Реклама / Ads
38| 15868 |08.02.2021 ИНТЕРВЮ

Октай пред Фрог: МВР активира и контролира ромските гласове на избори, партиите не обичат да им плащат

.
Осман Октай
Голяма е заблудата как се купуват ромски гласове. Зная, че партиите не обичат да плащат. Активирането на ромските гласове става през МВР, което от своя страна контрола целия криминален контингент в ромските гета и квартали като „Филиповци“ и „Факултета“. Само за един час по списъчен състав полицейските структури могат масово да изкарат дo урните това население.
 

 Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Ето какво каза той за предстоящите парламентарни избори:  

        

-        Г-н Октай, въпреки корупционните скандали, записите с гласа на премиера, снимките от спалнята ме с пачките и златните кюлчета, социолозите отново отреждат на ГЕРБ първа позиция на предстоящите парламентарни избори. Как си  обяснявате този факт?

 

-        Управлението на Бойко Борисов е наложило пълен контрол над всички структури в държавата. Не се изненадвам от подобни социологически резултати, като се знае, че се плаща на различни агенции. Собствениците на медиите, които поръчват подобни изследвания, все още са кредитни длъжници към фалиралата КТБ.

 

-        Прави впечатление, че в момента се води яростна негативна кампания към две личности – президента Румен Радев  и лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.  Какви са според причините за това?  

 

-        Слави Трифонов, с ненамесата си в политическите интриги, спечели. Ето, виждате и днес Волен Сидеров обяви, че „Има такъв народ“ се готви да се коалира с ГЕРБ. Това, че г-н Трифонов се пази от подобни политически скандали, му дава само преднина пред останалите му противници. Не случайно той не се появи на протестите през лятото, макар да ги подкрепяше. Беше добър ход от негова страна, че не се опита да ги яхне. Явно има добри пиари.  Смятам, че в следващият парламент ще има 5 политически формации. Това са ГЕРБ, БСП, „Има такъв народ“, ДПС и „Да, България“.  „Има такъв народ“ ще обере наказателния вот на разочарованите бивши гласоподаватели на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Слави Трифонов ще събере много гласове и от десния сектор. За съжаление, колкото и да симпатизирам на усилията на Мая Манолова, на Татяна Дончева и „Отровното трио“ те няма как да оберат гладове от левия сектор. И много трудно ще преодолеят 4% бариера. По всяка вероятност „Обединени патриоти ще се разпаднат“ и може те да бъдат част от листите на ГЕРБ. Очаквам голямата изненада на тези избори да е свързана с това, че ГЕРБ, БСП и партията на Слави Трифонов ще са с изравнени резултати. Коя о тези три партии ще е първа политическа сила за мен все още е загадка. Почти съм убеден, че няма да може да се състави мечтаното от задкулисието правителство.

 

-           Защо сте толкова сигурен?

 

-          Защото проектът на Слави Трифонов им разваля възможността да се реализира пореден задкулисен проект на управление. Не е изключено след парламентарните избори да се стигне до служебно правителство на Румен Радев.  А зная, че задкулисието трепери от подобен сценарий. Радев, за разлика от времето, когато състави първия служебен кабинет,  вече натрупа опит и познания за политическата кухня. Този път той ще направи силно служебно правителство. Затова и задкулисието е толкова гневно срещу него. Президентът е много специален случай за анализ, защото с явната си подкрепа на протестите и с призива „Мутри, вън!“, той и до ден днешен не измени на тази си позиция. Когато заяви, че ще се кандидатира за втори мандат, той стана трън в очите на цялото статукво и на системните партии, включително и на БСП. В него от 30 години задкулисието има много сериозни пипала.

 

-        Очаквате ли  БСП да подкрепи Румен Радев за втори мандат след парламентарните избори?

 

-        Каквото и да решат БСП, те ще загубят от мълчанието си и колебливото отношение дори сега. Имаха голям шанс, но ако бяха преодолели страха си от предложението на Радев при служебен кабинет да се направи тотално разследване на корупционните коридори на сегашното управление. Сега тяхното колебание ще им донесе загуби дори на предстоящите избори. Не е случайно, че ДПС са формацията, която след Борисов, също толкова безпощадно критикува държавния глава за репликата „Мутри, вън!“. Президентът предупреди всички, че задкулисието може да подготви  правителство на съглашателство.

 

-        Политически анализатори предрекоха, че Бойко Борисов вече няма да е премиер. Вие виждате ли го в друга роля?

 

-        Има няколко сценария на задкулисието. Първият е евентуално Бойко Борисов и ГЕРБ да направят мнозинство с ДПС, колкото и взаимно да се отричат дистанцират и обвиняват, че са мутри. Между ГЕРБ и ДПС стои една фигура на задкулисието – Делян Пеевски, който продължава да контролира политическите и управленческите схеми. ГЕРБ и ДПС само на приказки се разграничават. Ако ГЕРБ имат 85 мандата, а ДПС си върнат загубените мандати от миналите избори, ще се разгърне варианта за програмно-експертно управление. Говори се дори, че при такъв вариант, Борисов ще се яви като кандидат за президент.  За този сценарий ГЕРБ и ДПС получиха благословия от турския президент Реджеп Ердоган на конференцията на ДПС. Вторият вариант на задкулисието е, след снимките от спалнята и записите, то да доудари Бойко Борисов.

 

-        Кое ви дава основание да мислите за подобен сценарий?

 

-        Задкулисието винаги обича да управлява в тишина. Когато един проект се употреби и изтощи, те го свалят от сцената, ако ще и с газов пистолет от сцената да е. Това се случи с НДСВ, с всички стари седесари и с обединените патриоти сега. Задкулисието  би предпочело вариант БСП-ДПС. Нищо чудно да се докарат поредните „сталинки“ от чужбина.

 

-        Във вашите анализи задкулисието е главен герой. То може ли да бъде прецакано?

 

-        На първо място то контролира всички полицейски служби в страната, включително и ДАНС.  А те координират процедите между България и Москва. Ние получихме няколко важни сигнали. Ердоган се обърна на конференцията на ДПС към своя приятел Бойко Борисов, въпреки напрежението, което съществуваше между Ердоган и Ахмед Доган. След него дойде остра реакция от страна на американското посолство за корупцията у нас.  Видяхме и колко изнервена се оказа новата посланичка на Русия, която на висок глас осъди реакцията на посолството на САЩ. Това говори че на наш терен има сериозна битка за логистика и влияние. Предстоят  тъжни и тревожни дни за задкулисието, чиито корени стигат до Москва.

 

-        Възможно ли е с голяма избирателна активност  на парламентарните избори плановете на задкулисието да не се реализират?

 

-        Да, само с висока избирателна активност, може да се неутрализират плановете на задкулисието. Властта направи всичко възможно в чужбина да не може да се гласува както трябва. Утвърдиха си правилата, които позволят манипулации през СИК. Ще дам пример. Цветан Цветанов, като бивш втори в ГЕРБ каза, че трябва да се разменят ръководителите на полицейските дирекции в областните центрове. Никой не го попита какво знае той по този въпрос? Като човек, който е оглавявал предизборен щаб над 11 години на ДПС ще ви кажа какво не изказа Цветанов на висок глас. Голяма е заблудата как се купуват ромски гласове. Зная, че партиите не обичат да плащат. Активирането на ромските гласове става през МВР, което от своя страна контрола целия криминалния контингент в ромските гета и квартали като „Филиповци“ и „Факултета“. Само за един час по списъчен състав полицейските структури могат масово да изкарат да урните това население. Не случайно министър на МВР днес е бивш шеф на „Националната полиция“, която много добре познава зелият този процес. Навремето след мен, ДПС плащаха на целия контингент ромско население. Беше под формата на нови документи за самоличност. Ето това имаше предвид Цветанов, но той не го каза докрай.

 

-        Вие избрахте ли за кого да гласувате?

 

-        Аз зная за кого да гласувам, но бих препоръчал на българските граждани да послушат гласа на децата си, които подкрепиха и лично участваха в протестите. Нека да чуят гласа на младите. Има спасение и то е във високата избирателна активност от една страна. А от друга-да не се гласува за системните партии-ГЕРБ, БСП и ДПС.  

 

 

Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 22800 |29.01.2021 Мариян Калестров: Откриха с фанфари рециклирани вагони. Представят се като нови. Но не са. И са опасни . 75| 11977 |26.01.2021 Методи Андреев пред Фрог: В битката срещу мафията няма леви и десни. Нужни са компромиси . 12| 10180 |21.01.2021 Проф. Сербезова пред Фрог: Решенията трябва да се обясняват, защото иначе може да си задаваме грешните въпроси . 11| 9293 |21.01.2021 Росен Миленов пред Фрог: Съдебната власт е затворена за народа и отворена за корумпирани политици и магистрати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads