Реклама / Ads
61| 14293 |01.10.2012 ИНТЕРВЮ

Ламбо: Искам да се отърся от угризенията на дъртия Вертер и да полетя

.
Стефан Данаилов
Всеки сам си прави живота... Но аз не се усмихвам напоследък. Затова казвам на тия мои деца, дето сега почват - яжте живота, употребявайте го, използвайте го.
 

Кеворкян:
- Направих една анкета сред 70 души. Знаеш ли какъв е резултатът?

Данаилов:
- Нямам представа.

Кеворкян:
- Имаш ли притеснения?

Данаилов:
- Имам притеснения. Общо взето хората не обичат много анкетите.

Кеворкян:
- Аз ги питам за теб. 

Данаилов:
- Може би 50:50.

Кеворкян:
- От 70 души само един няма въпрос към теб и двама набъркаха ВИП Брадър.

Данаилов:
- Не живея със самочувствието на вечен любимец...Факт е, че бях залюбен от българския зрител, когато бях на 27 години. сега съм в навечерието на 70 години. Да имам такива чудесни показатели сега, е хубаво.
..............
Имам едни хора, които броят колко пъти се споменава името ми в предаването и в медиите по време на предаването. А след това ще реша какво да прави. Смисълът е много ясен, това е във връзка с присъствието на Владимир Данаилов, но косвено аз участвам в едно шоу, което не харесвам. И второ никой не те е питал. Бях силно изненадан, че там се намира моят портрет и то от 65-тата ми годишнина, когато играя не какво да е, а „Пигмалион“. Защо моят портрет? Защо точно този портрет? Най-малкото можеха да ме попитат и да им кажа - Не, момчета, няма да стане. Но такова клиширане... Написах писмо. уведомих ръководството на телевизията и продуцента, че имам конституционни права, които трябва да се спазват.

Кеворкян:
- Получи ли отговор?

Данаилов:
- Досега не.

Кеворкян:
- Аз имам отговор. Твърди се, че можеш да получиш право на отговор.

Данаилов:
- Точно това няма да им се случи.

Кеворкян:
- Ти теглиш интереса на публиката, но ми се струва, че това няма този ефект

Данаилов:
- Ефектът е непрекъснато да напомня за нещо. Аз притеснения нямам... В тия дни не съм усетил някакво настроение по мой адрес. нямам притеснението, че съм извършил някакво зло. Аз съм убеден, че съм добър човек. но да налагаш въпросителна колко съм добър, ме притеснява....Аз съм създал всичко сам...

Кеворкян:
- Присъствам на нещо много странно - ти си разколебан.

Данаилов:
- Разколебан съм. Чувствам се уморен, омаскарен, чувствам се, като ограбен и разпънат на кръст. Страшно много мислих. Това подигравка с актьора Стефан Данаилов ли е, или подигравка с политика? И не можах да си дам отговор. Имах и по-крайни размисли. Стигнах дотам, че реших да се откажа и от актьорството, и от политиката. Защото не мога да понасям такива нелепи шеги. Шегата е шега, когато е уместна. В случая не виждам нищо уместно в нея. Бях на път да оставя всичко и да се махна. Но се запитах – на кого ще направя удоволствие, като се махна? Колко хора го искат наистина и колко не. Затова след дълъг размисъл продължих да си работя. Отдавна мина периодът, да искам на всички да се харесвам. но не съм дърво.

Кеворкян:
- Би ли отишъл там да свалиш тоя портрет?

Данаилов:
- Не никога няма да вляза. няма да слеза в кошарата. Или някой не ме познава, или... Абсурдно предложение! Нямам нищо против, че синът ми Владимир Стефанов Данаилов е в това шоу. Той е голям човек и може да взима решенията си сам. Болно ми е, че ако не беше мой син, той нямаше да е в шоуто. И целта е да бъда наранен чрез него. А аз наистина съм наранен. Човек винаги има граница на търпението. Моля се да не я мина тази граница. Моля се аз и жена ми, която е един от малкото ми приятели, да минем през това изпитание, без то да ни сломи и да тръгнем по болници и да рухнем....
Щом на 70 г. създавам толкова шум около себе си, значи добре съм си свършил работата.
........
- За 10 години много неща ми се случиха...Биологията е страшна. Няма летеж, братче. Страшно бързо тичат годините. Сега трънният венец щеше да е по-подходящ. Всеки сам си прави животът... Но аз не се усмихвам напоследък. Близки се разболяват...Затова казвам на тия мои деца, дето сега почват - яжте живота, употребявайте го, използвайте го... Аз имам само няколко приятели, но най-верният, най-обичащият е Мария. Само тя си знае как го приема. Силна жена, тя ме и вдига. Да ми е жива и здрава!
...........
Все повече започвам да приличам на баща си....Искам да се отърся от всички угризения на дъртия Вертер и да полетя.... Не се давам. Аз чувствително усещам как ме гледат хората.; актьор съм, а не дебил-политик.

(интервюто е свалено от предаването на Кеворк Кеворкян "Всяка неделя" със съкращения)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 13424 |17.08.2011 Валери Йорданов: Изгубих национализма си, не искам да правя кино тук . 68| 16228 |29.11.2010 Люба Кулезич: Искам на метла да прелетя над главите на политиците . 21| 12050 |28.09.2010 Кр. Обретенова: Не искаме фалшиви шесторки, а грижи за децата ни . 18| 11262 |23.06.2010 М. Михайлова: Искам да стигна до Борисов, имам му доверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads