Реклама / Ads
2| 9177 |17.01.2019 ИНТЕРВЮ

Адв. Илко Димитров: Делото срещу свидетелите на КТБ е ”Безумна лепка”

.
адв. Илко Димитров
Делото за пране на пари срещу свидетелите в процеса КТБ мога само да нарека ”Безумната лепка”. Това каза пред Фрог нюз адвокат Илко Димитров, който защитава финансовия директор на ”Дунарит” Никола Киров, който е един от петимата обвиняеми. Ето какво още уточни той:
 

Г-н Димитров, на предишното съдебно  заседание вие нарекохте делото  срещу свидетелите в процеса КТБ, обвинени сега в пране на пари, „Безумната лепка“. Днес дадохте  възможност на журналистите, които чакат пред залата, да видят "документ" със залепено листче.  Практика ли е да се приемат такива доказателства?

 

Аз казах и пред съда, че такова нещо се случва за първи път в 30- годишната ми практика. Такова квази доказателство да бъде представено, защото наистина представлява направо казано обида към правосъдието. Това е един бял лист, без дата и без подпис, на който е написан един текст, който не е на ръка, а на компютър очевидно. Това са суми посочени от Никола Киров, които трябва да са дадени от Бисер Лазов уж по указание на Цветан Василев. Върху този лист е лепната една жълта лепенка без  дата и без подпис и очевидно без никаква връзка, освен за разследващите. Заради това нарекох делото „Безумната лепка“, защото за мен е изключително проблематично да се работи по такъв  начин. Това наистина за мен е проблем.

 

Как очаквате да се развият събитията от тук нататък, след като се приема подобно доказателство?

 

Не мога да дам прогноза. За мен самият факт, че се работи с такива доказателства е изключително обезпокояващо. Защото пак казвам, да си позволяваш свободата да боравиш с такива доказателства,  означава, че считаш, че ти е позволено всичко. Не искам да мисля дори за това.

 

Адвокатите информираха съдия Пламен Панайотов в предходното заседание, че   в медия  излезе неговото решение, преди да бъде прочетено в залата. Как реагира съдията и какво беше неговото становище тогава?

 

Той реагира сравнително спокойно, каза да си направим обжалване, отрази го в протокола, което е добре и каза, че ще се види дали е така. Видя се, че е така.

 

А такова нещо случвало ли ви се е?

Не, и това не ми се е случвало. Събраха се доста изненади.

 

Интервю на Диана Йонкова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6454 |09.08.2018 Валери Димитров: Партиите се отчитат на Сметната палата, но тя не може да ги проверява . 0| 10003 |20.10.2016 Д. Димитров: Прекомерната свобода води кандидат-президенти, лекуващи рак и пъпки по носа . 0| 10436 |03.08.2016 Адвокатът на осъдените моряци: Съдът в Испания остана глух за процесуални нарушения по делото . 3| 11726 |22.07.2015 Б. Димитров: Журналистиката ни мълчи за геноцида над милион българи в Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads