Реклама / Ads
10| 13722 |08.01.2013 ИНТЕРВЮ

Обвиненият в малтретиране В. Петров: Всичко е рекет заради жилище

.
семейството на Петров, когато всички са били заедно
Съпругата ми има извънбрачна връзка; заплаши ме, че ако не подпиша нотариално заверен документ с който да се откажа от семейното жилище, животът ми ще се превърне в ад.
 

Семеен скандал се разри в медиите през последните дни. Вера Иванова обяви, че съпругът й Валентин Петров малтретирал нея и двете им деца. Вера решила дори да гладува, защото от Закрила на детето „Красно село” не обърнали внимание на сигналите й. Постепенно обаче се оказа, че истината може да има и друга страна. Ето какво разказа за Frognews.bg бащата.

интервю на Ана Кочева

- Г-н Петров, тези дни започна масирана медийна кампания, в която вие сте представен като зъл демон, като човек, който малтретира собствените си деца. Представете Вашата позиция; откога започна този семеен сблъсък и на какво се дължи той?

 

- Семеен съм от 18 години. Имам две деца – момче Даниел на 17 години, което  дете е с ДЦП и момиче Ванеса на 11 години. От 2010 година съпругата ми има извънбрачна връзка, за която ме уведоми, напусна семейното жилище, отиде да живее при приятеля си, като остави грижите за децата на мен. Превъзмогнах болката от нейното решение, не обърнах внимание на заплахите отправени от нейна страна, че ако не подпиша нотариално заверен документ с който да се откажа от семейното жилище, животът ми ще се превърне в ад. Работех и се грижех за Дани и Ванеса, защото не исках да виждам нито една сълза в очите на децата си. Като пилотна кола за всички последващи действия съпругата ми поиска направо от съда да й бъде издадена Заповед за Незабавна Защита срещу мен. Всеки, който е запознат какво означава тази заповед, ще ме разбере през какъв ад трябваше да премина, за да докажа невиността си. Само ще поясня, че такава заповед се издава от съда за 24 часа на лице, което е подписало една декларация по чл.9 от Закона за Защита срещу домашното насилие. А това дали си виновен или не, се доказва в последващи съдебни заседания. Това бях принуден да правя аз в продължение на 10 месеца. По бракоразводното дело, заведено от  съпругата ми имам определени привременни мерки, но съпругата ми категорично отказва да спазва разпореждането на съда. Ще продължавам да се боря със всички законови средства да бъда с децата си. Те са смисъла на живота ми, те са искрата в душата ми.

 

- Твърди се, че има съдебно-медицински експертизи за побой и заключения от психиатър. Как са издадени тези документи, въз основа на какво?

 

- Ако разгледате тези експертизи ще установите, че са издадени от един и същи лекар, което буди съмнение, има разминаване в отбелязаните дати и т.н.

 

- Ще вземете ли децата си; как ще стане това? Какво е тяхното желание?

 

- Дълбоко вярвам в правосъдната система на Р България, която чрез прилагането на законите свързани със Семейния кодекс постановява решения, които трябва да се спазват и от двамата родители.

 

- Вярно ли е, че сте малтретирал и съпругата си? Тя заяви, че е претърпяла много.
 

- На този въпрос ще отговоря така: Изгледайте гостуването на съпругата ми в предаването “Тази сутрин” от 07. 01. 2013г., в което тя самата каза, че няма съдебно- медицинска експертиза за нанесен побой върху нея от мен. Тук по-страшното е, че тя подвежда и неправителствени организации, болни жени, майки на деца с увреждания да застанат на нейна страна, използвайки собственото си заболяване, заболяването на Дани, за да постига свой лични амбиции в личен план. Само ще кажа, че човек трябва да има и съвест.

 

- Какво е най-силното Ви желание?

 

- Пред всички инстанции, които до този момент са ангажирани със нашата сага, съм заявявал само едно: Обичам децата си и единственото ми желание е да се грижа за тях, да имам възможността да не изпусна нито един миг от тяхното израстване и да виждам по личицата им само усмивки. Винаги съм бил отговорен баща и такъв ще остана и в бъдеще, независимо от трудностите през които трябва да премина. Това казвам и на Вас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 10378 |28.06.2010 Рачо Петров: Сбърканият преход генерира кризи . 9| 8378 |18.05.2009 Обвиненият за подкуп И. Владимиров: Магистратите жертваха невинен заради показна борба с корупцията . 4| 8904 |14.05.2009 Кл. Петров: Българските производители тепърва ще се сблъскат с продуктовата сертификация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads