Реклама / Ads
10| 17099 |21.01.2019 ИНТЕРВЮ

Георги Димитров: Кметът на Божурище продава тайно общинска земя за 1.68 лв./м2

.
Георги Димитров
Продават се близо 80 декара общинска земя в централната част на град Божурище с начална цена от 1.68 лв./м2. Щетата ще е многомилионна. Плаща се заплата на управител на общинска аптека, която не работи. Кметът Георги Димов дискредитира ГЕРБ. Това каза пред Фрог нюз председателят на общинския съвет в Божурище Георги Димитров.
 
  • -  Г-н Димитров, някъде прочетох, че се продава в централната част на Божурище общинска земя по 1.68 лв./м2. Вярно ли е това и към кой да се обърнем, за да си купим с колегите от редакцията?


- Беше проведен търг с тайно наддаване за продажба на близо 80 декара общинска земя в централната част на град Божурище с начална цена от 1.68 лв./м2. Търга остана таен за жителите на Божурище и те узнаха за него след приключването му. Процедурата по провеждането му и избора на победителите е извършен от кмета на Община Божурище г-н Георги Димов.


- Тези 80 дка са горе-долу половин Божурище. Вие запознати ли сте с документацията, защо е проведен таен, а не явен търг?


- Продажбата на толкова много общински земи е безпрецедентна в историята на град Божурище. Предложението за таен, а не явен търг е на кмета г-н Георги Димов. Наистина тези 80 декара са близо половината останала общинска земя в централната част на града ни.


- С колко милиона ще бъде ощетена общината? Тези милиони в чии ръце ще попаднат? Знае ли се, кой е закупил или се готви да закупи тези декари?


- Това лесно може да бъде пресметнато. В последните три години общината е продавала имоти на цени между 80 и 120 лева на квадратен метър. Многомилионната щета е за сметка на цялата община Божурище, а печалбата ще бъде за бъдещите им собственици. Те вече са видими в имотния регистър.


- Кметът като че ли се чувства, че е над закона. Кой стои зад него и действията му? Кой е гърбът му?

 

- Действията му демонстрират точно това. Абсолютно недопустимо е извършеното от него прехвърляне на собствеността на имотите, докато срещу процедурата има подадени жалби пред Областния управител и Административния съд. Предполагам, че за неговите действия не знаят от ПП ГЕРБ, въпреки че ги дискредитира сериозно в Божурище. През 2018 г. има постановени пет Решения на Върховния административен съд, които и до ден днешен кметът отказва да изпълни.

 

- До нас достигна още информация за общинската аптека, която не работи повече от година, но си има управител и той получава заплата?


- Единствената общинска аптека в Божурище е затворена от 10 месеца. Това създава огромни затруднения за жителите нуждаещи се от специфични медикаменти ежемесечно. Кмета доведе управител, който получава 2 270 лв. заплата, без аптеката да има никаква дейност.


- Г-н Димитров, сезирали ли сте за тези нарушения на кмета съответните орани?


Да, в лично качество и като Председател на Общински съвет Божурище съм сезирал Областния управител, КПКОНПИ и Специализираната прокуратура.

 

Интервю на Красен Бучков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9169 |17.01.2019 Адв. Илко Димитров: Делото срещу свидетелите на КТБ е ”Безумна лепка” . 4| 6446 |09.08.2018 Валери Димитров: Партиите се отчитат на Сметната палата, но тя не може да ги проверява . 5| 8230 |04.07.2018 Георги Вулджев: Хазната ще губи приходи при по-високи акцизи на бездимните цигари . 3| 11877 |19.06.2018 Георги Георгиев: Имаме доказателства, че прокурори са съпричастни към източването на 16 млрд. ДДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads