Реклама / Ads
53| 16681 |28.12.2015 ИНТЕРВЮ

Мохд Абуаси: Доган не служи на руски, а на американски интереси

.
Мохд Абуаси
България има късмет, че разцеплението в ДПС се случи сега, преди ислямистите да са проникнали в цялата партия. Тогава щеше лошо да ни се пише. Ако проектът на МИТ беше успял, това щеше да е пагубно за страната. Напрежението, до което можеше да се стигне, имаше за цел създаване на автономия, каквато е и крайната задача на ислямистите. Това каза пред Фрог нюз експертът по радикален ислям Мохд Абуаси. Ето какво още обясни той:
 

- Г-н Абуаси , защо сега катарската  телевизия пусна скандалния филм за България?

 

- „Ал Джазира “ беше създадена от братовчед на емира на Катар . Той е част от ръководството на  международната организация „Мюсюлмански братя“.  Още от създаването си „Ал Джазира “ се превърна в трибуна за ислямистите . Всички речи на Осама  Бен  Ладен  и на „Ал Кайда “ са излъчени по този канал. Спомнете си, че телевизията беше единствената, която показваше какво се случва при атаката на „Ислямската държава“ в иракския град Мосул . Забележете, че лидерът на „Ал Кайда “ в Сирия даде интервю само пред  „Ал Джазира “ и това никак не е случайно. Записът на „Ал Кайда “, които поеха отговорност за заложническата  криза в Мали, беше даден на тази телевизия. Това стана преди кадрите да обиколят света, а  „Ал Джазира “ го излъчи от край до край. Така се прави пропаганда на ислямистите . Филмът за България е направен през 2010 година, но беше сложен в чекмеджето.

 

- Защо?

 

- За да се извади в подходящото време.  Документалните филми на телевизията винаги имат политически цели. Там никога не се правят случайни неща. „Ал Джадизар “ разполага и с други репортажи за България. Те ще бъдат излъчени само, ако се наложи. Всичко зависи от начина, по който ще се развият геополитическите  събития на Балканите.

 

- Кой би трябвало да е подходящият момент за излъчването на тези филми?

 

- Излъчването ще е обвързано с Турция и то трябва да им върши определена услуга. Всеки международен наблюдател знае, че Турция и Катар са съюзници с ислямистите  и по между им има голяма координация. Съвсем спокойно може да се каже, че са в ислямистки  съюз. След провала на турската и катарската  политика в Сирия и в Ирак, особено след руската намеса,президентът Реджеп   Ердоган  започна да търси влияние на Балканите. От 2010 година приоритетите му бяха свързани с Близкия Изток. Той, обаче влоши  отношенията си с Ирак, Сирия, Египет и дори със  Саудитска Арабия.

 

- В каква степен Ердоган е засилил влиянието си у нас?

 

- „Ал Джазира “ откри канал на телевизията в Босна.  Има вече новини на македонски, сръбски, хърватски , на словенски. Българският език до този момент не намираше място в програмата на телевизията. Сега, от мои източници знам, че се проучва възможността това да се случи. Има само технически проблеми, които трябва да се разрешат. Но е въпрос на време да се случи. Разширяването на турското влияние на Балканите става  чрез ислямистите . Филмът  е свързан с процесите, които се случиха в ДПС . Има много факти, които потвърждават, че Лютви  Местан  водеше протурската  и проислямистката  политика. След  срещата му с Ердоган , Турция активно работи в тази посока. Няколко ислямистки  фондации се опитаха да се регистрират в България. Хубаво е, че им попречиха службите за сигурност и това не можа да се случи. Очевидно е ,че всичко това става със съдействието на едно течение в ДПС , оглавено от Местан . Всеки българин е забелязал, че интересът на Турция  към страната чувствително се повишава. Отделно от това турските служби съща са се активизирали на наша територия. Турското посолство се намесва не по-малко от американското във вътрешните работи. Тезата ми се потвърждава и от желанието на турския външен министър да посети България, без да са го канили институциите.  По-голямо безобразие от това  и неуважение към нашата страна- няма.

 

- Има и друга теза и тя е, че Ахмед  Доган  обслужва руските интереси.

 

- Това е най-голямата глупост, която се тиражира. Позицията на Доган  относно Декларацията за сваления руски самолет не е продиктувана от руските интереси. Това е позицията на Доган  срещу Ердоган , които открай време не са в добри отношения Всички обвинения към Доган  за обръчи от фирми, за мафиотска  дейност и т. н., може и да са  верни. Но има едно нещо, което не е вярно и то е, че Доган  служи на руснаците.Тази теза, която се тиражира, цели да дискредитира Доган пред електората на ДПС, като го свързват с руснаците, които навремето помогнаха на Възродителния процес. Всеки наблюдател ще види, че през годините американците са големите покровители на ДПС и Доган. Както в парламента, така и извън него ДПС са били в защита на американските интереси.  Казват, че Доган служи на Русия, защото е бивш агент на ДС , но нали  и Местан  е бил такъв. Ахмед  Доган  служи на американските интереси. Американците не искат да използват етническата карта, защото ние им даваме всичко „без бой“. Те не искат страната да се дестабилизира. Другото важно нещо е, че интересите на американците и турците в България се разминават. За това САЩ  не искат ДПС  да се ислямизира.  Горчивият им опит показва, че само в краен случай могат да заложат на ислямистите .  Ислямистите  ги  слушат до един етап, но след това нещата стават безконтролни.  Осман  Октай  каза, че не може държава от НАТО , каквато е Турция, да има териториална претенция към нас. Тук обаче не става дума за териториални претенции, а за политическо влияние. Става дума за една карта, която може да се използва винаги, за да бъде изнудвана. Ние виждаме, че турските служби, турските училища и фондации успяват да си проправят път до нас. Те нямат интерес да завземат териториално България, а да контролират населението. Така ще държат в капан и политиците ни. За съжаление през последните месеци успяват.

 

- Какво правят службите за сигурност тогава?

 

- Службите със сигурност знаят всичко. Проблемът е, че политическият ни елит има огромно влияние върху тях. И за това не винаги действат адекватно. Ако има политическо решение по даден проблем им се казва: С това не се занимавайте.

 

- Трябваше ли управляващите да „скочат“ срещу филма?

 

- Катар унижи България с нещо съвсем друго. И то е, че нищо от това, което обещаха  при посещението си като инвестиции, не изпълниха. Говореха за строителство  на магистрали , но не се случи. Емирът на Катар дойде с Ердоган . Посланието, което се разчете беше: „Аз ви докарах катарците  и аз ще кажа какво да ви дадат“. Катарците  нямат интерес към България. По-скоро става дума за интерес, свързан с ислямизацията . Идеологията на Ердоган  е идеологията на „Мюсюлмански братя“. Това развали отношениета  му с всички държави от Близкия Изток, включително и с Египет.

 

- Случилото се в ДПС прекъсна ли процеса на ислямизация в партията?

 

- България има късмет, че разцеплението  в ДПС  се случи сега, преди ислямистите  да са проникнали в цялата партия. Тогава щеше лошо да ни се пише. Ако проектът на МИТ беше успял, това щеше да е пагубно за страната. Напрежението, до което можеше да се стигне, имаше за цел създаване  на автономия.  Това е крайната задача на ислямистите.  Никога  в България не е било забранено на турците да говорят на майчин  език, както се твърди във филма. От 2010 г.  положението на турците не е станало нито по-лошо, нито по-добро.  Пускането на филма е част от тази мръсна политика, която се води от Турция в България и на Балканите като цяло.  Вече има проблеми в Македония. Ще има проблеми в Босна и Косово . Там влиянието на ислямистите  расте с всеки изминал ден. Смениха едни салафити  с други салафити . У нас махната фондациите,  финансирани от Саудитска Арабия, но на тяхно място се появиха фондации, финансирани от Катар и Турция. А това е едно и също.

 

 

интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8954 |16.11.2015 Мохд Абуаси: Войната трябва да се води срещу всички терористични организации . 6| 7741 |29.09.2015 Мохд Абуаси: Ембаргото спрямо Сирия убива обикновените хора, а не режима . 94| 20881 |12.01.2015 Пл. Павлов: Доган беше легитимиран от съветски вестник през 1989 г. . 34| 13548 |18.09.2014 Посланик Л. Шопов: След срещата Ердоган - Местан се задава пак турско робство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads