Реклама / Ads
6| 8321 |05.06.2019 ИНТЕРВЮ

Мартин Димитров: За 10 години ГЕРБ не намалиха нито един данък, каква дясна партия е?

.
Мартин Димитров Източник: БГНЕС
Всяко управление с участието на ДПС и БСП свършва с тежък фалит на държавата, както и с огромен бюджетен дефицит. С отстраняването на Цветанов проблемите няма да свършат, замазаха се очите на хората. ДПС, БСП и ГЕРБ провалиха истинската съдебна реформа .
 

- Г-н Димитров, ДПС съобщиха, че имат "Програма за ускорено догонващо развитие на България"? Как ще го коментирате?


- Всяко управление с участието на ДПС и БСП свършва с тежък фалит на държавата, както и с огромен бюджетен дефицит. Така че нищо ускорено не могат да предизвикат нито едната, нито другата партия. Друг е въпросът, че след десет години управление на ГЕРБ имаме един траен застой. Подобни претенции на ДПС ги видяхме как свършват. Те бяха в управлението на Орешарски, бяха в Тройната коалиция, бяха в управление с НДСВ - видяхме какви са резултатите. Резултати за собствено облагодетелстване.


- Как мислите, Пеевски ще продължи ли да работи в Народното събрание или това е само за парлама- да оправи нещата с евродепутатството, да хвърли няколко локума и пак да се изпари?


- Както стана да се казва модерно в България и това с присъствието на Пеевски в парламента е пунта Мара. Не очаквам в следващите години той да се появява в Народното събрание. Пеевски се появява само на избори.


- Учудва ли ви, че говори за намаляване ДДС на хляба, но и дума не проронват за върховенство на закона, за независимост на съдебната система - това са неща, с които трябва да се тръгне напред?


- В миналото Народно събрание се показа кой кой е по отношение на независимостта на съдебната система. Тогава  ДПС, БСП и ГЕРБ провалиха истинската съдебна реформа и в този смисъл няма какво да очакваме от тях и в бъдеще.


- Нали за да има лъч в икономиката трябва да се започне със съдебната реформа?


- Това, което казвате, е свързано с идването на инвеститори и инвестиции, с които пък идват по-високите заплати, голямата заетост, догонването на европейските доходи и по-голямата покупателна способност. Това без съдебна реформа не става. А с тези хора съдебна реформа не може да има. И как да има? ДПС и в момента участва в управлението. Всеки човек, който следи процеса, го знае.


- Как ще коментирате това, че премиерът Борисов по-най унизителен начин изгони Цветанов от ГЕРБ и другите институции. Някои експерти казват, че "гущерът пак си къса опашката"?


- Проблемът е, че с отстраняването на Цветанов проблемите няма да свършат. За мен ще се задълбочават. Проблемите бяха само замазани. Махането на Цветанов бе за замазване на очите на хората. Да се твърди, че ГЕРБ се е променила, не е вярно. Нищо не се е променило. Очаквам проблемите да се задълбочат. И ще ви дам един пример - за десет години управление ГЕРБ не намалиха нито един важен данък. Нито един! Е каква е тази дясна партия?!


- Ами нали сега обеща на КРИБ да не пипа данъците, ако увеличат заплатите на хората?


- Това означава, че няма да намалят нито един важен данък. Потвърждава се моята теза.


Разговаря: Красен Бучков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 17111 |21.01.2019 Георги Димитров: Кметът на Божурище продава тайно общинска земя за 1.68 лв./м2 . 2| 9178 |17.01.2019 Адв. Илко Димитров: Делото срещу свидетелите на КТБ е ”Безумна лепка” . 9| 8917 |13.01.2019 Джеймс Робинсън: „Локхийд Мартин“ не определя цената на F-16, тя зависи от преговорите между правителствата . 17| 10944 |21.11.2018 Ивайло Илиев: За 10 години милиони българи са осъдени в нарушение на европейското законодателство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads