Реклама / Ads
5| 19262 |13.04.2017 ИНТЕРВЮ

Осман Октай: 1, 5 млн. мюсюлмани ще употреби Ердоган и задкулисието

.
Осман Октай
Мюсюлманите ще бъдат употребени от Ердоган и задкулисието. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Ето какво още разки той:
 

- Г-н Октай, днес се разбра, че ГЕРБ и Обединени патриоти ще управляват страната през следващите четири години. Какво е мнението ви за тази коалиция?
- С действията си на границата по време на предизборната кампания, Обединени патриоти дискредитираха България през цяла Европа и пред света. Не случайно Европа ги нарече фашистки партии. Когато видях, че влачат възрастна жена, си представих, че това би могло да е моята майка. И много мюсюлмани си го помислиха. Когато към това прибавим и намеренията да им бъде отнета възможността да гласуват, както и слуховете, че могат да ги лишат от българското гражданство, нещата станаха много тревожни. За първи път съм толкова притеснен за това, което може да се случи в България и на Балканите. Радваме се, че българите и този път показаха своята толерантност. Отвратени от действията на патриотите на границата, те осъдиха поведението им. В крайна сметка получиха 50 на сто по-малко гласове от очакваните.

- Какво имате предвид, като казвате, че сте притеснен?
- Днес нито една сериозна политическа формация не иска да е в коалиция с ДПС-нито ГЕРБ, нито БСП. След 2005 година, когато за първи път „Атака” влезе в парламента, открито заявих, че в България са се зародили двете крайности-турски национализъм в лицето на ДПС и краен български национализъм, представен от „Атака”. Апелирах незабавно да се изолират тези две явления, защото ако една от тези крайности се включи в управлението на страната, то ще се развие и другата. Реално те са като скачени съдове и повече от 12 години са на политическата сцена. Вече е факт, че патриотите официално влизат във властта. Не сме забравили, обаче как „Атака” и Волен Сидеров, в опит да се задържат в политиката, окървавиха петъчна свещена молитва на мюсюлманите. Тези кадри бяха употребени тези дни в кампанията за референдума в Турция, като ги излъчиха по телевизиите в Близкия Изток.

- Защо, с каква цел?
- Защото така се показва на мюсюлманите как насилствено и репресивно действа защитена от управляващите фашистка формация. Към това бяха прибавени и грозните кадри от границата с Валери Симеонов и неговите съпартийци , който са представители на другата патриотична формация. И всичко това е гарнирано със записите с прогонването на хората от България през 89-та година. За това коалицията между ГЕРБ и ОП ще даде възможност българските мюсюлмани, които са около 1,5 млн., да бъдат употребени.

 

-  От кого?
- От една страна това е Анкара и Реджеп Ердоган. Тези филми, за които ви разказах, целят да покажат на мюсюлманите как се погазват правата им в една уж европейска и натовска държава. Виждате, че Ердоган ежедневно напада Балканите и Европа. Това е неговият начин Балканите да бъдат дестабилизирани и то чрез България. Коалицията ГЕРБ-ОП ще постави в изолация мюсюлманите в страната. А това ще ги превърне в лесна мишена не само за Ердоган, който в момента застана зад ДОСТ, но и за задкулисието в лицето на ДПС. Не случайно Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ излизат с декларации, които допълнително нажежават обстановката. Ако Ахмед Доган е толкова голям родолюбец, какъвто ни се представя, нека да разпусне ДПС като етно-религиозна формация. А не да ни пише писма и декларации, с които ни обяснява от Сараите, колко е загрижен за страната и народа. Само като закрие ДПС ще отърве България от партията на задкулисието и мафията. В продължение на 15 години скачах срещу намесата на Турция, която както знаете, подкрепяше ДПС. От 50 000 до 100 000 гласа идваха оттам на всички избори след 2002 година, откакто Ердоган е на власт. И това се възприемаше за нормално. А когато Турция застана зад автентична на ДПС партия в лицето на ДОСТ, изведнъж се вдигна вой до небето. Това пък доведе до влошаване на отношенията между България и Турция. Приветствам реакцията срещу намесата на Турция във вътрешните ни работи, но защо се мълча по този въпрос цели 15 години?! В момента ситуацията е такава, че сме на ръба обществото ни да се раздели. Не съм сигурен, че в България има ресурс да се успокоят българските мюсюлмани от зараждащата се тревожност.

 

- Вие контактувате с българските изселници в Турция. Какво ви споделят?
- Ако референдумът в Турция успее и обстановката се усложни, около 300 000 наши сънародници са готови да се върнат обратно по родните места.

- Какво мислите за предложените от екипа на президента промени в Избирателния кодекс?
- Задкулисието няма да прости на президента Румен Радев, че получи 2 млн. гласа от всички страни-леви и десни. В един момент ще се окаже сам срещу всички, представляващи политическите формации на статуквото. Това се случва днес. Убеден съм, че около него има достатъчно представители, които го саботират ежедневно. Не случайно в продължение на два месеца, имаше пет, шест грандиозни скандала, провокирани от неговите съветници. Ситуацията се използва, за да се създаде етно-религиозно напрежение и да се изгори юргана заради бълхата.Не стига, че се обсъжда темата за уседналост, но на дневен ред се поставя нещо още по-драматично като отнемането на българското гражданство на милиони хора. И какво се получава: Обрекохме възрастните хора да ги пребиват, обират и убиват. Да ги изнасилват по селата, да ровят из кофите, а накрая ще ги лишим от техните наследници, като им вземем гражданството. Нека президентът да бъде обединител, а не да се поддава на провокации от обкръжението си.  

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 14167 |13.03.2017 Осман Октай: Агресори и мафиоти употребяват мюсюлманите ни . 6| 13416 |28.12.2016 Мохд Абуаси: Мюсюлманите се радикализират, а службите ни бездействат по нареждане „отгоре” . 41| 41861 |12.05.2016 Осман Октай: Гласят погром на Борисов, Цветанов се готви за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads