Реклама / Ads
3| 6426 |05.03.2020 ИНТЕРВЮ

Областният управител на Плевен: Ще търся повод да върна решението за орязване парите на театъра

.
Мирослав Петров
Ще търся повод да върна решението за орязване парите на театъра. Това каза пред Фрог нюз областният управител на Плевен Мирослав Петров. Ето какво каза още той по казуса:
 

-        Г-н Петров,  от вчера жителите на Плевен са меко казано възмутени, след като стана ясно, че общинският съвет е орязал драстично бюджета на театъра за сметка на футбола. Ще се противопоставите ли на подобно разпределение на бюджета?

 

-        При всички случаи областният управител взима решения по законосъобразност, а не по целесъобразност. На базата на обществения резонанс търся формален повод да върна това решение. Ще видя каква е правовата хипотеза. Може да се окаже да върна целия бюджет, което е малко непопулярна мярка. Търся варианти.

    

-        Как реагирахте, когато научихте, че театърът в града ще бъде „ударен“ по този начин ?

 

-        Имах поредица от срещи с културни дейци. Аз съм на същото мнение. Нека материалите да дойдат при мен. Все още протоколите от решенията на общинския съвет не са пристигнали при мен.  Нека да видя какви са мотивите и обосновките. След това ще търся формалния повод да върна бюджета.

   

-        Все пак не разбрах дали сте против да се орежат парите на театъра?

 

-        Вижте, аз принципно не мога да изказвам мнение. То е все едно да съм против решението за някоя чужда собственост, разбирате ли?! Това не е в моята къщичка. Това е в общината. Аз нямам право да давам мнение. Мога да изкажа само  лично мнение.

 

-        Добре, кажете ни каква е вашата човешка позиция по този казус. Ние ще го отразим коректно.

 

-        Не, не, не мога. Аз не мога да изказвам такова мнение, тъй като съм областен управител. Пак казвам, ще прегледам материалите и ако намеря правно основание ще го върна това решение. Според мен на базата на обществения резонанс, бюджет не е разпределен правилно. Най-малкото ще го върна за допълнителен дебат. Нека страните да си кажат мненията и да бъде направено адекватно разпределение на финансовите средства.  

 

Въпроси на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 13845 |06.11.2019 Дани Каназирева за Фрог: Всеки има право да приема или не, че съм назначена за областен управител на Пловдив . 2| 14580 |21.02.2017 Подуправителят на НЗОК за Фрог: Москов излъга за 33 млн. лв. фармацевтични отстъпки . 0| 13158 |17.07.2015 К. Парамов: Подвеждат Борисов, че няма други подуправители на БНБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads