Реклама / Ads
5| 7222 |15.07.2011 ИНТЕРВЮ

Любо Ганев: Крайно време е да спечелим прословутата Световна лига

.
Любо Ганев
Виена и Прага последният шанс за злато
 

интервю на Иван Атанасов

- Г-н Ганев, провал или постижение бе класирането на България в Световната лига?

- За нас тази световна лига представляваше просто натрупване на повече мачове за Европейското първенство. Момчетата не бяха в добра състезателна спортна форма, някои, особено Матей, имаха тежки контузии. Тези резултати не са чак толкова важни. По-скоро лигата ни помогна да създадем повече игрови опит между момчетата.

- Какво не ни достигна да се класираме на полуфиналите в надпреварата?

- Преди всичко много слаба игра. На отбора като цяло, но слаби бяха и много от състезателите индивидуално. Ако трябва да бъда откровен, много голям късмет е, че въобще се класирахме за финалите в Полша. Не трябва да се играе по такъв начин. Момчетата могат много повече. Според мен, ако някой състезател е непригоден или непълноценен за отбора, по-добре да почива, докато отново не влезе в игрови ритъм.

- Пролича ли си отсъствието на контузените титуляри? (Теди Салпаров, Владо Николов, Боян Йорданов, б.а.)

- Със сигурност има разлика, но както казах, отборът не беше същият като отпреди година например. Контузени, несъсредоточени достатъчно. Единствено Цецо Соколов направи много добро впечатление във всички мачове, които изигра. Това момче има голямо бъдеще пред себе си. Иначе съм доволен и от израстването на блокадата ни. Много добре позиционирана като елемент от играта. При сервиса обаче търпим голямо отстъпление спрямо миналите години.

- Русия ли е най-добрият отбор по волейбол в този момент?

- Определено го доказаха на финала срещу Бразилия, когато спечелиха Световната лига. Бях го предвидил още когато стигнаха до финалната четворка с Аржентина, Бразилия и Полша.

- Вярвате ли в тактическия подход и класата на Радостин Стойчев като треньор?

- Става, щом са го избрали. Важно е да вярват момчетата, не да вярвам аз. Виждате колко постижения направи в Тренто, значи има качествата за наставник на националния отбор. Нужно е да покаже по-добри резултати и да накара момчетата да играят всички заедно. Най-добрият спорт в България в момента е волейболът.

- Предстои Евроволей 2011 г. Имаме ли шансове за титла?

- Там е истината, там трябва да се борим докрай (смее се, б.а.). Вярвам, че ще успеем.

- Догодина сме домакини на финалната част в Световната лига. Време ли е за медал?

- Крайно време е и ние да спечелим тази прословута Световна лига. Мисля, че имаме голям шанс да го постигнем, нужни са ни само постоянство и по-голям хъс за успех.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 17243 |11.05.2011 П. Бояджиев: Ще обвинят Цветанов, че е ял и бебета по време на пости . 21| 10837 |09.03.2011 Тихомир Тошев: Лихвите ще падат още. Време е за изгодни сделки . 2| 10274 |12.07.2010 Белла Волен: Вкусът на времето днес е като на евтино вино . 20| 8211 |28.11.2009 Любен Петров, кандидат за лидер на СДС: Време е да живеем добре, стига оправдания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads