. Тогава на практика ЕС предизвика политическа криза с елементи на преврат. Имаше нападки от ЕК и към други политически субекти в ЕС. Но винаги и само на една и съща основа - тогава, когато политическото движение , партия или организации поставяха по съмнение решенията на ЕК и тежестта на ЕС. На практика ЕК превръща европейските държави в едни мултикултурни общества без национален характер и в една аморфна маса без национално самосъзнание. Когато , обаче, държавите се управляват от политически субекти, които не поставят под съмнение европейската власт, властта на Брюкселската бюрокрация, то няма никакъв проблем вътре в тези държави да се вихри корупция, да има престъпност, държавата да е на 111 място по свобода на словото и др. И послушанието бива възнаградено с политически потупвания, потупвания по гърба. Защото и поредният евродоклад преставлява точно това.

 

В случая виждаме, че има грандиозно разминавне не просто между властта в България и управляваните от нея граждани, а има грандиозно разминаване между самия връх на ЕС, ЕК и всички негови стуктури по вертикалата на властта с европейските граждани. Точно поради тази причина ЕС е в такава тежка криза. Да не си мислим, че ЕС се управлява от едни аристократи на духа. Нека само да припомня кадрите на полупияния Юнкер, който през последните месеци почти не се появява пред обществеността. Скриха го. Същата картинка като в България, само че по-лустросана. Малко по-културни са хората, не са пожарникари и елементарни мутри.


- От какво са породени протестите в страната. Има ли някакъв център, който да ги ръководи, БСП ли ги организира?


- Глупости! ГЕРБ обвини, че БСП организира протестите. А пък БСП обвини ГЕРб, че те сами са си ги организирали. Това говори за едно единствено нещо-някой е изтървал юздите на хората. Това е кошмарът на българския политически елит- да се изтърват юздите на нашия народ. Той е добре контролиран, доста добре приспан и на него му се обяснява от политици, политолози, журналисти, социолози и всякакви други анализатори, че от него нищо не зависи. И дори сега да има избори от нето нищо не зависи, защото ще се повтори същата конфигурация. В този случай мога само да припомня стиховете на легендарния поет-революционер Христо Ботев: " "Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз робска люлка люлее?."  Ето това са хората, които ни люлеят. И точно поради тази причина, когато народът леко се размърда в люлката си, настава паника. Това от което изпитват животински страх управляващите в България, включително и в парламента, е хората да не се събудят. Забелязахте ли, че се скриха всички като мишки?


- Къде и защо се скриха Валери Симеонов и Красимир Каракачанов?


- Скриха се, защото са страхливи. Защото ги е страх от собствения им народ. Във фейсбук върви като смешка една реплика от стария българския филм "Войната на таралежите.  "Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият...."  А сега актуалното е: Абе, къде са Бойко и Патриотите, народът ги търси, да ги бие!". Нека да излязат пред майките и "уж болните деца". Нека да говорят с тях, но без охрана.

 

- Според вас правителството уплашено ли е? Ще вземе ли мерки да откликне на някои от исканията на протестиращите за горивата, хляба, парното, данъците и т.

  • .- Те обявиха че няма да се вдигат цените до края на отоплителния период. Само че какво значение има, духът вече излезе от бутилката. Нали не мислите, че ако цената на тока падне с два процента или на бензина от 2,40 на 2,26 лв ще се решат нещата. Нима ще станем по-малко корумпирани, нима ще станем по-малко престъпни? Нима ще станем по-малко умиращи? А Борисов заявява, че България никога не е била по-процъфтяваща. Що за цинична арогантност?! България умира със 100 000 души на година. Умират цели села и градове. Все едно има чумна епидемия в страната. И този човек обяснява, че това било стабилно. Да, България умира стабилно. Да, България за последните десет години, откакто е управлявана от ГЕРБ, с така наречените Патриоти от 6 години, е намаляла с 650 000 души. Умрели или прогонени от собствената си трана. И тези хора наричат това стабилност? Стабилно умиране! Стабила смъртност! Стабилно изчезване! Ако трябва да избирам между това и друг хаос, пореден от евентуална смяна на властта, бих избрал второто. Защото в хаоса може да е и спасението на държавата.


- Чуха се приказки за организиране на кантрапротести на правителството? Провокация ли е това?


- Силно се надявам да има контрапротести и аз тогава да отида да питам хората, които са там, защо са излезли, кой ги е изкарал и кой им е платил. Защото кой ще излезе? Хора, които зареждат по-евтин бензион от нас ли? Хора, които плащат по-малко ток от нас ли? Хора, чиито баби и дядовци не вземат болнични заради нормално здравеопазване ли? Хора, които живеят в чиста околна среда ли? Хора, които живеят в друга паралелна реалност ли? Това са наши съграждани, съседи, приятели, познати и роднини. Нека ги изкарат, да видим. Аз ще отида, да ги питам. Нямам проблем с това. Не ме е страх от нашия народ. Мога да страдам с всички останали.


- Хлопат ли предсрочнитге избори на вратата на властта? Не смятате ли, че ако има такива избори, конфигурацията в парламента ще се повтори?


- Задължително! Това правителство е изчепано, вредно и омразно. Има един термин наречен "омразна власт или омразно управление". Тоест едно праитество, което не се ползва с доверието на народа, дошло по демократичен път , но което не действа демократично, то неговите действия нататък са невалидни, незаконни, противоконституционни, което се отрича от следващите управляващи. Ако ние българите сами започнем да управляваме държавата си, защото в момента не е така, то това е да поискаме отговорност от тези, които ни причинаха този геноцид. Говоря за тези 16 мрд дълг, които те натрупаха, които ни загробиха тотално. Ще трябва ли аз и моите деца да плащаме дълговете на Бойко Борисов? Нека да ги плаща той, нека да ги плаща Горанов, те имат милиарди. Трябва да има не просто оставка на това правителство, а задължително разследване и трибунал за престъпленията му. И не само за него, защото то управлява една трета от последните тридесет години, но самият Борисов е в управлението т 2001 година. Трябва да има трибунал  не само за ГЕРБ, но и за всички управлявали преди него от 1989 г. насам., тези хора да си понесат отговорността. Иначе ще се казва: "Тези предните откраднаха милиарди, аз защо да не открадна трилиони...." Ако няма наказание, няма да има и страх от закона и от народа. Затова ние казваме следното: Оставка, съд и затвор!

 

Разговаря: Красен Бучков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 40803 |10.10.2018 Костадин Костадинов: Брутална далавера за 43 млн. във Варна, ”гениална” схема на Пеевски, Гергов и ГЕРБ . 18| 13098 |06.09.2018 Костадин Костадинов: Страната ни няма суверенна власт . 12| 36735 |29.03.2017 К. Костадинов, ПП ”Възраждане” : Заплаха сме не само за Каракачанов, а за цялото статукво . 0| 30984 |28.01.2016 Костадинов: Само революция по Ботевски ни остана вече!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads